Για Καποιους Που Μαγειρευουν............................

BULMONT

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.307
Ηλικία
60
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Μοτοσυκλέτα
ΚΤΜ 1190
Όνομα
BAΓΓΕΛΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Γαριδομακαρονάδα

Προετοιμασία: 0:10' Μαγείρεμα: 0:15'
Εύκολη
Η καλύτερη συνταγή για γαριδομακαρονάδα, με τέλεια σάλτσα ντομάτας και το ούζο να κάνει τη διαφορά. Εύκολη και γρήγορη, με πλούσια γεύση γαρίδας.

Υλικά Συνταγής
  • 8 γαρίδες μέτριες κατά προτίμηση φρέσκιες
  • 3- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 1 πρεζα καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 400 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γραμ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
Αρχικά για τη γαριδομακαρονάδα, καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζοντας το κέλυφος από το σώμα και αφήνοντας το κεφάλι, γιατί σε αυτό κρύβεται όλη η νοστιμιά. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από την ράχη της κάθε γαρίδας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα στη γαριδομακαρονάδα μας. Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες.

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά. Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα τη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε τη μακρονάδα με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

DSC00724.JPG DSC00725.JPG
 

BULMONT

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.307
Ηλικία
60
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Μοτοσυκλέτα
ΚΤΜ 1190
Όνομα
BAΓΓΕΛΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Ω να σου γ@μήσω......cdef σε παντρεύομαι ρε. Rolling
Καιρός ήτανε, να το πάρει κάποιος το παληκάρι, κρίμα τέτοιο ταλέντο να χαραμίζεται.
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.263
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Μαικ παρ΄ολες τις προειδοποιησεις εσυ το βιολι σου ........! Ελεος πια .....!abcde

9628883912436644514.jpg
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ω να σου γ@μήσω......cdef σε παντρεύομαι ρε. Rolling
Μια φορα εχει δευτερη δεν Middle finger dancing bananaMiddle finger dancing bananaMiddle finger dancing banana
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Καιρός ήτανε, να το πάρει κάποιος το παληκάρι, κρίμα τέτοιο ταλέντο να χαραμίζεται.

13879434_1857018804545478_7061752067695065260_n.jpg
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Μακαρονάδα με τόνο και κρέμα γάλακτος

Μια πολύ γευστική, εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα για απαιτητικούς ουρανίσκους!!! Λίγα μυστικά ακόμα Την συνταγή...περισσότερα

Υλικά
4 άτομα
  1. 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  2. 1 ξερό κρεμμύδι
  3. 1 σκελίδα σκόρδο
  4. 1 ποτήρι λευκό κρασί
  5. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  6. 500 ml κρέμα γάλακτος
  7. 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι η σε νερό
  8. αλάτι-πιπέρι
  9. 4 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
15 Minutes
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο να μην κολλήσουν.


  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να *****ώσουν (προσοχή μην καεί το σκόρδο) και στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και δυναμώνουμε την φωτιά ώστε να εξατμιστεί καλά.


  3. Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


  4. Στραγγίζουμε το λάδι από τους τόνους, τους τεμαχίζουμε με ένα πιρούνι και τους προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.


  5. Μόλις η κρέμα αρχίζει και βράζει προσθέτουμε σταδιακά τα μακαρόνια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν όλα και να δέσουν με την κρέμα γάλακτος.


  6. Σερβίρονται ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι!!
DSC00761.JPG

Εγω τα κανω ξεχωριστα βαζω τα μακαρονια και μετα προσθετω ετοιμη τη σαλτσα ;)

DSC00763.JPG
 

rantanplan

member
Δημοσιεύσεις
864
Ηλικία
55
Περιοχή
φραπεδούπολη, χαλλλλαρά,
Μοτοσυκλέτα
ένα από αυτά που φτιάχνουν αυτοί με τα πιάνα...
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Υλικά
Υλικά όσα κάνουμε τις κλασικές φακές μας.
Ξερό κρεμύδι (κατα προτίμηση κόκκινο)
Καρότα
Λουκάνικο χωριάτικο
Ζωμό κρέατος ή λαχανικών
πελτέ ντομάτας
Φακές
Λίγο ρύζι
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι

Σε κατσαρόλα με λίγο λαδάκι σοτάρουμε το ψιλοχοντροκομμένο κρεμύδι και το καρότο κομμένο σε ροδέλες ή τετραγωνάκια για λίγο, και προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο κομμένο και αυτό σε ροδέλες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να θωρακίσουμε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό κρέατος ή λαχανικών, και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο από τον ζωμό, της φακές και το ρύζι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 50' περίπου προς το τέλος δοκιμάζουμε για αλάτι- πιπέρι, και προσθέτουμε λίγο λάδι, σβήνουμε και το αφήνουμε.
TIPS
Έχουμε καβάτζα ζεστό νερό μπάς και χρειαστεί......
Το ρυζάκι νομίζω είναι καλό να υπάρχει γενικά στις φακές γιατί απορροφά συστατικά και δέν χάνονται κατά τον βρασμό
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.468
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Οτι πιο απλο οτι ποιο απαραιτητο.

Λογω του ιου σταματησα να αγοραζω ψωμι,μιας και σχεδον ολοι οι φουρνοι το διαθετουν χωρις να το προφυλασουν.Ειδα και αποειδα με τις φρυγανιες και ειπα να το παιξω φουρναρης.

Ενα κιλο αλευρι,2 ξηρες μαγιες (καλυτερα με την φρεσκια αλλα δεν ειχα),2μιση κουπες χλιαρο νερο, 1 κουταλακι ζαχαρη,3 κουταλακια αλατι και λιγο λαδι.

Πολυ πολυ καλο ζυμωμα για 10 λεπτα,το βαζουμε στο ταψι και το αφηνουμε σε ζεστο μερος για δυο ωρες η λιγο παραπανω αν δεν ειναι ζεστος ο χωρος για να φουσκωσει.Το βαζουμε στον φουρνο που ειναι ετοιμος στους 200 βαθμους.Μετα απο 40 περιπου λεπτα το βαζουμε να ζεσταινει μονο απο κατω για 10 λεπτα.

Το βγαζουμε.το αλειφουμε με νερακι πανω κατω και το σκεπαζουμε για κανα δεκαλεπτο.

Ξεσκεπαζουμε,παιρνουμε φετα (και σκορδο οι ελευθεροι) και το κανουμε νααααα.


ΥΓ Επειδη ο καθε φουρνος ψηνει διαφορετικα,θελει να ψησουμε μια δυο φορες μεχρι να δουμε τι παιζει.
 

karad-geo

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.532
Ηλικία
47
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
HONDA Varadero 1000cc MK2
Όνομα
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Οτι πιο απλο οτι ποιο απαραιτητο.

Λογω του ιου σταματησα να αγοραζω ψωμι,μιας και σχεδον ολοι οι φουρνοι το διαθετουν χωρις να το προφυλασουν.Ειδα και αποειδα με τις φρυγανιες και ειπα να το παιξω φουρναρης.

Ενα κιλο αλευρι,2 ξηρες μαγιες (καλυτερα με την φρεσκια αλλα δεν ειχα),2μιση κουπες χλιαρο νερο, 1 κουταλακι ζαχαρη,3 κουταλακια αλατι και λιγο λαδι.

Πολυ πολυ καλο ζυμωμα για 10 λεπτα,το βαζουμε στο ταψι και το αφηνουμε σε ζεστο μερος για δυο ωρες η λιγο παραπανω αν δεν ειναι ζεστος ο χωρος για να φουσκωσει.Το βαζουμε στον φουρνο που ειναι ετοιμος στους 200 βαθμους.Μετα απο 40 περιπου λεπτα το βαζουμε να ζεσταινει μονο απο κατω για 10 λεπτα.

Το βγαζουμε.το αλειφουμε με νερακι πανω κατω και το σκεπαζουμε για κανα δεκαλεπτο.

Ξεσκεπαζουμε,παιρνουμε φετα (και σκορδο οι ελευθεροι) και το κανουμε νααααα.


ΥΓ Επειδη ο καθε φουρνος ψηνει διαφορετικα,θελει να ψησουμε μια δυο φορες μεχρι να δουμε τι παιζει.
abcd
 

karad-geo

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.532
Ηλικία
47
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
HONDA Varadero 1000cc MK2
Όνομα
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Οτι πιο απλο οτι ποιο απαραιτητο.

Λογω του ιου σταματησα να αγοραζω ψωμι,μιας και σχεδον ολοι οι φουρνοι το διαθετουν χωρις να το προφυλασουν.Ειδα και αποειδα με τις φρυγανιες και ειπα να το παιξω φουρναρης.

Ενα κιλο αλευρι,2 ξηρες μαγιες (καλυτερα με την φρεσκια αλλα δεν ειχα),2μιση κουπες χλιαρο νερο, 1 κουταλακι ζαχαρη,3 κουταλακια αλατι και λιγο λαδι.

Πολυ πολυ καλο ζυμωμα για 10 λεπτα,το βαζουμε στο ταψι και το αφηνουμε σε ζεστο μερος για δυο ωρες η λιγο παραπανω αν δεν ειναι ζεστος ο χωρος για να φουσκωσει.Το βαζουμε στον φουρνο που ειναι ετοιμος στους 200 βαθμους.Μετα απο 40 περιπου λεπτα το βαζουμε να ζεσταινει μονο απο κατω για 10 λεπτα.

Το βγαζουμε.το αλειφουμε με νερακι πανω κατω και το σκεπαζουμε για κανα δεκαλεπτο.

Ξεσκεπαζουμε,παιρνουμε φετα (και σκορδο οι ελευθεροι) και το κανουμε νααααα.


ΥΓ Επειδη ο καθε φουρνος ψηνει διαφορετικα,θελει να ψησουμε μια δυο φορες μεχρι να δουμε τι παιζει.
abcd
 

jtnakos

member
Δημοσιεύσεις
1.876
Ηλικία
46
Περιοχή
Σάμπως ξέρω; Σιάτιστα- Πτολεμαΐδα- Γιάννενα
Μοτοσυκλέτα
Fiat Punto Adve
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Πτολεμαΐδα
Οτι πιο απλο οτι ποιο απαραιτητο.

Λογω του ιου σταματησα να αγοραζω ψωμι,μιας και σχεδον ολοι οι φουρνοι το διαθετουν χωρις να το προφυλασουν.Ειδα και αποειδα με τις φρυγανιες και ειπα να το παιξω φουρναρης.

Ενα κιλο αλευρι,2 ξηρες μαγιες (καλυτερα με την φρεσκια αλλα δεν ειχα),2μιση κουπες χλιαρο νερο, 1 κουταλακι ζαχαρη,3 κουταλακια αλατι και λιγο λαδι.

Πολυ πολυ καλο ζυμωμα για 10 λεπτα,το βαζουμε στο ταψι και το αφηνουμε σε ζεστο μερος για δυο ωρες η λιγο παραπανω αν δεν ειναι ζεστος ο χωρος για να φουσκωσει.Το βαζουμε στον φουρνο που ειναι ετοιμος στους 200 βαθμους.Μετα απο 40 περιπου λεπτα το βαζουμε να ζεσταινει μονο απο κατω για 10 λεπτα.

Το βγαζουμε.το αλειφουμε με νερακι πανω κατω και το σκεπαζουμε για κανα δεκαλεπτο.

Ξεσκεπαζουμε,παιρνουμε φετα (και σκορδο οι ελευθεροι) και το κανουμε νααααα.


ΥΓ Επειδη ο καθε φουρνος ψηνει διαφορετικα,θελει να ψησουμε μια δυο φορες μεχρι να δουμε τι παιζει.
Βάλε ρε Σατανά φώτο να δούμε τι έφτιαξες.......ή φοβάσαι το μπουλινγκ
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.468
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Βάλε ρε Σατανά φώτο να δούμε τι έφτιαξες.......ή φοβάσαι το μπουλινγκ

Μολις το βγαλα μου το φαγαν.Εχω τοσα στοματα να ταισω.abcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Πενταντόστιμη μακαρονάδα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά

150 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδου
1 κ. σούπας σάλτσα ντομάτας
30 γραμμάρια παρμεζάνα
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τη γεύση
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για λεπτά το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και αλατοποπιπερώνετε. Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Για το τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας για να δώσουμε ένα πιο όμορφο χρώμα στο φαγητό μας. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

DSC00787.JPG DSC00788.JPG DSC00790.JPG
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.152
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Σήμερα φτιάξαμε και φάγαμε Fajitas , δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες τώρα γλείφουμε τα τηγάνια...
 
Top Bottom