Το φαρμακειο του καλου ταξιδιωτη

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.129
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Να σε εμπιστευτω,η θα με στειλει αδιαβαστο?cdefghi

ξεχωρα απο το οτι το συγκεκριμενο απι ειναι πολυ διαδεδομένο για τετοια χαπια καλο θα ηταν να παιρνεις την γνωμη ειδικών πχ τον γιατρο σου...ερώτησις... εχεις κανει τεστ αλλεργίας ;;;;;;
ενα σημαντικο ισως κομματι του φαρμακειου μας θα ηταν εαν και εφόσον ειμαστε αλλεργικοι....οποτε θα επρεπε να εχουμε παντα μαζι μας μια ενεση .....επινεφρινης ....εάν υπαρχει πλεον....ή κατι αντίστοιχο...
ολα μα ολα, η διάροια, οι ζαλαδες, οι εμετοι ειναι τιποτα μπροστα σε μια κριση αλλεργίας.....
ενα αλλο σημαντικό ισως ειναι να γνωρίζουμε ποσο κοντά μας και που ειναι το πλησιέστερο κεντρο υγείας....
 
Τελευταία επεξεργασία:

koive k9

new member
Δημοσιεύσεις
105
Ηλικία
51
Περιοχή
Kavala
Μοτοσυκλέτα
BMW-vespa
Όνομα
Panos
Περιοχή
Kavala
Εγω παντως σε ένα προσφατο ταξιδι εξω,επειδή παραμονες αναχωρησης μου ολοι στο σπιτι ειχαν γαστρεντεριτηδα κι εγω δεν ειχα κολησει,περαν του βασικου μου φαρμακιου εξωπλιστηκα με τα αναλογα βοηθήματα για παν ενδεχομενο!:D:DΑπό χαπια για εμετο και διαροια μεχρι υλεκτρολητες πηρα!
 

evangelos

member
Δημοσιεύσεις
1.717
Ηλικία
50
Περιοχή
Ιωάννινα
Μοτοσυκλέτα
Triumph Tiger 800 - GAS GAS EC300
Όνομα
EVANGELOS
οι αλλεργικοί γνωρίζουν, υπάρχουν ενέσεις που τις κάνεις μόνος σου, τις "καρφώνεις" στο πόδι σου! μια απόφαση είναι βέβαια αλλά θα σε κρατήσουν ζωντανό! για τους μη αλλεργικούς, τα χαπάκια τύπου xozal καλό είναι να τα έχουν μαζί τους για παν ενδεχόμενο
 

doryforos

new member
Δημοσιεύσεις
301
Ηλικία
49
Μοτοσυκλέτα
Piaggio Liberty i Get 125 abs
Honda Cb 500x
Όνομα
Νίκος
Βάλτε και κανα καρβουνάκι μέσα ( ενεργός άνθρακας επι το επιστημονικότερον ) αμα κάτσει τροφική θα βοηθήσει την κατάσταση
 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Αυτο που θα συμπληρωνα θα ηταν αιμοστατικη γαζα(μαζι με τους ελαςτικους επιδέσμους) καθως και ισοθερμική αλουμινοκουβερτα επιβίωσης.

Νομιζω οτι μπορουμε,σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες,αφού ορίσουμε τις διαστάσεις του φαρμακείου μας να φτιάξουμε μια λίστα με τα απαραίτητα και τα προαιρετικά..
Το φαρμακείο δεν ειναι μόνο για τη δίκη μας χρήση.Μπορουμε να προσφέρουμε υπηρεςιες σε άλλους που δεν εχουν ή αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το δικό τους..
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.468
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Προετοιμασία ταξιδιού, φαρμακείο και ασφάλεια στον δρόμο



Η προετοιμασία για ένα μεγάλο ταξίδι αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της όλης υπόθεσης, ιδίως αν αυτό είναι το πρώτο ταξίδι. Μέρος της προετοιμασίας – εκτός των άλλων – είναι και το φαρμακείο και γενικά η πρόληψη για αποφυγή πιθανής αρρώστιας.
Αν θα ταξιδέψετε σε απομακρυσμένα μέρη και σε χώρες όπου υπάρχουν σπανιότερες ασθένειες, τότε θα χρειαστείτε εμβόλια όπως για ηπατίτιδα και κίτρινο πυρετό. Για τον κίτρινο πυρετό υπάρχουν εμβόλια στα νοσοκομεία μας.

Σου δίνουν βιβλιαράκι που θα γράφει πότε και τι εμβόλιο έκανες. Αυτό θα σου χρειαστεί και πρέπει να το έχεις μαζί σου, αφού υπάρχουν χώρες όπου δεν σου επιτρέπουν την είσοδο αν δεν έχεις κάνει το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού. Ζητήστε από τον γιατρό σας να σημειώσει στο βιβλιαράκι όλα τα εμβόλια που κάνατε.

Κάντε γενικές εξετάσεις, επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας και φτιάξτε ότι χρειάζεται… να φτιαχτεί. Κανείς δεν θέλει να βρεθεί σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αφρικής λόγου χάριν, με ένα χαλασμένο δόντι.
Θεωρώ αρκετά σημαντικό, ίσως το πιο ουσιώδες, την παρακολούθηση μαθημάτων πρώτων βοηθειών.

Αν έχετε τον χρόνο μάθετε όσο πιο πολλά μπορείτε, προχωρώντας σε ‘advance’ μαθήματα. Μπορεί να έχετε μαζί σας ένα φορτηγό γεμάτο φάρμακα, αλλά αν δεν ξέρετε πότε και πως να τα χρησιμοποιήσετε, τότε δεν θα έχουν καμιά σημασία.

Μέσα από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε θα φτιάξετε και το ‘φαρμακείο’ σας. Σημαντική είναι η βοήθεια ενός γιατρού ή φαρμακοποιού, ο οποίος εξηγώντας του τι θέλετε, που θα πάτε και πως θα ταξιδέψετε, θα σας συστήσει τι θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας.

Αν στην διαδρομή παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, με τις γνώσεις που θα αποκτήσετε ίσως αποφύγετε τον γιατρό. Λέγοντας αυτά, εννοείται ότι δεν θα κάνετε τους γιατρούς από μόνοι σας. Αν συνεχίζει να υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, επισκεφτείτε γιατρό χωρίς καθυστέρηση.


Δεν θα θέλατε να έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας εδώ
Είναι καλό να υπάρχει ασφάλεια υγείας ή ασφάλεια ταξιδιού. Μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ, αλλά αν χρειαστεί τότε θα θέλετε να έχετε την καλύτερη ιατρική φροντίδα.

Το πιο συνηθισμένο που μπορεί να παρουσιαστεί είναι η διάρροια. Η αλλαγή στις καιρικές και διατροφικές συνθήκες μπορούν ευκολά να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές. Μέσα στο φαρμακείο σας βάλτε και κάτι για την διάρροια αφού είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί. Κανείς δεν θέλει να σταματά συνεχώς την μοτοσυκλέτα και να ψάχνει για αποχωρητήριο.

Κάτι που πρέπει να προσέξετε είναι η θερμοπληξία, η οποία αν δεν πάρεις τις ανάλογες προφυλάξεις σε κτυπά απότομα, πριν προλάβεις να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Η κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα όταν οι θερμοκρασίες είναι ψηλές.

Θα πρέπει επίσης να προφυλαχτείτε από το κρύο. Φορέστε τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσπαθήστε να μην κρυώσετε. Δεν θα θέλατε να βρεθείτε σε ένα απομακρυσμένο μέρος, ή κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο με πυρετό, ειδικά αν ταξιδεύετε μόνοι σας.

Επίσης αν θα ταξιδέψετε σε χώρες με μεγάλο υψόμετρο, τότε θα πρέπει να ανεβαίνετε σιγά σιγά ώστε να συνηθίσει ο οργανισμός, αλλιώς μπορεί να πάθετε αυτό που ονομάζουν ‘αρρώστια του υψομέτρου’. Η απότομη αλλαγή στο υψόμετρο, μας προκαλεί αρκετά άσχημα συμπτώματα.

Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα την Βολιβία το 2003, μη γνωρίζοντας την ασθένεια και πως να προφυλαχτώ, πέρασα μια άσχημη εμπειρία στην πρωτεύουσα La Paz. Η La Paz βρίσκεται σε υψόμετρο 3.650 μέτρων και είναι η υψηλότερη πρωτεύουσα στον κόσμο.

Για αρκετές μέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ, δεν έτρωγα, ένιωθα κομμάρα και ναυτία. Δεν είχα όρεξη να κινηθώ αλλά δεν μου περνούσε. Κάποια στιγμή μαζεύω τις δυνάμεις μου, φορτώνω την μοτοσυκλέτα και αρχίζω να κατηφορίζω προς την Χιλή.

Φθάνοντας στην πόλη Arica και βλέποντας την θάλασσα, λες και επέστρεψε ο εαυτός μου. «Τώρα θέλω μια παγωμένη μπύρα» σκέφτηκα και κατάλαβα ότι ξεπέρασα το πρόβλημα. Είχα πάρει το μάθημα μου.
Και κάτι τελευταίο, σημειώστε σε ένα χαρτί τα στοιχεία σας, κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας, την ομάδα αίματος σας και αν έχετε κάποια αλλεργία.

Τοποθετήστε αυτές τις πληροφορίες κάπου που να μπορεί κάποιος να τις δει εύκολα, σε περίπτωση ατυχήματος. Κάποιοι βρίσκουν τρόπο και τις τοποθετούν στο κράνος τους, κάποιοι τις κρεμάζουν στο στήθος τους ή τις τοποθετούν στο tank bag σε σημείο ευδιάκριτο.

Πηγη:http://bikerstime.com/2017/09/18/proetimasia-taxidiou-pharmakio-ke/

 

Surfer

new member
Δημοσιεύσεις
11
Μοτοσυκλέτα
Tiger 1050
Όνομα
Γιάννης
Περιοχή
Αθήνα
Ωραίο θέμα και αναρτήσεις.
Ήθελα να συμπληρώσω εκτός από αμμωνία για τσιμπήματα έχω και ένα τσιμπιδάκι για να βγάλω αν χρειαστεί κάποιο κεντρι από μέλισσα που μου έχει τύχει. Υπάρχει και μικρό κιτ με βεντούζες για παρόμοια χρήση.
Επίσης υπάρχει και παγος μιας χρήσης για μικρό τραυματισμους.
 

Eversman

new member
Δημοσιεύσεις
36
Ηλικία
49
Όνομα
Παναγιώτης.
Έχει αναφερθεί αλλά θα το γράψω και εγώ. Πάντα μαζί μας ένα τουρνικέ, ή φοράμε ζώνη χωρίς τρύπες με πλαστική αγκράφα. Άν χρειαστεί -μακριά απ' όλους- μπορούμε να σώσουμε την ζωή ενός συνανθρώπου, μόνο με μία ζώνη.

Αυτά που υπάρχουν στο φαρμακείο μου:
-γάντια
-αμπούλες φυσιολογικού ορού
-ισοθερμική κουβέρτα αλουμινίου
-επίδεσμοι χ4
αποστειρωμένες γάζες χ4
-οινόπνευμα
-betadine
-ψαλίδι
-κολλητική ταινία
-2 φακελάκια instant ice (τα ζουλάς και γίνεται στιγμιαία πάγος)
- LOGO στιγμής. Μήν γελάτε, κλείνει πληγές και σταματά αιμορραγία σχεδόν αμέσως.
-υγρά μαντηλάκια.

Τέλος, έχω στα κράνη την ομάδα αίματος, όπως και την ένδειξη "ΝKDA" (Not Known Drug Allergies). Mακάρι να είμαστε όλοι υγιής, πάντα όρθιοι και να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε, τίποτα από τα παραπάνω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

paulshipp

new member
Δημοσιεύσεις
1
Ηλικία
30
Όνομα
paulshipp93
Ο ταξιδιώτης συνιστάται να έχει μαζί του ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστεί μόνος του πιθανά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και επιπλοκές αν πάσχει από κάποιο χρόνιο νόσημα.
Το περιεχόμενο του φαρμακείου εξαρτάται από τον προορισμό, τη διάρκεια του ταξιδιού, το σκοπό του ταξιδιού και την κατάσταση υγείας του ταξιδιώτη. Επίσης ο ταξιδιώτης χρειάζεται να έχει μαζί του διεύθυνση /τηλέφωνο της Ελληνικής Πρεσβείας ή του Προξενείου και νοσοκομείων ή κλινικών στον τόπο προορισμού και τηλέφωνο επικοινωνίας του οικογενειακού γιατρού.


Το φαρμακείο του ταξιδιώτη εξαρτάται από τις ανάγκες του και χρειάζεται να περιλαμβάνει ανάλογα με τον προορισμό και την περίπτωση τα εξής:

Φάρμακα

Ανθελονοσιακά
Για την πρόληψη ή τη θεραπεία συμπτωμάτων λόγω υψόμετρου
Παυσίπονα ή αντιπυρετικά
Αντιδιαρροϊκά
Αντιισταμινικά
Αποσυμφορητικό (σε συνδυασμό ή όχι με αντιισταμινικό )
Κατά της ναυτίας
Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται τακτικά Είδη Πρώτων Βοηθειών
Γάντια μιας χρήσης
Γάζες
Ελαστικός επίδεσμος για διαστρέμματα, αυτοκόλλητοι επίδεσμοι
Αντισηπτικό
Βαμβάκι
Ψαλίδι, λαβίδα ή τσιμπιδάκια
Θερμόμετρο
Αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές αλοιφές και κρέμες
Γέλη αλόης για τα ηλιακά εγκαύματα
Αντικνησμώδη ή αντιφλεγμονώδη αλοιφή ή κρέμα
Κολλύριο
Άλλα σημαντικά είδη • Εντομοαπωθητικά • Αντιηλιακό (με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15) • Αντιβακτηριακά μαντηλάκια χεριών και αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών (τουλάχιστον 60% αλκοόλη)  Προφυλακτικά
 

StepaS

well know member
Δημοσιεύσεις
3.187
Μοτοσυκλέτα
KTM 1290 Super Adventure S
Όνομα
Vagelis
Πολύ χρήσιμο post. Όμως ειδικά στις πρώτες βοήθειες πρέπει να ξέρεις και 2-3 πραγματικά για να χρησιμοποιήσεις ότι θα κουβαλάς μαζί σου.
Εγώ θα ήθελα να προσθέσω στην παραπάνω λιστα και έναν αιμοστατικό επίδεσμο (λογικά θα είναι στο κιτ πρώτων βοηθειών).
 

Lepanto

member
Δημοσιεύσεις
847
Ηλικία
63
Ότι πιο χρήσιμο και απαραίτητο !
Όσοι δεν το έχουν θα πρέπει να το αποκτήσουν !!
Επίσης : αντλία για τσίμπημα σφήκας σκορπιού κλπ !!
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Παιδια ολα ωραια ,αλλα βλεπω σιγα σιγα το φαρμακειο να μην χωραει στην μπαγκαζιερα .


Οτι λέει ο απο πάνω.
Υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμα κιτ για την ζώνη η μικρά εύχρηστα βαλιτσακια.
Στα οποία μπορούμε να προσθέσουμε ενα δυο πραγματακια.
Οι υπερβολές ας αποφευχθούν,μιας και ο χώρος φόρτωσης σε μια μότο είναι περιορισμένος.
Οι έχοντες παθογένειες / αλλεργίες είναι αλλη φάση.
Πρέπει να γνωρίζουν οι ίδιοι τι θέμα έχουν και αναλόγως να ενημερώνουν και τους συνταξιδιωτες τους.
Μια αλλεργία μπορεί να εκδηλωθεί και απο ενα φαγητό η απο ξηρούς καρπούς κλπ.
Μεγαλο ρολο επίσης παιζει η γνώση παροχής Α' βοηθειών στον εαυτό μας και στους άλλους, μην τα κάνουμε χειρότερα γιατί νομίζουμε οτι κάνουμε το σωστό. Βέβαια και το τι θα πάρουμε εξαρτάται απο το που θα πάμε.
Στην τελική όποιος φοβάται πεφτει και κοιμάται
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.352
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Μια καλη λυση ,"αναλογα με το που παμε "ειναι να μοιραστει ενα τετοιο φαρμακειο σε περισσοτερους του ενος αναβατες.
Αν σωνει και καλα πρεπει να παρθουν ολες μα ολες οι προφυλαξεις.

Για τα σκουφακια το βρισκω λιγο υπερβολικο να υπαρχουν κι αυτα σε ενα φαρμακειο.
 
Top Bottom