Για Καποιους Που Μαγειρευουν............................

karad-geo

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.541
Ηλικία
47
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
HONDA Varadero 1000cc MK2
Όνομα
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Πενταντόστιμη μακαρονάδα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά

150 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδου
1 κ. σούπας σάλτσα ντομάτας
30 γραμμάρια παρμεζάνα
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τη γεύση
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για λεπτά το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και αλατοποπιπερώνετε. Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Για το τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας για να δώσουμε ένα πιο όμορφο χρώμα στο φαγητό μας. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

View attachment 15842 View attachment 15843 View attachment 15844
Με Πέθανες βρε Μάικ...
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.281
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Με Πέθανες βρε Μάικ...

George παμε να κατασκηνωσουμε εξω απο το σπιτι του ? ...... τον ειχα προειδοποιησει .....! cdef

l49cp.jpg
 

karad-geo

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.541
Ηλικία
47
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
HONDA Varadero 1000cc MK2
Όνομα
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.487
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

karad-geo

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.541
Ηλικία
47
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
HONDA Varadero 1000cc MK2
Όνομα
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Καλως τα ομορφοπαιδα να μου πειτε ποτε να βαλω καμια σουβλα σπληναντερο ;) Smileys drinking beer Emoticon
Tεράστιος!! - όπως πάντα στην Φιλοξενία!..
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.487
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο
Λίγα μυστικά ακόμα:
Σερβίρουμε με: τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

DSC00796.JPG

Υλικά
4 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (σε θερμοκρασία δωματίου)
  2. 500 γραμμάρια κριθαράκι
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  5. 2 ντομάτες τριμμένες
  6. 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  7. 1 φύλλο δάφνης
  8. 4 κόκκοι μπαχάρι
  9. 100 ml κόκκινο ή λευκό κρασί ξηρό
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. ελαιόλαδο
DSC00793.JPG DSC00794.JPG

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  2. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά, 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε για 90' περίπου να σιγοβράσει και να *****ώσει το κρέας. (Ο χρόνος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από το κρέας.)

  3. Καβουρδίζουμε το κριθαράκι με 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι, ανακατεύοντάς το.

  4. Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σ' ένα πυρέξ ή σε ατομικά πήλινα σκεύη, βγάζουμε τη δάφνη και ρίχνουμε το κριθαράκι.

  5. Ρίχνουμε 3-4 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20'-30' περίπου στους 180οC. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, σε περίπτωση που "τραβήξει" τα υγρά το κριθαράκι, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
  6. Σερβίρουμε με: τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Εγω προσθεσα και κεφαλογραβιερα κυβους οταν το εβαλα στο φουρνο abcdeabcdeabcdeabcde

DSC00797.JPG
 

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο
Λίγα μυστικά ακόμα:
Σερβίρουμε με: τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

View attachment 16166

Υλικά
4 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (σε θερμοκρασία δωματίου)
  2. 500 γραμμάρια κριθαράκι
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  5. 2 ντομάτες τριμμένες
  6. 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  7. 1 φύλλο δάφνης
  8. 4 κόκκοι μπαχάρι
  9. 100 ml κόκκινο ή λευκό κρασί ξηρό
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. ελαιόλαδο
View attachment 16167 View attachment 16168

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  2. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά, 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε για 90' περίπου να σιγοβράσει και να *****ώσει το κρέας. (Ο χρόνος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από το κρέας.)

  3. Καβουρδίζουμε το κριθαράκι με 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι, ανακατεύοντάς το.

  4. Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σ' ένα πυρέξ ή σε ατομικά πήλινα σκεύη, βγάζουμε τη δάφνη και ρίχνουμε το κριθαράκι.

  5. Ρίχνουμε 3-4 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20'-30' περίπου στους 180οC. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, σε περίπτωση που "τραβήξει" τα υγρά το κριθαράκι, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
  6. Σερβίρουμε με: τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Εγω προσθεσα και κεφαλογραβιερα κυβους οταν το εβαλα στο φουρνο abcdeabcdeabcdeabcde

View attachment 16169


Στάλθηκε από το MI MAX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.162
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο
Λίγα μυστικά ακόμα:
Σερβίρουμε με: τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

View attachment 16166

Υλικά
4 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (σε θερμοκρασία δωματίου)
  2. 500 γραμμάρια κριθαράκι
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  5. 2 ντομάτες τριμμένες
  6. 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  7. 1 φύλλο δάφνης
  8. 4 κόκκοι μπαχάρι
  9. 100 ml κόκκινο ή λευκό κρασί ξηρό
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. ελαιόλαδο
View attachment 16167 View attachment 16168

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  2. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά, 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε για 90' περίπου να σιγοβράσει και να *****ώσει το κρέας. (Ο χρόνος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από το κρέας.)

  3. Καβουρδίζουμε το κριθαράκι με 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι, ανακατεύοντάς το.

  4. Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σ' ένα πυρέξ ή σε ατομικά πήλινα σκεύη, βγάζουμε τη δάφνη και ρίχνουμε το κριθαράκι.

  5. Ρίχνουμε 3-4 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20'-30' περίπου στους 180οC. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, σε περίπτωση που "τραβήξει" τα υγρά το κριθαράκι, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
  6. Σερβίρουμε με: τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Εγω προσθεσα και κεφαλογραβιερα κυβους οταν το εβαλα στο φουρνο abcdeabcdeabcdeabcde

View attachment 16169
Ενστασις και μεγάλη
Κρεας Σπαλομυτα
Και μοσχοκαρυδο και κανελα και γαρυφαλλο....
Αντε πια εγω θα σας τα μαθαινω ολα ;;;;;

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Beast

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.287
Ηλικία
57
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη
Ενστασις και μεγάλη
Κρεας Σπαλομυτα
Και μοσχοκαρυδο και κανελα και γαρυφαλλο....
Αντε πια εγω θα σας τα μαθαινω ολα ;;;;;

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ενστασις για το γαρύφαλλο!!!!

Επίσης πολύ καλή η σπαλομιτα η αλλιώς βασιλοπούλα, αλλά ένα ωραίο κομμάτι κρέατος για το γιουβέτσι είναι και η ελιά με λίγο κόκαλο στην άκρη, για να πάρει γεύση ο ζωμός!!!

Χορτάσαμε πάλι!!!!!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.487
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
¨Αμα σας πώ ότι κάνω καλύτερα τσουρέκια από την Νίκη τι θα πείτε;
Βαλε συνταγη και φωτο να σε δω abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.162
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Ενστασις για το γαρύφαλλο!!!!

Επίσης πολύ καλή η σπαλομιτα η αλλιώς βασιλοπούλα, αλλά ένα ωραίο κομμάτι κρέατος για το γιουβέτσι είναι και η ελιά με λίγο κόκαλο στην άκρη, για να πάρει γεύση ο ζωμός!!!

Χορτάσαμε πάλι!!!!!

το γιουβετσι ειναι πολιτικο φαγητο,,,,κανελα γαρύφαλλο και μοσχοκαρυδο οπωςσδηποτε !!! Τρια αστέρια Πιρελλι εχωμεν
 

Beast

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.287
Ηλικία
57
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη
το γιουβετσι ειναι πολιτικο φαγητο,,,,κανελα γαρύφαλλο και μοσχοκαρυδο οπωςσδηποτε !!! Τρια αστέρια Πιρελλι εχωμεν
Κι επειδή λοιπόν έχουμε ρίζες από εκεί, γαρίφαλο στο μπακλαβα!!!!και ν αλλάξεις λάστιχα!! :p
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.487
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ενστασις και μεγάλη
Κρεας Σπαλομυτα
Και μοσχοκαρυδο και κανελα και γαρυφαλλο....
Αντε πια εγω θα σας τα μαθαινω ολα ;;;;;

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εγω για το συγκεκριμενο εβαλα κοτσι και εγινε μουρλια τωρα για το σπαλομιτα θα το δοκιμασω και θα σας πω cdefghigicdefghigicdefghigi
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.487
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ & ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

DSC00815.JPG

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

Για το κοτόπουλο:


  • 8 μπούτια κοτόπουλου (κοπανάκι)
  • 150 γρ. σόγια σάλτσα
  • 3 κ.σ. κρέμα Βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
  • 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 ½ κ.γ. κόλιανδρο σε κόκκους
  • 1 ½ κ.γ. κύμινο σε κόκκους
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Φύλλα μαϊντανού (για το σερβίρισμα)
  • Πιπέρι

Για την μελιτζανοσαλάτα:


  • 2 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 60 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τις ντομάτες:

  • 4 ντομάτες
  • 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 4 κλων. θυμάρι φρέσκο
  • 4 κλων. ρίγανη φρέσκια
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τις πίτες:


  • 4 μεγάλες ελληνικές πίτες
  • 1 κ.γ. κρέμα Βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

EKTΕΛΕΣΗ


Για το κοτόπουλο:

Χαρακώνουμε τα μπουτάκια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ με σόγια, μαύρη ζάχαρη, κρέμα βαλσαμικού, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, σπασμένους κόκκους κόλιανδρου και κόκκους κύμινου. Κλείνουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.
Βάζουμε τα μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις προσθέτουμε στο ταψί με το κοτόπουλο και τις αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, ρίγανη, θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30-35 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς, μέχρι τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα και να είναι η πέτσα τους τραγανή.


Για τη μελιτζανοσαλάτα:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Τις χαράζουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Κόβουμε τα σκόρδα σε 3-4 κομμάτια το καθένα και τα βάζουμε μέσα στις χαρακιές της μελιτζάνας.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να *****ώσουν οι μελιτζάνες και να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και κόβουμε το κοτσάνι τους.
Στη συνέχεια τις κόβουμε με μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια, σχεδόν τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λευκό βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.


Για τις πίτες:
Αλείφουμε με ελαιόλαδο το τηγάνι.
Βάζουμε στις πίτες την κρέμα βαλσαμικού και από τις δύο πλευρές, τις ψήνουμε, για 2-3 λεπτά και τις αλατοπιπερώνουμε.

Για το σερβίρισμα:

Βάζουμε τις πίτες σε μια πιατέλα.
Τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σταυρωτά και δίπλα βάζουμε τις ψητές ντομάτες.
Προσθέτουμε λίγη μελιτζανοσαλάτα και πασπαλίζουμε με φύλλα μαϊντανού. Ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο τη σάλτσα και περιχύνουμε το κοτόπουλο.


DSC00814.JPG DSC00812.JPG

Θανατηφορο φαγητο abcdeabcdeabcdeabcde
 

jliordos

old member
Δημοσιεύσεις
4.535
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Αυτο το νήμα είναι βγαλμένο από την κόλαση, γιατί εκτός από αυτούς που μαγειρεύουν υπάρχουμε και εμείς οι περισσότεροι που μας αρέσει να τρώμε.
Ο πειρασμός στην πράξη είναι εδώ, χαχαχαχα
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.487
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Σουφλέ με τορτελίνια και ελαφριά μπεσαμέλ τυριών

DSC00816.JPG DSC00819.JPG



ΥΛΙΚΑ

MISKO Τορτελίνι με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με τυρί MISKO

2 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 κ.σ. κασέρι τριμμένο

1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για την μπεσαμέλ
50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 κ.σ. κασέρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με τυρί MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς.

Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει. Το ρίχνουμε όλο, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, για 7-8 λεπτά, μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και το κασέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τορτελίνι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα, το κασέρι και την φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στο γκριλ, για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 7-8 λεπτά και σερβίρουμε.

DSC00820.JPG

Αυτο ειναι φαγητο για γραμμωση abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
 

ANGELO

member
Δημοσιεύσεις
1.137
Ηλικία
51
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Μοτοσυκλέτα
YAMAHA MT07
Όνομα
ΑΓΓΕΛΟΣ
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Σουφλέ με τορτελίνια και ελαφριά μπεσαμέλ τυριών

View attachment 17000 View attachment 17001



ΥΛΙΚΑ

MISKO Τορτελίνι με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με τυρί MISKO

2 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 κ.σ. κασέρι τριμμένο

1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για την μπεσαμέλ
50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 κ.σ. κασέρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με τυρί MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς.

Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει. Το ρίχνουμε όλο, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, για 7-8 λεπτά, μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και το κασέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τορτελίνι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα, το κασέρι και την φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στο γκριλ, για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 7-8 λεπτά και σερβίρουμε.

View attachment 17002

Αυτο ειναι φαγητο για γραμμωση abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
Επειδή κατέχω το αντικείμενο ως Μάγειρας θα ήθελα να πω το εξής :
Για το ρου που θα ετοιμάσετε την σάλτσα μπεσαμέλ, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο 50γρ με ηλιέλαιο μαζί με βούτυρο, καθώς θα επιτύχουμε πιο ελαφριά , μεστή και γεμάτη άρωμα γεύση . Μην ξεχάσετε να αλατίσετε το ρου την στιγμή που θα το καβουρδίζετε στην κατσαρόλα καθώς γίνεται πιο εύγεστο. Επίσης μπορείτε να ρίξετε και έναν κρόκο στη μπεσαμέλ και το ασπράδι να το ρίξετε στα τορτελίνι και να τα ανακατώσετε. Καλή σας όρεξη! :)
 
Top Bottom