MotoGP 2024

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.611
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

EKTAKTO: O Quartararo χάνει το βάθρο λόγω ποινής και την 3η θέση παίρνει ο Pedrosa​


Μια κύρωση εναντίον του Fabio Quartararo οδήγησε στον Dani Pedrosa να είναι τελικά τρίτος στον αγώνα Sprint.

Στο σημερινό Sprint στη Χερέθ όπου οι πτώσεις ήταν ατέλειωτες και ήρθαν τα πάνω κάτω, ο Fabio Quartararo πέρασε τελικά την γραμμή τερματισμού τρίτος ακριβώς πίσω από τον Pedro Acosta και με τον Dani Pedrosa να τον καταδιώκει στην τέταρτη θέση.

Το βάθρο πανηγυρίστηκε απο τον Fabio, ωστόσο, λίγο αργότερα, η διοίκηση του αγώνα ανέλυσε τις πιέσεις ως συνήθως και ανακάλυψε ότι η πίεση του Fabio ήταν κάτω από τα καθορισμένα όρια.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ποινή για τον Γάλλο οδηγό, ο οποίος τα πήγαινε πάντα καλά στη Χερέθ, αλλά συνήθως δεν έχει πολύ καλή τύχη ακριβώς σε αυτήν την πίστα. Συνολικά έχουν προστεθεί 8 δευτερόλεπτα στο τέλος του αγώνα, οπότε ο Quartararo έπεσε κατά μία θέση και αυτό οδήγησε στην επίσημα τρίτη κατάταξη του Dani Pedrosa.

Η επίσημη ανακοίνωση του MotoGP έγραψε : Ο Pedrosa πήρε τελικά την 3η θέση ! Ο Μικρός Σαμουράι παίρνει το πρώτο του βάθρο στο Sprint μετά από ποινή 8 δευτερολέπτων λόγω πίεσης ελαστικών για τον Quartararo
O Fabio Quartataro με ανάρτηση του στα Social απάντησε στην ποινή με τον καλύτερο τρόπο
Ανέβασε μια φωτογραφία με το μετάλλιο που παίρνουν στον αγώνα Sprint γράφοντας πάνω “Enjoy Dani” (Απολαύστε τον Dani)!
Απολαυστικός Fabio Quartataro




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMOK1zwswkdHmAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR:el
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.611
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Pecco Bagnaia κέρδισε τον συναρπαστικό αγώνα στην Jerez – Μarc Marquez και Bezzecchi στο βάθρο – Αποτελέσματα​


Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας όπως όλοι περίμεναν να γίνει στην Jerez, με τους δυο παγκόσμιους πρωταθλητές να προσφέρουν θέαμα, μάχη και αδρεναλίνη που χτύπησε κόκκινο!

Ο Pecco Bagnaia κέρδισε τον αγώνα MotoGP της Jerez αφού αντιστάθηκε φοβερά σε όλες τις επιθέσεις ενός φιλόδοξου Marc Márquez. Ο Jorge Martin έπεσε, αλλά παραμένει ο κορυφαίος στην βαθμολογία με 17 βαθμούς μπροστά από τον Pecco.
Ο Marquez έκανε μια καλή εκκίνηση αυτή την φορά και έστριψε πρώτος και είχε μπει επικεφαλής του αγώνα μέχρι την στροφή 13 πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.
Ο Pecco, με μια φοβερή κίνηση στα φρένα στην στροφή 6 πέρασε με την μια τον Martin και τον Bezzecchi και βρέθηκε πίσω από τον Marquez που τον πέρασε στην τελευταία στροφή της πίστας.

Ο Marquez προσπάθησε να απαντήσει στο τέλος της ευθείας στην 1η στροφή, πέρασε μπροστά αλλά γλίστρησε λίγο και ο Pecco περασε οπως και ο Martin οπου ειχε και επαφή με τον Marquez σπρώχνοντας τον προς τα εξω , αφήνοντας τον Marquez τρίτο να προσπαθεί να πλησιάσει τα δυο GP24αρια μπροστά του!
Ο Martin πέρασε στην κορυφη του αγώνα στον δεύτερο γύρο, ενώ στην μάχη μπήκε και ο Marco Bezzecchi που πέρασε τον Marquez.
Ο Martin είχε το προβάδισμα μέχρι και τον 11ο γύρο με τον Bagnaia να τον ακολουθεί σαν σκιά, μέχρι που ο αναβάτης της Pramac Racing έχασε τον έλεγχο του Desmosedici του, καταλήγοντας στο χαλίκι.

Με τον Bagnaia στο προβάδισμα, έγινε μια μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ του Bezzecchi και του Marc Marquez, με τον Ισπανό να προσπερνά τον αναβάτη της VR46 Racing Team 12 γύρους πριν το τέλος.


Από εκεί ξεκίνησε το κυνηγητό για το #93 της Gresini Racing, ενα Marquez απο τα παλιά που με συνεχόμενους ταχύτερους γύρους έφτασε κοντά στον Bagnaia, μέχρι που τον προσπέρασε, αλλά ο Bagnaia απάντησε γρηγορά και προσπέρασε αμέσως ξανά τον Ισπανό, έχοντας μάλιστα μια παρόμοια επαφή με αυτή της Πορτογαλίας που ανέβασε την αγωνιά στο κόκκινο και άφησε ένα σημάδι από λάστιχο στην φόρμα του Marquez.

Μια μονομαχία που συνεχίστηκε μέχρι την καρό σημαία, με τον Νο 1 να περνάει πρώτος τη γραμμή τερματισμού με μόλις 0,372 δευτερόλεπτα στον πρώην αναβάτη της Honda, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του βάθρο με την Ducati και με την Gresini Ducati GP 23.

Ενα βάθρο που πανηγύρισε σαν νίκη μετα απο σχεδόν ενα χρόνο!


Εξαιρετική τρίτη θέση για τον Marco Bezzecchi, ο οποίος δεν μπόρεσε μετα που τον προσπέρασε ο Marquez να πλησιάσει τους δυο μπροστινούς μονομάχους, αλλα κατάφερε να επιστρέψει στο βάθρο μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν με το Ducati GP 23.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Alex Marquez, που προηγήθηκε με τον δεύτερο Ducati GP 23 της Gresini Racing, μπροστά από τον Enea Bastianini (Ducati Factory), τον Brad Binder (KTM Factory) και τον Fabio di Giannantonio (Ducati VR46 Racing Team).

Το Top Ten έκλεισαν ο Miguel Oliveira, ο καλύτερος αναβάτης της Aprilia (Team Trackhouse), ο Maverick Vinales (Aprilia) και ο πρωτάρης Pedro Acosta, με τον αναβάτη της KTM Team GASGAS Tech3 που μετά από ένα κακή εκκίνηση και επίσης μια επαφή με τον Johann Zarco περιόρισε τη ζημιά, ειδικά μετά την τρομακτική πτώση που είχε στο ζέσταμα.

Στους βαθμούς τερμάτισαν επίσης ο Raul Fernandez με το δεύτερο Aprilia Trackhouse, ο Joan Mir με την καλύτερη Honda, ο Alex Rins με τη Yamaha, ο Takaaki Nakagami με το Honda LCR και ο Fabio Quartararo, με τη δεύτερη Yamaha.
Πτώσεις είχαν οι Dani Pedrosa, Aleix Espargarò, Johann Zarco, Jack Miller και Franco Morbidelli.
Στο Πρωτάθλημα, ο Martin βλέπει το προβάδισμά του να μειώνεται στους 17 βαθμούς έναντι του Bagnaia, ενώ ο Enea Bastianini είναι 22 πίσω, ένας λιγότερος από τον Pedro Acosta, που είναι τέταρτος με 23 βαθμούς.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.611
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Moto2: Ο Fermin Aldeguer κέρδισε τον αγώνα στην Jerez – Αποτελέσματα​


Έκτη νίκη στο Moto2 για τον αναβάτη της SpeedUp, ο Roberts νέος ηγέτης της βαθμολογίας του παγκόσμιου πρωταθλήματος

Ο Fermin Aldeguer, μετά την pole position που κατέκτησε χθες στη Jerez, κέρδισε το Ισπανικό Grand Prix της κατηγορίας Moto2, για τον τέταρτο γύρο του MotoGP 2024.
Στην εκκίνηση ο οδηγός της Team SpeedUp έχασε τη θέση από τον Manuel Gonzalez (Gresini Racing), αλλά στον πέμπτο γύρο πήρε το προβάδισμα του αγώνα και δεν το εγκατέλειψε ποτέ.
Ο αναβάτης της ομάδας του Luca Boscoscuro πετυχαίνει έτσι την έκτη του νίκη στην Moto2, την πρώτη της σεζόν. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μετά από μια όμορφη επιστροφή, ο Joe Roberts (OnlyFans American Racing), ο οποίος κέρδισε τον Manuel Gonzalez (Gresini Racing) και παίρνει το προβάδισμα της βαθμολογίας του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ένας Αμερικανός δεν έχει οδηγήσει το MotoGP από το 2006.
Τέταρτος στη γραμμή τερματισμού ήταν ο νικητής του Austin Sergio Garcia (MT Helmets – MSI), ο οποίος προηγήθηκε του Albert Arenas (Gresini Racing), του Ai Ogura (MT Helmets – MSI) και του Tony Arbolino.
Την πρώτη δεκάδα κλείνουν οι Jeremy Alcoba (VR46 Master Camp Team), Celestino Vietti (Red Bull Ajo) και Somkiat Chantra (Team Asia).
Επίσης σημείωσαν βαθμούς οι Filip Salac (Marc VDS), Izan Guevara (Aspar), Zonta van den Goorbergh (RW Racing GP), Deniz Oncu (Red Bull Ajo) και ο μπαλαντέρ Matteo Ferrari, Gresini Racing.
Όπως αναφέρθηκε, η κατάταξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος βλέπει τον Τζο Ρόμπερτς να ηγείται με 69 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Σέρχιο Γκαρσία στους 5 βαθμούς, Ο Fermin Aldeguer στους 15 και 23 του Manuel Gonzalez.



















Moto3: Ο Collin Veijer κέρδισε τον αγώνα στην Jerez – Αποτελέσματα​


Ο Collin Veijer κέρδισε τον αγώνα στην Jerez για την κατηγορία Moto3 στη Χερέθ.

Η νίκη πήγε στον Collin Veijer, τη δεύτερη νίκη του στην Moto3 μετά το Sepang το 2023. Ο αναβάτης της Team Intact GP έφερε τη Husqvarna του να περάσει τη γραμμή τερματισμού μπροστά από τον David Munoz (Team BOE Motorsports KTM), με μόλις 45 χιλιοστά διαφορά.
Το τρίτο σκαλί του βάθρου έκλεισε ο Ivan Ortolà (Team MT Helmets – MSI), που τερμάτισε μόλις 0,826 δευτερόλεπτα από την κορυφή.
Μοναχική τέταρτη θέση για τον Ryusei Yamanaka, ο οποίος στο δεύτερο KTM της Team MT Helmets – MSI τερμάτισε μπροστά από τον Joel Kelso (KTM BOE Motorsports), τον Adrian Fernandez (Honda Leopard Racing) και τον ηγέτη της κατάταξης του παγκόσμιου πρωταθλήματος Daniel Holgado (GASGAS Tech3) .

Ο Nicola Carraro, τερμάτισε όγδοος στο KTM της Team MTA, μπροστά από τον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του Stefano Nepa και τον πρωτάρη της Honda Leopard Racing, Angel Piqueras, που κλείνει το Top Ten.
Στους βαθμούς τερμάτισαν επίσης οι David Alonso, Jacob Roulstone (GASGAS Tech3), ο Filippo Farioli (Honda SIC58 Squadra Corse) ο Matteo Bertelle (Honda Snipers) και ο συμπαίκτης του τελευταίου David Almansa.

Η παγκόσμια κατάταξη βλέπει τον Holgado να έχει 74 βαθμούς, 6 περισσότερους από τον Alonso, ενώ ο Veijer, είναι τρίτος, 28 βαθμούς πίσω.

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMOK1zwswkdHmAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR:el
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.325
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Μαρκεθ υπεργιγαντας , μολις παρει και τον αερα της Ducati θα κλαψουν μανουλες παλι ...! cdefg

Εκεινο το αστραχαν ... το ΖΑΡΚΟ τι το ηθελε η ΗΟNDA ? facepalm 2
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.325
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Εδω και ενα συντομο βιντεακι με τα καλυτερα των .... καλυτερων ...!
Ποσους να περασει πια με την περσυνη παλιατζουρα που δωσανε ..... στον φτωχο Μαρκεθ? Tooth

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.611
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
couverture_le-mans_1620663982-e1620664041833.jpg

Le Mans: Το πρόγραμμα μεταδόσεων στην CosmoteTV

To MotoGP μετά τον 4ο Αγώνα στην Ισπανική πίστα της Jerez, μεταφέρεται στην πίστα Le Mans στην Γαλλία για το 5ο Grand Prix της χρονιάς.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ώρες της τηλεοπτικής κάλυψης του αγωνιστικού τριημέρου από την COSMOTE TV.



Παρασκευή 10/5
09:55 Moto3 ΕΔ1
10:45 Moto2 ΕΔ1
11:40 MotoGP ΕΔ1
14:10 Moto3 ΕΔ2
15:00 Moto2 ΕΔ2
15:55 MotoGP ΔΟΚΙΜΕΣ


Σάββατο 11/5
09:35 Moto3 ΕΔ3
10:20 Moto2 ΕΔ3
11:05 MotoGP ΕΔ2
11:45 MotoGP ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1 & 2
13:10 MotoE Πρώτος Αγώνας
13:45 Moto3 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1 & 2
14:40 Moto2 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1 & 2
15:45 MotoGP Αγώνας Sprint
17:05 MotoE Δεύτερος Αγώνας
17:55 Red Bull Rookies Cup Πρώτος Αγώνας


Κυριακή 12/5
09:40 Red Bull Rookies Cup Δεύτερος Αγώνας
10:40 MotoGP Ζέσταμα
11:45 Moto3 Αγώνας
13:00 Moto2 Αγώνας
14:30 MotoGP Αγώνας
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.611
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

MotoGP 2024, Le Mans P1 - Ο Jorge Martin ταχύτερος όλων με νέο ρεκόρ πίστας​

Κακή απόδοση από τον Marc Marquez που πρέπει να περάσει από τα Q1…
Jorge Martin


Στα P1 (ή PR όπως έχουν μετονομαστεί) της Παρασκευής, η πρώτη θέση άλλαξε χέρια δεκάδες φορές μέχρι το τέλος, με τον Martin να αναδεικνύεται ταχύτερος όλων, όμως για να το κάνει χρειάστηκε να βρει αποθέματα να γυρίσει σε τρομερό ρυθμό, γράφοντας παράλληλα και νέο ρεκόρ πίστας. Εξαιρετικοί οι Bagnaia και Acosta που βρέθηκαν στις θέσεις 2 και 3, ενώ ο Marc Marquez δεν μπόρεσε να βρει τη φόρμα του, τερματίζοντας 13ος, και αύριο θα πρέπει να παλέψει στα Q1 για μια θέση στα Q2.

Στην ηλιόλουστη πίστα του Le Mans, με την σχετικά μικρή ευθεία στην οποία οι αναβάτες πιάνουν κάτι λιγότερο από 320 χλμ/ώρα, μετά τα FP1 της Παρασκευής σειρά είχαν τα P1, όπου όλοι περιμένουμε να δούμε ποιος αναβάτης είναι περισσότερο φορμαρισμένος στη Γαλλία, και αν θα έχουμε μονόλογο Ducati, ή αν στη μάχη της κορυφής δούμε και την GASGAS (KTM) του Acosta αλλά και την Aprilia του Vinales. Καμία ελπίδα δεν διαφαίνεται πάντως για τους Γάλλους αναβάτες Quartararo και Zarco, καθώς Yamaha και Honda δεν τους επέτρεψαν κάτι καλύτερο από τις θέσεις 20 και 16 στα FP1.

Το ρολόι ξεκινά να μετρά αντίστροφα και η μια ώρα των P1 ξεκινά.
Ο Jorge Martin γράφει τον ταχύτερο πρώτο χρόνο με 1 32 226, ενώ αμέσως μετά τον διαδέχεται ο Marc Marquez με 1 31 665. Στον ίδιο γύρο ο Pedro Acosta υποβιβάζει τον Martin στην 3η θέση, όμως ο αναβάτης της Prima Pramac παίρνει το αίμα του πίσω αμέσως μετά. Οι αναβάτες γράφουν ο ένας μετά τον άλλο ταχύτερους γύρους και η κατάταξη στην κορυφή αλλάζει ξανά και ξανά.
Πτώση Marc

Οκτώ λεπτά έχουν περάσει από την έναρξη των P1 και έχουμε την πρώτη πτώση. Στην 12 χάνει το μπροστινό ο Marc Marquez, και πέφτει καταλήγοντας στα χαλίκια, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει.

Πενήντα λεπτά πριν το τέλος, και η πρώτη πεντάδα είναι η εξής: Maverick Vinales 1 31 359, Pedro Acosta, Jorge Martin, Fabio di Giannantonio και Marco Bezzecchi. Όγδοος είναι ο Marc (που έχει μπει στα pits μετά την πτώση του), και ένατος ο Pecco Bagnaia.
Λίγα λεπτά αργότερα, με 47 λεπτά να απομένουν για το τέλος, ο Bagnaia κάνει την επίθεσή του, γράφοντας τον 2ο ταχύτερο χρόνο πίσω από τον Vinales. Καλύτερα τα πηγαίνει μέχρι στιγμής ο Quartararo, στην 10η θέση, ενώ ταχύτερος αναβάτης Honda είναι ο Zarco στην... 17η θέση.
Στο 45, οι περισσότεροι αναβάτες έχουν μπει στα pits για το πρώτο τους διάλειμμα, ενώ πτώση έχουμε από τον Brad Binder, η δεύτερη του για σήμερα αφού είχε πέσει και στα FP1.
Στο δεύτερο μισό των P1 αξίζει να σημειωθεί πως ο Marc Marquez έχει μπει με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά που είχε όταν έπεσε, θέλοντας να πάρει στοιχεία για τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας του στο τέλος του αγώνα, ενώ αναμένουμε να βάλει φρέσκα ελαστικά στο τέλος των P1.
Martin

Εικοσιέξι λεπτά πριν το τέλος, και ο Martin γράφει τον ταχύτερο χρόνο μέχρι στιγμής, με 1:31.305, με την πρώτη πεντάδα τώρα να είναι Martin, Vinales, Bagnaia, Bastianini και Acosta. Δέκατος είναι ο Marc Marquez, που κινδυνεύει έτσι να βρεθεί στα Q1.
Είκοσι λεπτά πριν το τέλος, και οι περισσότεροι αναβάτες είναι στα pits για το προτελευταίο διάλειμμα πριν το τέλος των P1.
Ο Enea Bastianini που ήταν 5ος, βελτιώνει τον χρόνο του για να βρεθεί 2ος πίσω από τον Martin.

Τον Pecco διαδέχεται στην 1η θέση ο Aleix Espargaro με 1 31 113, ενώ με 15 λεπτά να απομένουν η πλειοψηφία των αναβατών είναι στην πίστα.
Τρίτος ανεβαίνει ο Digia, με τις διαφορές χρόνου της πρώτης πεντάδας να είναι απειροελάχιστες. Ο Ιταλός συνεχίζει να κόβει δευτερόλεπτα, για να βρεθεί στην κορυφή με 1 30 683, ο πρώτος χρόνος στο 1 30 για σήμερα και σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον 2ο Pedro Acosta!
Μιλώντας για εκπλήξεις... από το πουθενά έρχεται κι ο Raul Fernandez της περιφερειακής Aprilia για να βρεθεί στην 5η θέση!
Marc

Ο Marc Marquez καταφέρνει να βρεθεί από 11ος 6ος, και συνεχίζει να πιέζει, χάνει όμως τη γραμμή του και βγαίνει εκτός πίστας, χωρίς όμως να πέσει. Η γλώσσα του σώματος του Marc δείχνει πως ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν δείχνει όσο άνετος θα ήθελε για να μπορέσει να κυνηγήσει τους πρώτους και μένουμε να δούμε αν θα καταφέρει να περάσει στα Q2 ή αν θα πρέπει να παλέψει και στα Q1.
Εντωμεταξύ, με 10 λεπτά να απομένουν η πρώτη πεντάδα είναι η εξής: Di Giannantonio, Acosta, Bastianini, Miller (!) και Martin.
Morbido

Μια τρομερή έξοδο με πολλά έχει ο Morbidelli, κάνοντας Motocross και τρομάζοντας τους πάντες, καταφέρνει όμως να κρατηθεί όρθιος και να βγει ξανά στην άσφαλτο.
Εφτά λεπτά και 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Jorge Martin γράφει 1 30 531 με τον Ισπανό να περνά εκείνος πρώτος.

Τρίτος ανεβαίνει ο Aleix Espargaro, με τον Marc Marquez να βρίσκεται μόλις στην 12η θέση και να πρέπει να βρει αποθέματα ταχύτητας που δεν φαίνεται να διαθέτει εν αφθονία, για να περάσει απευθείας στα Q2. Στην προσπάθειά του αυτή έχει ένα τρομακτικό κούνημα, που τον κάνει να κλείσει το γκάζι, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
Quartararo

Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Quartararo ενθουσιάζει το γαλλικό κοινό, γράφοντας τον 7ο ταχύτερο χρόνο!
Την ίδια ώρα ο Marquez κάνει ότι μπορεί για να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα, ενώ λίγο πριν τον τελευταίο του γύρο είναι 13ος.
Πτώση το τελευταίο λεπτό έχουμε από τον Enea Bastianini αλλά και από τον Binder που πέφτει για 3η φορά σήμερα!
Κάπου εκεί ο Jorge Martin σημειώνει όχι μόνο τον ταχύτερο γύρο αλλά και νέο ρεκόρ πίστας με 1 30 388!
Marc angry

Ο Marquez περνά τη γραμμή τερματισμού στην 13η θέση με 1 δευτερόλεπτο να απομένει. Έχει έναν ακόμη γύρο! Όμως ενώ γράφει ταχύτερο χρόνο από όλους στο πρώτο τμήμα της πίστας, στη συνέχεια χάνει το μπροστινό, καταφέρνοντας να κρατηθεί μεν όρθιος, παρατώντας όμως την προσπάθεια, ρίχνοντας γροθιά στον αέρα, εμφανώς θυμωμένος...

Τα P1 τελείωσαν με την πρώτη δεκάδα να αποτελείται από τους Martin, Bagnaia, Acosta, Vinales, Di Giannantonio, Miller, Espargaro, Morbidelli, Bezzecchi kai Quartararo. Ναι, ο Quartararo περνά απευθείας στα Q2! Ταχύτερος αναβάτης Honda; Ο Mir στην 18η θέση.
ΘΕΣΗΑΝΑΒΑΤΗΣΟΜΑΔΑΧΡΟΝΟΣΔΙΑΦΟΡΑ
189J. MartinPrima Pramac Racing01:30.388
21F. BagnaiaDucati Lenovo Team01:30.533+0.145 / +0.145
331P. AcostaRed Bull GASGAS Tech301:30.575+0.187 / +0.042
412M. ViñalesAprilia Racing01:30.657+0.269 / +0.082
549F. Di GiannantonioPertamina Enduro VR46 Racing Team01:30.683+0.295 / +0.026
643J. MillerRed Bull KTM Factory Racing01:30.699+0.311 / +0.016
741A. EspargaroAprilia Racing01:30.714+0.326 / +0.015
821F. MorbidelliPrima Pramac Racing01:30.763+0.375 / +0.049
972M. BezzecchiPertamina Enduro VR46 Racing Team01:30.785+0.397 / +0.022
1020F. QuartararoMonster Energy Yamaha MotoGP™01:30.788+0.400 / +0.003
1123E. BastianiniDucati Lenovo Team01:30.798+0.410 / +0.010
1225R. FernandezTrackhouse Racing01:30.839+0.451 / +0.041
1393M. MarquezGresini Racing MotoGP™01:31.067+0.679 / +0.228
1442A. RinsMonster Energy Yamaha MotoGP™01:31.206+0.818 / +0.139
1588M. OliveiraTrackhouse Racing01:31.219+0.831 / +0.013
1637A. FernandezRed Bull GASGAS Tech301:31.243+0.855 / +0.024
1733B. BinderRed Bull KTM Factory Racing01:31.364+0.976 / +0.121
1836J. MirRepsol Honda Team01:31.521+1.133 / +0.157
1973A. MarquezGresini Racing MotoGP™01:31.530+1.142 / +0.009
205J. ZarcoLCR Honda01:31.574+1.186 / +0.044
2110L. MariniRepsol Honda Team01:31.860+1.472 / +0.286
2230T. NakagamiLCR Honda01:32.131+1.743 / +0.271
 

KostasT

old member
Δημοσιεύσεις
4.517
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i
Όνομα
Δες nickname
Δωστε ρε αλητες ... μια φρεσκια Ducati του παιδιου Μαρκεθ να δειξει την αξια του .....! abcdefghgk
Την εδειξε οταν ηταν στην Χονδα.Δεν θελουμε αλλο καρβουνο Tooth
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.611
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Jorge-Martin-89-_2_.jpg

Le Mans: MotoGP Αγώνας Sprint
Άνετη νίκη για τον Jorge Martin


Oι κατατακτήριες είχαν ετοιμάσει το έδαφος για έναν συναρπαστικό αγώνα Sprint και τελικά η πραγματικότητα το επιβεβαίωσε, με αρκετές ανατροπές το μεσημέρι του Σαββάτου στην πίστα του Le Mans.

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Jorge Martin έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση και άρχισε να ξεφεύγει, με τους Marco Bezzecchi και Aleix Espargaro να τον ακολουθούν, ενώ λίγο πιο πίσω, εκπληκτικός ήταν ο Marc Marquez, ο οποίος από τη 13η θέση της εκκίνησης είχε ήδη βρεθεί στην πέμπτη!

Ο Αleix Espargaro είχε κάνει εν τέλει πρόωρη εκκίνηση και αυτό του επέφερε διπλή ποινή μεγάλου γύρου, επιτρέπεοντας στον Marc Marquez (που είχε ήδη ανέβει στην τέταρτη θέση) να είναι πλέον στις θέσεις του βάθρου.

Πιο πίσω, τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για τον Francesco Bagnaia, ο οποίος έκανε μια κακή εκκίνηση και ήταν στη 14η θέση, είχε μια έξοδο στην 7η στροφή που τον έφερε ακόμα πιο πίσω και τελικά εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ο Martin είχε αρχίσει να ανοίγει τη διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο, ενώ αντίστοιχα πίσω ο Bezzecchi ήταν περίπου ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Marc Marquez φτάνοντας στον 9ο γύρο του αγώνα.

Όμως τα πράγματα θα άλλαζαν στον 10ο γύρο, καθώς ο Bezzecchi έχασε το μπροστινό στην 9η στροφή και βρέθηκε στο έδαφος, με τον Marc Marquez (που σε εκείνο το σημείο μείωνε τη διαφορά) να ανεβαίνει στη 2η θέση και τον Maverick Vinales να είναι τρίτος.

Ο Martin πλέον ήταν πάνω από 2 δευτερόλεπτα μπροστά και θα έπαιρνε μια άνετη νίκη στον αγώνα Sprint του Le Mans, με τον Marc Marquez αντίστοιχα να παίρνει μια άνετη δεύτερη θέση. Ο Viñales συμπλήρωσε το βάθρο, ενώ στα τελευταία στάδια είχε ανοίξει τη διαφορά απο τον Enea Bastianini, ο οποίος πήρε την τέταρτη θέση.

Πέμπτος ήταν ο Aleix Espargaro, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μετά τις δύο ποινές μεγάλου γύρου, ενώ ακολούθησε ο Pedro Acosta, ο οποίος μάλιστα στον προτελευταίο γύρο έσωσε μια πτώση.

Oι τελευταίες βαθμολογούμενες θέσεις πήγαν στους Fabio Di Giannantonio, Jack Miller και Raul Fernandez.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.611
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Canet-1.jpg

Le Mans: Moto2 Κατατακτήριες
Pole Position για τον Aron Canet


O Aron Canet έφτασε σε μια ηρωϊκή Pole Position στο Le Mans, καθώς μέχρι χθες ανέβαινε στη μοτοσυκλέτα με πατερίτσες, μετά τον τραυματισμό του στη Jerez.
Παρά αυτές τις αντίξοες συνθήκες (και το γεγονός ότι αναγκάστηκε να περάσει από τις πρώτες κατατακτήριες), ο Ισπανός κατάφερε στη μέση των δεύτερων κατατακτηρίων να βρεθεί στην κορυφή, γράφοντας 1:35.037 και να πάρει την Pole Position, μπροστά από τον Joe Roberts.
Δυστυχώς για τον Canet, είχε μια πτώση στα τελικά στάδια η οποία φαίνεται ότι ταλαιπώρησε το πόδι του, κάνοντας τα πράγματα πιο αβέβαια για τον αυριανό αγώνα.
Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Sergio Garcia, με τους Albert Arenas, Alonso Lopez και Manuel Gonzalez να ακολουθούν. Στην τρίτη σειρά βρίσκονται οι Izan Guevara, Senna Agius και Filip Salac, μπροστά από τους Tony Arbolino, Jake Dixon και Fermin Aldeguer.














_LG91630.jpg
Le Mans: Moto3 Κατατακτήριες
Τρίτη συνεχόμενη Pole Position για τον David Alonso


O David Alonso συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στο Γαλλικό Grand Prix, καθώς κατάφερε να φτάσει στην τρίτη συνεχόμενη Pole Position του και να κάνει μάλιστα εκ νέου ρεκόρ γύρου, καθώς σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:40.114. Έτσι, ο Κολομβιανός έχει κάνει ρεκόρ γύρου σε κάθε περίοδο δοκιμών μέχρι τώρα στο Le Mans και θα θέλει να αποφύγει το λάθος της Jerez στον αυριανό αγώνα.

Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα όμως, καθώς δίπλα του βρίσκεται ο Daniel Holgado, επικεφαλής της βαθμολογίας και νικητής του περσινού αγώνα στη Γαλλία, ο οποίος δείχνει πολύ δυνατός και θέλει να αυξήσει τη διαφορά του. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης, συμπληρώνει ο Jose Antonio Rueda, ο οποίος επέστρεψε δυναμικά μετά από 2 Grand Prix απουσίας.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, βρίσκουμε τους Adrian Fernandez, Collin Veijer και Ivan Ortola, μπροστά από τους Joel Kelso, David Muñoz και Angel Piqueras.
Τέλος, στην τέταρτη σειρά της εκκίνησης θα στηθούν οι Ryusei Yamanaka, Jacob Roulstone (που πέρασε από τις πρώτες κατατακτήριες) και Scott Ogden.
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.325
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Γιατι αργει η γραμματεια να εκδωσει τα αποτελεσματα ? ... ενταξει εννιαιο ducati ειναι το αθλημα ...! Rolling

Ενα συντομο βιδεακι.

 
Τελευταία επεξεργασία:

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.325
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Μαρκεθ ... τι τιτανο-γιγαντιος .... τι ημιθεος και βαλε .... τι υπολογιστικη μηχανη ( αυτο θα το εκλεψε απο τον Ροσι ) ....! Tooth

Πρεπει να φυλαγε τα λαστιχα του για να τα δωσει ολα στο τελος ο μεγας αφου ετσι κι αλλοιως τους εχει μια τριτη .... μηχανακι δεν εχει ....!abcdefghgk

μαρκεθ.jpg

PraisingPraising
 

KostasT

old member
Δημοσιεύσεις
4.517
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i
Όνομα
Δες nickname
Μαρκεθ ... τι τιτανο-γιγαντιος .... τι ημιθεος και βαλε .... τι υπολογιστικη μηχανη ( αυτο θα το εκλεψε απο τον Ροσι ) ....! Tooth

Πρεπει να φυλαγε τα λαστιχα του για να τα δωσει ολα στο τελος ο μεγας αφου ετσι κι αλλοιως τους εχει μια τριτη .... μηχανακι δεν εχει ....!abcdefghgk

View attachment 57531

PraisingPraising
Καλα..πηγαινε για πιπι γιατι θα παθουν τα νεφρα σου. Tooth Rolling
 
Top Bottom