- Δημοσιεύσεις
- 19.449
- Περιοχή
- Λεπτοκαρυά Κατερίνη
- Μοτοσυκλέτα
- Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
- Όνομα
- Γιαννης
- Περιοχή
- Pieria
Ωραία ιδέα ,πα'να βάλω ένα σφηνάκι (έχει και δουλειά αύριο)
Θείο μου κλέβεις τα post η μου φαίνεται?To Hibiki Japanese Harmony είναι ένα blended ιαπωνικό ουίσκι πολύ ισορροπημένο. Παρασκευάζεται από malt ουίσκι των αποστακτηρίων Yamazaki και Hakushu, καθώς και από grain ουίσκι του αποστακτηρίου Chita. Τα ουίσκι προέρχονται από 5 διαφορετικούς τύπους βαρελιών, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών λευκών δρύινων βαρελιών, βαρελιών sherry και βαρελιών βελανιδιάς Mizunara. Το ίδιο το μείγμα δημιουργήθηκε από την ομάδα ανάμειξης Suntory Whisky, με επικεφαλής τον Master Blender Shingo Torii.
• Μύτη από κόκκινα μούρα, πράσινο μήλο και στρώματα πλούσιου μελιού.
• Ουρανίσκος από λιωμένο βούτυρο και καραμελωμένους χουρμάδες. Μια νύξη αρωματικού σανταλόξυλου που εξελίσσεται σε ζεστά, δρύινα μπαχαρικά.
• Το φινίρισμα είναι από καφέ ζάχαρη, φλούδες εσπεριδοειδών, λευκό σταφύλι και μαύρο πιπέρι.
View attachment 42115
Ουισκάρα, αλλά θέλει κοακόλα ζίρο που δεν με αρέσει...Το Glenfiddich IPA Experiment είναι το πρώτο σκωτσέζικο single malt στον κόσμο που ολοκληρώνει την ωρίμανσή του σε βαρέλια μπύρας India Pale Ale (IPA). Είναι το πρώτο ουίσκι της σειράς Glenfiddich Experimental Series, μια νέα σειρά που σχεδιάστηκε για να δημιουργεί ασυνήθιστα και ανατρεπτικά ουίσκι και που εκφράζει το πάθος της μάρκας να ξεπερνά τα παραδοσιακά όρια του σκωτσέζικου ουίσκι και να συνεργάζεται με πρωτοπόρους που διαπρέπουν σε τομείς πέρα από τον κόσμο του ουίσκι. Δημιουργήθηκε από τον Brian Kinsman, Malt Master του Glenfiddich, σε συνεργασία με έναν μικροζυθοποιό του Σπέισαϊντ, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο πάθος για πρωτοποριακές γεύσεις. Συνεργάστηκαν εξαιρετικά για να προσφέρουν ένα νέο ξεχωριστό σκωτσέζικο single malt ουίσκι το οποίο χρωματίζουν πικάντικες πινελιές εσπεριδοειδών και ζωηρές νότες λυκίσκου, από τα δρύινα βαρέλια που νωρίτερα είχαν φιλοξενήσει τη ζωηρή μπύρα IPA του Σπέισαϊντ.
Αυτό δεν το ήξερα Μιχάλη...Το Ardbeg Hypernova είναι το καπνιστότερο των καπνιστών ουίσκι
View attachment 45294
Τα μέλη της Ardbeg Committee θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα όριά τους στην αγάπη που έχουν για τις φαινόλες.
To ουίσκι από το Islay που έχει χτίσει τον μύθο του γύρω από τον καπνιστό χαρακτήρα του, αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στο πιστό του κοινό. Το Hypernova δεν είναι απλά μια φιάλη περιορισμένης παραγωγής, αλλά θα έχουν πρόσβαση σε αυτή μόνο οι πιστοποιημένοι φίλοι του Ardbeg μέσα από την Ardbeg Committee.
Σύμφωνα με τα πιστοποιητικά «καπνιστότητας» που φέρει το Hypernova, τα επίπεδα των φαινολών του είναι άνω των 170 ppm. Στα αρώματά του κυριαρχούν τόνοι που «κόβουν» τα ρουθούνια με στάχτη, πισσέλαιο και κάρβουνο να κυριαρχούν. Στο σώμα κυριαρχούν η σοκολάτα, η μέντα, η τύρφη, ο καπνός, τα αμύγδαλα και το φρεσκοκομμένο τριφύλλι. Στην επίγευση θα μείνει ο φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, επιπλέον καπνίλα και δέρμα.
O Δρ Bill Lumsden, επικεφαλής της διαδικασίας απόσταξης του Ardbeg εξήγησε ότι στόχος τους ήταν πάνε την ταυτότητα του αποστάγματός τους στα άκρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το πιο καπνιστό Ardbeg που έχει φτιαχτεί ποτέ. Το όνομα Hypernova οφείλεται στα ομώνυμα αστέρια, η έκρηξη των οποίων είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να διαταράξει την ισορροπία στον Γαλαξία. Αντίστοιχα πρωτόγνωρα ισχυρή είναι και τυρφώδης αίσθηση που αφήνει το Ardbeg Hypernova.
Εμφιαλωμένο σε περιεκτικότητα 51% αλκοόλ και προτεινόμενη τιμή λιανικής στις 190 λίρες, εκτός από το κλειστό κλαμπ της φίρμας, ένας μικρός αριθμός μπουκαλιών θα διατεθεί και στο κατάστημα που υπάρχει μέσα στο αποστακτήριο και κάτι μας λέει ότι αρκετοί θα είναι αυτοί που θα πάνε μέχρι το Islay για να το ανακαλύψουν.
Οι άνθρωποι πίσω από αυτό το μοναδικό μπουκάλι βλέπουν το Hypernova σαν είναι ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του αποστακτηρίου. Είναι ένα πείραμα που προσπαθεί να βάλει σε μπουκάλι ένα λεύκωμα ή ένα βιβλίο με την ιστορία του Ardbeg και από ότι φαίνεται τα κατάφεραν.
Ε τι να ξέρεις ωρε πλεμπαίε ....με τα πετρέλαια που πίνεις με κοα κοα...Αυτό δεν το ήξερα Μιχάλη...