ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΑΡΑ ΣΑΣ?

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.784
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Σήμερα στο μενού είχε αλλαγή φίλτρο αέρα με καινούριο, μπουζί και αλλαγή στο φωτισμό στο κοντέρ

Στο μεταξύ απο το νέο φίλτρο αυτή η μεταλλική βλακεία που είχε έφυγε καθώς πήγα να το βάλω. ΖΗΤΩ Η ΚΙΝΑ! Δεν πειράζει, θα είναι και λίγο πιο ελεύθερο.

Νομίζω σνόρκελ λέγεται αυτό. Δεν έχω ιδέα σε τι χρησημεύει, αλλά αφού το φιλτροκούτι είναι τέρμα κλειστό απο όλες τις πλευρές χαλάλι σιγά μην μπει τίποτα τώρα.

Στο ανταλλάκτικο που πήγα όταν τον είπα οτι θέλω φίλτρο αέρα και μπουζί για Address 125 για μπουζί μου έδωσε αυτό εδω που είναι με κωδικούς για Address. NGK R με μπλε γράμματα και άλλο αριθμό μοντέλου πάνω του. Λογικά είναι πιο καλά τα R σε σχέση με τα απλά NGK? Να και το παλιό μπουζί:

Απο το χρώμα πως το βλέπετε; Εμένα μου φαίνεται οτι γίνεται εντάξει καύση μέσα στο μοτέρ.

Και τώρα πάμε στο κοντέρ!

Λευκός φωτισμός πλέον στις ενδείξεις για ταχύτητα, ολικό χιλιομετρητή και βενζίνη. Έντονο μπλε LED στα φώτα μεγάλης σκάλας και κόκκινη ένδειξη 4ης στο κιβώτιο. Δοκίμασα να βάλω μπλε ή κόκκινο φωτισμό αλλά το βράδυ δεν θα είναι ευχάριστο στο μάτι.

Το εργαλείο μας είναι έτοιμο!


Edit: τελικά το έψαξα λίγο. Το R στα NGK δηλώνει οτι είναι μπουζί με μειωμένη IRF παρεμβολή στην συχνότητα να το πω. Βελτιώνει την ομαλή καύση και δεν προκαλεί στατικό σε ράδιο αν το όχημα έχει. Καλύτερα σε σχέση με το απλό NGK δηλαδή!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Σάββας

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.450
Ηλικία
61
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Σάββα 4000 lm η μία ε;
Μάλλον αυτό εννοεί Μάνο για την κάθε μία.
Όπως τις είδα έτσι πρέπει νάναι. Είναι πολύ φωτεινές.
 

Σάββας

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.450
Ηλικία
61
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Το πρόσεξα αυτό, αλλά και τα 40W σε σχέση με τα 20... Ούτως ή άλλως βοηθητικά είναι.
Βαγγέλη αν δεν τα χρειάζεται κάποιος αφού πιθανώς δεν θα βρεθεί ξέρω γω νύχτα στα βουνά ή δεν θα σκοπεύει να περάσει τούνελ χωρίς φωτισμό ή δεν ταξιδεύει με κάθε καιρό δεν υπάρχει καν λόγος να τα βάλει.

Αν τώρα ισχύει το αντίθετο, σε τέτοιες περιπτώσεις πλην ομίχλης που αντανακλά και είναι περίεργη αλλά και πάλι θα βοηθήσουν ιδιαίτερα μέρα για να είμαστε ορατοί, θα βγάλουν τα λεφτά τους με το παραπάνω και τα χρειάζεσαι νάναι δυνατά.
Αν δε είσαι και μεγαλύτερος σε ηλικία με κουρασμένα μάτια που η νύχτα επιδεινώνει την ορατότητα τότε χρειάζονται ακόμα περισσότερο.

Οπότε ναι μεν είναι βοηθητικά πλην όμως αν πέσεις στην περίπτωση θα τα θεωρείς κύρια και δεν θα κάνεις χωρίς αυτά.

Αν είχα μοτό με altenator και όχι πηνία όπως για παράδειγμα τα δικά σας, προσωπικά θάβαζα άλλο ένα σετ κίτρινους για ομίχλη αποκλειστικά.
Τώρα με θερμαινόμενα, προβολείς και μπριζάκι είμαι εντός μεν αλλά μέχρι εδώ στο δικό μου σύστημα φορτίσεως πούχει ασφάλεια 7,5 Α.
 

karellen

old member
Δημοσιεύσεις
5.426
Ηλικία
61
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Το δεξιό ψυγείο του KLR (έχει 2 ψυγεία το εργαλείο,αμ πως! ) έχανε νερό στο κάτω μέρος,σταγόνες μεν αλλά σε σταθερή βάση ένα ποτήρι την ημέρα.Προσπάθησα στο παρελθόν να το μπαλώσω με φώκια αλλά δεν έπιανε.

IMG_20200609_094852.jpg


Κατέβασμα το ψυγείο,αφαίρεση και του βεντιλατέρ για να βλέπουμε καλύτερα και η τρύπα εντοπίστηκε.

IMG_20200609_094905.jpg

IMG_20200609_095036.jpg

Επιστρατεύτηκε κόλλα 2 συστατικών,χρειάστηκε να 'παραβιάσω' και μερικές κυψέλες για να έχω πρόσβαση,με ένα κατσαβιδάκι την έσπρωχνα να απλωθεί παντού και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε,όλα κομπλέ!

IMG_20200609_095048.jpg


ΥΓ1 Η κόλλα είναι από το lidl είναι το τρίτο σετ σύριγγα που αγοράζω και γ@μώ τις κόλλες,έχω κολλήσει τα περισσότερα βυτία στο οινοποιείο!
ΥΓ2 Δημήτρη @Ωmega τι παρατηρείς στις φωτό?
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Και τι δεν έκανα χθες, άλλαξα ανορθωτη , τζίφος, τελικά είναι τα πηνία (ευτυχώς ο ανορθωτης έκανε μονο 30 ευρω και τα πηνία κάνουν καινούργια 40). έβγαλα έξω το συγκρότημα της τρόμπας για να ξεκολλησω (όπως νομιζα) τον πλωτηρα του αισθητήρα στάθμης καυσιμου, πάλι τζιφος, τελικά έχει πρόβλημα ο αισθητήρας που θέλει και πατέντα να αλλάξει μόνος του δεν πωλείται ξεχωριστά, πρεπει να βρω μεταχειρισμενον. Τουλάχιστον άλλαξα τον 3μπαρο ρυθμιστή πίεσης βενζίνης με 3.5 για να ψεκάζει open loop περίπου +5%, είδα μεγάλη διαφορά, αξίζει για τα 25 ευρω που έκανε ο ρυθμιστής.



Sent from my ASUS_X00HD using Tapatalk
 

LAndreas

member
Δημοσιεύσεις
1.413
Ηλικία
60
Περιοχή
Ναουσαρα
Όνομα
Λειβαδιτης Ανδρεας
@duke200 ( Τουλάχιστον άλλαξα τον 3μπαρο ρυθμιστή πίεσης βενζίνης με 3.5 για να ψεκάζει open loop περίπου +5%, είδα μεγάλη διαφορά, αξίζει για τα 25 ευρω που έκανε ο ρυθμιστής.) εχουμε φωτο ;;
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Της μάνας του γράφει 2.70 πανω, δε ξέρω αν σημαίνει 2.7 μπαρ και με την υπό πίεση πάει στα 3.


Sent from my ASUS_X00HD using Tapatalk
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Γενικά ξέρω ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές επιλέγουν 3μπαρους. 4μπαρους χρησιμοποιούν συνήθως σε υπερτροφοδοτουμενα μοτερ

Sent from my ASUS_X00HD using Tapatalk
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Στα μηχανάκια βαράνε ανελέητα, αλλά τώρα όλα τα μεγάλα εργοστάσια είναι στην Ασία. Η ktm έχει τα πηνία 150 ευρω και ο κινεζος πουλάει τα ίδια με 40. Και να ξανακαουνε τα πηνία, ξαναπαιρνεις άλλα . Το βεντιλατερ της μάνας του κάηκε στα 3 Χρόνια, 100 ευρω έκανε το Κtm, πήρα κινεζικο με 20 και το χω ακόμα.

Θέλω να πω ότι το μηχανάκι με γνήσια ανταλλακτικά έχει βγάλει αρκετά Ηλεκτρολογικά προβλήματα και ότι άλλαξα σε κινέζικα δε χάλασανε ακομα. νομίζω ότι και τα γνήσια κινέζικα είναι από το ίδιο εργοστασιο, αλλά απλά έχουν πάνω τα σήματα της KTM.

Δε ξέρω αν ισχύουν αυτά και σε άλλες εταιρίες

Sent from my ASUS_X00HD using Tapatalk
 
Top Bottom