Καλπάζουν οι Κινέζοι!

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.738
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

CFMOTO 500SR VOOM – Ρετρό 4κύλινδρο supersport για την Κίνα!​

da82e217c3018f9b9363d6b17975467a_XL.jpg

Μια μοτοσυκλέτα που θα προκαλέσει ρίγη συγκίνησης και ανατριχίλες στου «παλιούς» φίλους των supersport, αλλά... δεν λέγεται τίποτα για άφιξη στην Ευρώπη.

Πριν από περίπου μία ώρα, η CFMOTO ανέβασε στα παγκόσμια κοινωνικά της δίκτυα, ένα teaser video για ένα νέο μοντέλο της, ονόματι 500SR VOOM. Το teaserάκι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και καλοδουλεμένο οπτικοακουστικά και μας δείχνει μία νέα supersport μοτοσυκλέτα με έντονο ρετρό στυλ εμπρός και πίσω.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η CFMOTO στην δημοσίευση της, η 500SR VOOM θα απευθύνεται στην κινεζική αγορά, χωρίς να κάνει καμία αναφορά για Ευρώπη, Ελλάδα και τα συναφή. Θα φέρει 4κύλινδρο εν σειρά κινητήρα (δεν αναφέρεται τίποτα παραπάνω για ιπποδύναμη ή χαρακτηριστικά) και αναμένεται φυσικά να συνδυάζει όλες τις μοντέρνες τεχνολογίες του σήμερα, με την εμφάνιση και το στυλ του χθες.

Περισσότερα δεν αποκαλύπτονται, οπότε μπορείτε απλά να δείτε το βίντεο και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, αλλά και να μας πείτε πόσο πολύ θα θέλατε το μοντέλο να έρθει στην Ελλάδα...

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.738
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

GWM Souo S 2000 GL – Το κινεζικό τουριστικό τέρας παρουσιάστηκε​













Φέρει ίσως τον μεγαλύτερο Boxer κινητήρα μοτοσυκλέτας όλων των εποχών και στόχος της είναι... να βγει πάνω από την Honda Goldwing σε όλα τα επίπεδα!

«Έχεις 20 τάπες; Εγώ έχω 21!» ή... «Έχεις 3 βαθμούς μυωπία; Εγώ έχω 4!» Αν αυτές οι φράσεις σας θυμίζουν... αντιπαλότητες δημοτικού, για το ποίος ή ποιά έχει τα περισσότερα... οτιδήποτε, θα τις βρείτε γνώριμες όπως θα διαβάζετε αυτό το άρθρο. Και αυτό, διότη η νέα μοτοσυκλέτα GWM Souo S 2000 GL, έχει βάλει στο μάτι την Honda Goldwing αλλά και όλες τις τουριστικές μοτοσυκλέτες του κόσμου, με την υπερβολή σε όλα τα επίπεδα.

Αρχικά, λίγη προϊστορία: Ήδη εδώ και αρκετό καιρό, συζητάται η επικείμενη μέχρι τώρα, παρουσίαση της νέας, μεγάλης τουριστικής μοτοσυκλέτας από την κινεζική μάρκα Great Wall Motors. Η μοτοσυκλέτα θα είχε boxer κινητήρα 8 κυλίνδρων, πολλές ομοιότητες με την Goldwing και κυβισμό 2 λίτρων, ενώ είχε εμφανιστεί σε διάφορες κατασκοπευτικές εικόνες, ακόμα κια παρουσία του ίδιου του επικεφαλής της εταιρείας. Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να δούμε την μοτοσυκλέτα και επίσημα.

Αυτή είναι η νέα GWM Souo S 2000 GL – Το όνομα της, όπως έχουμε πει ήδη, σημαίνει κάτι σε «συνδέω», ενώ από το 2000 επιβεβαιώνεις τον κυβισμό των 2 λίτρων της, από τον 8κύλινδρο Boxer της. Και εδώ ξεκινάει το «1 up» παιχνίδι: Το Goldwing έχει 6 κυλίνδρους, η Souo έχει 8. Το GW έχει έναν εκκεντροφόρο επί κεφαλής, το Souo έχει δύο. Και, εκεί που η μοτοσυκλέτα της Honda έχει 7 ταχύτητες και DCT κιβώτιο, η Souo έχει... 8τάχυτο σασμάν, και πάλι DCT!

Για την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, τώρα, δεν χρειάζεται να γραφτούν πάρα πολλά, αφού η Souo πατά πάνω στις φόρμες που ακολουθούν τόσο η Honda Goldwing, όπως και άλλες θηριώδεις μοτοσυκλέτες τουρισμού, βλ. BMW K 1600 GT ή R 1250 RT. Μπορείς να πεις, μάλιστα, ότι η Souo έχει και αρκετό ρετρό στοιχείο, με χρήση χρωμίου κυρίως στο εντυπωσιακό «πιλοτήριο» , αλλά και χρυσές λεπτομέρειες. Το γυαλιστερό μαύρο κυριαρχεί στην εμφάνιση, ενώ τα εμπρός και πίσω μέρη εντυπωσιάζουν θυμίζοντας πρόσωπο και στις δύο περιπτώσεις.

Οι σέλες αναβάτη και συνεπιβάτη θυμίζουν θρόνους, ενώ το μοντέλο έχει και ενσωματωμένη «τριπλέτα» βαλιτσών πίσω. Στα του εξοπλισμού, φαίνονται με μία ματιά μια κολοσσιαία οθόνη TFT στην θέση οδήγησης, ηχοσύστημα, πρόβλεψη για φωνητικές εντολές, ρυθμιζόμενη ηλεκτρικά ζελατίνα, cruise control, όπισθεν και άλλα.

Στα περιφερειακά, χρησιμοποιείται εμπρός ανάρτηση τύπου Hossack, μία μάλλον λογική επιλογή για μια μοτοσυκλέτα του μεγέθους, του βάρους αλλά και της αποστολής της Souo, με φρένα της Brembo να δεσπόζουν εμπρός. Δεν γίνεται ακόμα γνωστό, αν η ανάρτηση θα είναι ημι-ενεργητική, ενώ κρυφά μένουν ακόμη και τα «κρίσιμα» νούμερα ισχύος και ροπής.

Αυτό που δεν είναι κρυφό, είναι ότι η GWM, μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες αυτοκινήτων όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και παγκόσμια, θέλει να μπει και στις μοτοσυκλέτες και έχει βλέψεις κορυφής – για αυτό και παίζει πρώτα, ένα τόσο δυνατό χαρτί.
 
Top Bottom