Τζουμερκα-Μπαρος 7-8 και 9 Ιουνιου 2019 (ΤΟ ΠΡΙΝ)

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Τζουμερκα-Μπαρος 7-8 και 9 Ιουνιου 2019

2.jpg

Διαμονη

To
Καταφυγιο των Μελισσουργων απεχει 450 μετρα σχετικα ευκολου χωματοδρομου,απο τον κεντρικο δρομο.Μας διαθετει 20 κουκετες-κρεβατια αλλα πρεπει να τον ενημερωσουμε το συντομοτερο δυνατο για να μας τα κρατησει.Κοστος ανα ατομο τα 13 ευρω.
Οσοι θελουν μπορουνε να στησουν σκηνες και να χρησιμοποιησουν τους χωρους του καταφυγιου με 2 ευρω το ατομο.

Οποιος επιθυμει κουκετα το αναφερει εδω για να δωσω τα ονοματα οταν συμπληρωθουν τα 20 ατομα,το ιδιο και αυτοι που θα στησουν σκηνη.


Οσοι δεν βολευτουν στο Καταφυγιο στο θεμα της διαμονης υπαρχουν οι εναλλακτικες

1)Το Ξενοδοχειου Τζουμερκα (Τηλέφωνο: 2659061590),
το οποια ειναι παρα πολυ κοντα στο καταφυγιο.Υπαρχουν ελευθερα 22 δικλινα με 46 ευρω με πρωινο και 3 τρικλινα με 62 ευρω με πρωινο.Οι παραπανω τιμες ισχυουν μεχρι τις 21 του Απριλη.Μετα δεν ξερω αν θα ειναι σε θεση να τις διατηρησει,η αν θα συνεχισουν να υπαρχουν ελευθερα δωματια.

2)Ο ξενωνας Enoro (2659 062160-697 6692938)
ο οποιος μας διαθετει 5 δικλινα με 60 ευρω χωρις πρωινο και 1 τρικλινο με 70 ευρω χωρις πρωινο.Ιδανικο για ζευγαρια με καλο γουστο;). Και εδω οι τιμες ισχυουν μεχρι τις 21 του Απριλη.Οσοι πληρωσουν απο τωρα θα τους κανει καλυτερη τιμη απ οτι ειπε.

Καλο θα ηταν κατα την αποψη μου να αρχισετε απο τωρα τις κρατησεις γιατι υπαρχει θεμα στην περιοχη απ οτι καταλαβα και θα ειναι σχετικα δυσκολο αν το αφησετε για την τελευταια στιγμη.
Οσοι κανουν κρατηση το αναφερουν στο παρων θεμα για να γνωριζουμε ποσοι περιπου θα ειμαστε.

Παιρνεται τηλεφωνο και κανετε οι ιδιοι κρατηση λεγοντας απο την motoparea,για την συναντηση στο καταφυγιο των Μελισσουργων.

Οποιος μπορει να κλεισει με αλλον τροπο στα παραπανω με χαληλοτερες τιμες εννοειται οτι μπορει να το κανει.Επισης υπαρχουν αρκετα ξενοδοχεια η ξενωνες στην περιοχη αλλα η ξεφευγουνε λιγακι στις τιμες η ειναι αρκετα μακρια.

Οπως και να χει,οπου και οπως κλεισετε,θα παρακαλεσω οταν το δηλωσετε εδω να εισαστε κατατοπιστικοι για τις μερες,το καταλυμα και τα ατομα για να μην χαθει η μπαλα.

Προγραμμα τριημερου

Παρασκευη

Συναντηση στο Ορεινο Καταφυγιο Μελισσουργων κατα τις 8:00 το βραδυ η νωριτερα για φαγητο και τσιπουρακια.

Σαββατο

Χαρτης:https://goo.gl/maps/e1hkgysUGqy2JMNw8



1)Καταφυγιο-Μονη Κηπινας-Συρρακο 33 χλμ
(Καφε στο Συρρακο)

Αναχωρηση απο το καταφυγιο στις 9:15.Στις 9:30 περναμε απο τα τελευταια σπιτια των Πραμαντων και στριβουμε δεξια για Συρρακο και Κεντρο Υγειας.Εκει μπορουν να ενσωματωθουν εν κινηση οσοι μεινουν σε αλλα καταλυματα.

Οσοι θελουν να βαλουν βενζινη η να παρουν διαφορα για το μεσημεριανο τσιμπολογημα ,η θα το κανουν την προηγουμενη η θα ξεκινησουν λιγο νωριτερα για να μην αναγκαστουνε να τους περιμενουν οι υπολοιποι.Βενζιναδικο εχει λιγο πιο κατω απο την διασταυρωση στον δρομο προς Γιαννενα.

Αμεσως μετα τον οικισμο Μυστρας στριβουμε δεξια προς Καλαριτες για να κανουμε μετα απο λιγο την πρωτη μας σταση για 30 λεπτα στην Μονη Κηπινας.Το μοναστηρι ειναι διπλα στον δρομο και αξιζει να το επισκευτουμε.

Επιστεφουμε απο τον ιδιο δρομο στην προηγουμενη διασταυρωση και παμε δεξια και στην εξοδο του Προσηλιου παμε δεξια για Συρρακο.Προσοχη λιγο πριν το Συρρακο στριβουμε δεξια και αφηνουμε τις μηχανες στο παρκινγκ διπλα στην βρυση και παμε με τα ποδια στο χωριο.Πινουμε το καφεδακι μας,κανουμε βολτουλα στα καλντεριμια του χωριου και αναχωρουμε στις 12:15 ...

2)Απο Συρρακο για Πετροβουνι-Μιχαλιτσι-Γεφυρι Γκογκου 40χλμ.
(Φαγητο στο γεφυρι του Γκογκου)

Απο την διασταυρωση δεξια για Προσηλιο-Πετροβουνι.Πριν το Προσηλιο θα πεσουμε σε πολυ βατο χωματοδρομο για 300 μετρα.Αμεσως μετα το Πετροβουνι ειναι η διασταυρωση.Παμε αριστερα για Χουλιαραδες-Βαπτιστη-Γεφυρι Γκογκου.Μετα το χωριο Μιχαλιτσι θα στριψουμε αριστερα για το γεφυρι.Ο δρομος ειναι ιδιαιτερα στενος και συνηθως εχει αρκετα κοψιματα.Παμε χαλαρα μεχρι το γεφυρι οπου θα απλωσουμε τα φαγωσιμα που θα εχουμε μαζι μας για να τσιμπησουμε.Στο σημειο υπαρχει μαγαζι που μια λειτουργει,μια οχι.Μην ξεχασετε να παρετε και νερο μαζι σας.Φευγουμε στις 14:45.

3)Γεφυρι Γκογκου-Αμπελοχωρι-Λαζαινα-Γεφυρα Πλακας 55χλμ.

Λιγο μετα το ανεβασμα απο το γεφυρι βρισκουμε διασταυρωση και παμε δεξια (ΟΧΙ αριστερα για Πραμαντα).Περναμε μια απο τις πιο ομορφες διαδρομες της περιοχης,η οποια ομως ειναι και σχετικα επικινδυνη.Πολυ προσοχη γιατι μπορει να βρουμε απο πεσμενες πετρες,βραχια,ακομη και το μισο βουνο πεσμενο στον δρομο.Βγαινοντας στην Λαζαινα πεφτουμε σε πιστακι 7 χλμ περιπου.Οι γρηγοροι αν θελουν μπορουν να φυγουν μπροστα και θα βρεθουμε παρακατω.Και παλι προσοχη οταν περναμε κατω απο τα βραχια πριν κατηφορισουμε για την Πλακα.Πριν στριψουμε μετα το νεο γεφυρι για το παλιο που τωρα το αναστυλωνουν υπαρχει βενζιναδικο.Σταση για ενα τσιγαρο και παμε στις 16:30 απο ...

4)Γεφυρα Πλακας-Καταρρακτης-Αγναντα-Πραμαντα 40χλμ (καφες στα Αγναντα)

Βγαινουμε απο το γεφυρι και παμε αριστερα ανηφορικα μεχρι να δυναντησουμε την πρωτη διασταυρωση που ειναι γεματη πινακιδες και καποιους μπορει να τους μπερδεψει.Εμεις παμε ΔΕΞΙΑ για να βρουμε το χωριο Καταρρακτης και να συνεχισουμε για Αγναντα.Στον Καταρρακτη υπαρχει ο γνωστος καταρρακτης αλλα ειναι μεγαλη η ταλαιπωρια για να παμε εκει γιατι ειναι αρκετα μεγαλη η παρακαμψη,ο δρομος ειναι αθλιος και πιθανοτατα δεν θα εχει καν νερο.Στα Αγναντα οπως θα μπουμε απο την πισω μερια θα περασουμε ενα γεφυρακι με κιτρινα καγκελα και θα παμε για καφε στην ανηφορα δεξια στο Πανοραμα που εχει και ωραια θεα.

Ο καθενας αναχωρει για το καταλυμα του μονος του η σε ομαδες οποτε εχει την διαθεση.Εκει θα κανονισουμε και τα του βραδυνου φαγητου.

Κυριακη

Χαρτης
https://goo.gl/maps/gujbT1JLzVr1H1Zb7





Πραμαντα-Ματσουκι-Μπαρος-Κρανια 65χλμ
(καφεδακι Κρανια Τρικαλων)

Αναχωρηση 9:30 με 10:00 απο Πραμαντα.Στριβουμε στο ιδιο σημειο με το χθεσινο για Συρρακο-Κεντρο Υγειας και στους Χριστους παμε δεξια για Ματσουκι.

ΠΡΟΣΟΧΗ
πριν το Ματσουκι παμε αριστερα.Οσοι μπερδευτουν και πανε απο το κεντρο του χωριου υπαρχει μια αρκετα αποτομη ανηφορα 50-100 μετρων που πολλες φορες εχει χαλικια κλπ.Σταματαμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πριν την ανεβουμε.την περναμε ενας ενας και αν χρειαστει οσοι ειναι διπλοι κατεβαζουν τον συνεπιβατη.

Μετα το χωριο μπαινουμε σε αλπικη ζωνη η οποια θα εχει καθαριστει πολυ προσφατα απο χιονια και αντικειμενα.Προσοχη στις πετρες και στα σκυλια,Αν τυχουμε κοπαδια στον δρομο δεν κανουμε σαματα και αν χρειαστει να σταματησουμε εχουμε παντα την πρωτη μεσα.

Κλασσικη σταση στον αυχενα του Μπαρου.
Στην συνεχεια σταση στην μονη του Τιμιου Σταυρου στα Δολιανα και αμεσως μετα καφεδακι ακριβως διπλα στο La Korno και σπασιμο.Οσοι θελουν μπορουν ακομη και να τσιμπησουν πριν παρουν τον δρομο της επιστροφης.

Υ.Γ.1 Τα Τζουμερκα ειναι πανεμορφα αλλα εχουν καποιο βαθμο επικινδυνοτητας.Δεν θα πρεπει να βιαζοσαστε και θα πρεπει να εισαστε προσεκτικοι για να μην χασετε διασταυρωσεις και ταλαιπωρηθειτε.Καλο ειναι να κατεβασετε οι ιδιοι τους χαρτες απο νωριτερα και να τους περασετε στα gps σας.Ταχυτητες σχετικα χαμηλες και πολυ προσοχη στον δρομο γιατι μπορει να υπαρχουν πεσμενες πετρες,δεντρα, ακομη και βραχια.

Υ.Γ.2 Ασχετα με το τι καιρο θα δινουν τοτε τα σχετικα site θα πρεπει να γινει κουμαντο για ζεστο εξοπλισμο.Ειδικα αυτοι που θα μεινουν σε σκηνη θα πρεπει να λαβουν υποψιν τους οτι το βραδυ οι θερμοκρασιες ειναι ιδιαιτερα χαμηλες.


Μιας και κοντευουν οι μερες καποιες πληροφοριες,που σε καποιους μπορει να φανουν χρησιμες.

Τις μηχανες τις αφηνουμε στο "ξεφωτο" 150 μετρα πριν το καταφυγιο.Στην προσπαθεια τους να φτιαξουν τον δρομο τον καναν σαν τα μουτρα τους.Οποιος εχει βαρια πραγματα και δεν θελει η δεν μπορει να τα κουβαλησει,παιρνουμε το αυτοκινητο του Φωτη και τα φορτωνουμε.ΠΡΟΣΟΧΗ και να ανεβειτε,πολυ δυσκολα θα κατεβειτε.

Ο καιρος εχει ξεθυμανει αρκετα και μαλλον θα ειναι ιδανικος το τριημερο.Παρολα αυτα και ασχετα με το τι λενε τα σχετικα site το βραδυ η θερμοκρασια θα πλησιαζει τους 10 βαθμους.Καλοκαιρινος εξοπλισμος,αλλα αντιανεμικα και κανενα καλο φλις για το απογευμα και μετα απαραιτητα.

Διαφορα υλικα στον δρομο πιθανοτατα εχουν κατεβασει με τις τελευταιες καταιγιδες και δεν μιλαμε για χαλικι αλλα ακομη και για βραχια.Δεν μπαινουμε σε τυφλα σημεια πλακωμενοι γιατι δεν ξερουμε τι θα βρουμε μεσα στην στροφη.

Παιρνουμε μαζι μας νερο και φαγητο για το κολατσιο το μεσημερι του Σαββατου.Δεν πινουμε οτι τσιπουρο μας δωσουν.Προτιμαμε εμφιαλομενο γιατι το ντοπιο ειναι αρκετα βαρυ και μπορει να σας στειλει.
Το τσιπουρο στο Καταφυγιο το εχω περασει εξετασεις και πλησιαζει το αριστα.:D



Συμμετοχες

...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Συμμετοχες

Σκηνη στο Καταφυγιο

Stars Varos
John Works
giamar
Pan-dvs
kalampokas
alex
nikos-x
geokal (ατομα 2)
GeorgeGS


Kουκετα στο Καταφυγιο
ΥΑΚΙΝΘΟΣ/Παρ-Σαβ/1 ατομο
maik900/Παρ-Σαβ/6 ατομα
evangelos Παρ/1 ατομο
LAndreas /Παρ-Σαβ/1 ατομο
StepaS/Παρ-Σαβ/1 ατομο
Cai /Παρ-Σαβ/1 ατομο
zissimo/Παρ-Σαβ/1 ατομο


Ξενοδοχειο Τζουμερκα
Natassa /1 δικλινο/Παρ-Σαβ/ 1 ατομο
Ilias vara/3 δικλινα/Παρ-Σαβ/6 ατομα (Ηλίας-TAKIS04+Λάμπρος-Αποστολης-Νίκος-Κλεανθης-Δημητρης)
NEK1000/1 δικλινο/Παρ-Σαβ/ 1 ατομο
Ntinos/1 δικλινο/Παρ-Σαβ/ 2 ατομα
panostsi/1 δικλινο/Παρ-Σαβ/ 2 ατομα
apache 1 δικλινο/Παρ-Σαβ/ 2 ατομα
Nikos1200explorer /1 δικλινο/Παρ-Σαβ/ 1 ατομο
dikoukos /1 δικλινο/Παρ-Σαβ/ 1 ατομο
Κ-Θαν 1 δικλινο/Παρ-Σαβ/ 1 ατομο
kalampokas/Παρ-Σαβ/2 ατομα
tracer-Γαβριήλ /Παρ-Σαβ/2 ατομα

Αλλο καταλυμα

Δημοσθένης Πατρώνας


Ενημερωση συμμετοχων εως ποστ #720



Σημεια συναντησης για αναχωρησεις.

Aναχωρηση απο Αθηνα Παρασκευη στις 8:30

Σημείο αναχώρησης το γνωστό περίπτερο Σκαραμαγκά

https://goo.gl/maps/Y5A45aCMx5XE6oLz6

λέμε αυτή την διαδρομή:

https://goo.gl/maps/bUT6pZG4qHrFsJZ17
 
Τελευταία επεξεργασία:

Dimitris Amaliada

well know member
Δημοσιεύσεις
3.997
Ηλικία
59
Περιοχή
Αμαλιάδα
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GS ADV 2006
Όνομα
Dimitris Amaliada
Περιοχή
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
ιν λέμεGreeting
Υ.Γ. γνωρίζουμε φαντάζομαι, ότι στην 2η ημερομηνία παίζουν εκλογαίcde
Σωστος ο..συντροχος!!Good post
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
ιν λέμεGreeting
Υ.Γ. γνωρίζουμε φαντάζομαι, ότι στην 2η ημερομηνία παίζουν εκλογαίcde

οι οποιες φυσικα φυσικά θα εχουν και δευτερο Σ/Κ
 

kalampokas

member
Δημοσιεύσεις
1.040
Περιοχή
Κυψέλη
Μοτοσυκλέτα
"Σούζυ" GsxF 650 "Σκλάβος" Cbf 125
Όνομα
Θανάσης
Περιοχή
Κυψελάρα πάουα
οι οποιες φυσικα φυσικά θα εχουν και δευτερο Σ/Κ
ρε με κυνηγάνε οι ρουφιάνες, φέτο λέμεBcdefabcdefghabcdefghgk
λογικά θα πάμε στο προηγούμενο, αν και κλάιν μάιν στο φινάλε
 

evassos

new member
Δημοσιεύσεις
102
Ηλικία
44
Όνομα
Βαγγέλης Βάσσος
Καλημέρα
Για ποιες ημερομηνίες μιλάμε;

R1200GSA "Frankie"
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
ιν λέμεGreeting
Υ.Γ. γνωρίζουμε φαντάζομαι, ότι στην 2η ημερομηνία παίζουν εκλογαίcde

οι οποιες φυσικα φυσικά θα εχουν και δευτερο Σ/Κ

Αρα η εναλλακτικη παει αναγκαστικα 7-8-9 Ιουνιου.
 
Top Bottom