Για Καποιους Που Μαγειρευουν............................

Captainslow

new member
Δημοσιεύσεις
210
Ηλικία
56
Μοτοσυκλέτα
Peugeot2
Όνομα
captainslow
Πανσέτες και αηδίες.....funny

Ορίστε μια συνταγή της προκοπής για ρεμάλια Μηχανάκιδες


Μακαρονάδα αρωματική

Βράζουμε τα μακαρόνια να μείνουν al dente. Ύστερα χτυπάμε σε ένα γυάλινο μπώλ με σύρμα το ανθότυρο με το γάλα και ρίχνουμε τη φλόυδα πορτοκαλιού το αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι. Μετά χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχοabcdefgh γιατί το Αφεντικό μας τα έκανε τσουρέκια πάλι. Κοιτάμε τα αίματα και παίρνουμε τηλέφωνο τα κανάλια να ‘ρθουν. Όταν οι δημοσιογράφοιτα κοράκια (δλδ) σκάσουν μύτη τους δείχνουμε τον τοίχο. Τους λέμε αυτό είναι ένα μάτι. Αυτό είναι ένα φρύδι. Κι αυτό ολοφάνερα είναι ένα αγκάθινο στεφάνι. Ο Ματωμένος Ιησούς του Τοίχου γίνεται είδηση. Το θαύμα που χρειάζονται όλοι. Κόσμος αρχίζει να έρχεται. Πρώτα κάτι γρίες απο τη γειτονιά. Αφήνουν λειτουργιές και δίευρα. Μετά ένα πούλμαν από την Κόρινθο. Αφήνουν χρυσά σταυρουδάκια και λίρες. Και μέτα κι άλλα πούλμαν απ'όλη την Ελλάδα. Σκότώνουμε ό,τι χρυσαφικά μας αφήσουν:D και ετοιμάζουμε διαβατήρια για το Γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα:rolleyes:!!Πριν ξεκινήσουμε όμως περνάμε από τα κεντρικά της BMW-ΚΤΜ-TRIUMPH-HONDAκτλ κτλ(Υπ όψιν εδώ η Συνταγή είναι ελεύθερη για να πάρει ο καθένας ότι θέλει) και αγοράζουμε Μοτοσακό της Κούτας και ζητάμε να μας τα το κάνουν ΤούμπανοYes...με τα σέα τους και τα μέα τους για ένα τέτοιο ταξίδι και ξεκινάμε χωρίς προορισμό...και Που 'σαστε Ρεμάλια Μηχανάκιδες!Τα Μακαρόνια να είναι Miskocdefghi!!!Bon voyage
 
Τελευταία επεξεργασία:

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Πανσέτες και αηδίες.....funny

Ορίστε μια συνταγή της προκοπής για ρεμάλια Μηχανάκιδες


Μακαρονάδα αρωματική

Βράζουμε τα μακαρόνια να μείνουν al dente. Ύστερα χτυπάμε σε ένα γυάλινο μπώλ με σύρμα το ανθότυρο με το γάλα και ρίχνουμε τη φλόυδα πορτοκαλιού το αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι. Μετά χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχοabcdefgh γιατί το Αφεντικό μας τα έκανε τσουρέκια πάλι. Κοιτάμε τα αίματα και παίρνουμε τηλέφωνο τα κανάλια να ‘ρθουν. Όταν οι δημοσιογράφοιτα κοράκια (δλδ) σκάσουν μύτη τους δείχνουμε τον τοίχο. Τους λέμε αυτό είναι ένα μάτι. Αυτό είναι ένα φρύδι. Κι αυτό ολοφάνερα είναι ένα αγκάθινο στεφάνι. Ο Ματωμένος Ιησούς του Τοίχου γίνεται είδηση. Το θαύμα που χρειάζονται όλοι. Κόσμος αρχίζει να έρχεται. Πρώτα κάτι γρίες απο τη γειτονιά. Αφήνουν λειτουργιές και δίευρα. Μετά ένα πούλμαν από την Κόρινθο. Αφήνουν χρυσά σταυρουδάκια και λίρες. Και μέτα κι άλλα πούλμαν απ'όλη την Ελλάδα. Σκότώνουμε ό,τι χρυσαφικά μας αφήσουν:D και ετοιμάζουμε διαβατήρια για το Γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα:rolleyes:!!Πριν ξεκινήσουμε όμως περνάμε από τα κεντρικά της BMW-ΚΤΜ-TRIUMPH-HONDAκτλ κτλ(Υπ όψιν εδώ η Συνταγή είναι ελεύθερη για να πάρει ο καθένας ότι θέλει) και αγοράζουμε Μοτοσακό της Κούτας και ζητάμε να μας τα το κάνουν ΤούμπανοYes...με τα σέα τους και τα μέα τους για ένα τέτοιο ταξίδι και ξεκινάμε χωρίς προορισμό...και Που 'σαστε Ρεμάλια Μηχανάκιδες!Τα Μακαρόνια να είναι Miskocdefghi!!!Bon voyage
Αργείς αλλά.. Γράφεις!!!

Smileys drinking beer Emoticon
 
Δημοσιεύσεις
1.317
Περιοχή
Αθηνανιστάν
Μοτοσυκλέτα
Suzuki V-Strom 650cc (tweety)
Όνομα
ΜοτοΑγαπούλης
Περιοχή
Αθηνανιστάν
Καλά μόνο με τα κοψίδια το έχετε ?
Κανα επιδόρπιο φτιάχνετε ?cdefghigi

Με φώναξε κανείς? :D
Νομίζω είμαι ο άνθρωπός σου στο θέμα. Dancing



Τιραμισού (1 Ταψάκι)
Γνήσια Ιταλική συνταγή



Υλικά

- 5 αυγά μεγάλα

- 2 συσκευασίες μπισκότα Σαβαγιάρ (καθεμία περιέχει 2 υποπακέτα)

- 5 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη

- 500 gr τυρί Mascarpone (σε Σκλαβενίτη ή ΑΒ Βασιλόπουλο υπάρχει συσκευασμένο σε 250gr)

- 4 κοφτές κουταλιές σούπας καφέ espresso ILLY MACINATO (αυτό με την κόκκινη γραμμή), ή αλλιώς 1 γεμάτη δόση μικρού αποστακτήρα (ο καφές φιλτραρισμένος-υγροποιημένος να γεμίζει ένα βαθύ πιάτο).

- Κουβερτούρα τριμμένη για γαρνιτούρα

- Ρούμι λευκό ή Κονιάκ.



Εκτέλεση

1) Φιλτράρουμε τον καφέ μέχρι να υγροποιηθεί πλήρως και τον αφήνουμε να κρυώσει

2) Χτυπάμε τα αυγά (μόνο τους κρόκους) με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο (ΠΡΟΣΟΧΗ: να μην "κόψει")

3) Προσθέτουμε το Mascarpone και λίγο ρούμι ή κονιάκ προαιρετικά και χτυπάμε καλά

4) Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα και προσθέτουμε στο τέλος ανακατεύοντας σιγά σιγά

5) Βάζουμε τον υγροποιημένο καφέ σ' ένα βαθύ πιάτο

6) Βουτάμε τα μπισκότα και από τις 2 πλευρές πολύ γρήγορα για να μην τραβήξουν πολύ καφέ και λιώσουνε και ακολούθως τα απλώνουμε στο ταψάκι

7) Αλείφουμε μία στρώση κρέμας και πάλι στρώση με σαβαγιάρ. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τέλος γαρνίρουμε με νιφάδες κουβερτούρας και το βάζουμε να κρυώσει στο ψυγείο.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!




Το έχω φτιάξει αρκετές φορές και είναι πραγματικά υπέροχο.



+ Ελαφρύ γλυκό χωρίς σιρόπια και άλλα παχυντικά.

- Η κρέμα φτιάχνεται από ωμά αυγά που απλά χτυπιώνται. Όμως φαντάζομαι ότι και άλλα γλυκά χρησιμοποιούν ωμά αυγά. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω πάθει κάτι.




Υ.Γ.
Το έχω και εικονογραφημένο βήμα-βήμα, αλλά το σκατο-photobucket έχει σβήσει τις φωτογραφίες, επειδή ήθελε να τους δώκουμε και λεφτά οι χρήστες..... :mad:
 

kostikas

member
Δημοσιεύσεις
1.448
Μοτοσυκλέτα
Suzuki VStrom 650
Όνομα
Kostas
Με φώναξε κανείς? :D
Νομίζω είμαι ο άνθρωπός σου στο θέμα. Dancing..... :mad:

Επειδή τα γλυκά είναι η αδυναμία μου.... φρόντισε στην πρώτη συνάντηση να έχεις ταπεράκι με κατάλληλο περιεχόμενο..... Smileys drinking beer Emoticon
 
Δημοσιεύσεις
1.317
Περιοχή
Αθηνανιστάν
Μοτοσυκλέτα
Suzuki V-Strom 650cc (tweety)
Όνομα
ΜοτοΑγαπούλης
Περιοχή
Αθηνανιστάν
Επειδή τα γλυκά είναι η αδυναμία μου.... φρόντισε στην πρώτη συνάντηση να έχεις ταπεράκι με κατάλληλο περιεχόμενο..... Smileys drinking beer Emoticon

Δυστυχώς έχω χρόνια το το φτιάξω (κι αυτό και άλλα), διότι η μαγειρική είναι δημιουργία και θέλει ησυχία και ηρεμία για να γίνει σωστά. Ειδικά η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια, δε σηκώνει "στο περίπου".
Τα μικρά όμως δε μ' αφήνουν να κάνω τίποτα. :confused: Χώνουν τη μύτη (και τα χέρια) τους παντού, κλαίνε / ουρλιάζουν δίπλα μου και μού κόβει η κρέμα......... Rolling (2-3 φορές που το τόλμησα).




Επανέρχομαι σε λίγο με άλλη μία συνταγή για τρουφάκια. Dancing
 
Δημοσιεύσεις
1.317
Περιοχή
Αθηνανιστάν
Μοτοσυκλέτα
Suzuki V-Strom 650cc (tweety)
Όνομα
ΜοτοΑγαπούλης
Περιοχή
Αθηνανιστάν
Τρουφάκια “OREO” με σοκολάτα ή καρύδα


Υλικά:
  • 2 μεγάλα πακέτα Μπισκότα OREO (για 20 τεμ περίπου).
  • 1 πακέτο Τυρί Philadelfia light (συσκευασμένο πακέτο των 250gr).
  • Λίγο Λικέρ ή Κονιάκ.
  • Τρούφα ή Καρύδα τριμμένη.
  • Καρύδια.

Εκτέλεση:

Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα.

Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα ή μεγάλο μπωλ.

Ρίχνουμε όλο το τυρί Philadelfia μέσα.

Ρίχνουμε λίγο λικέρ ή κονιάκ.

Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Πλάθουμε από το μείγμα μικρά μπαλάκια σαν τους κεφτέδες πάνω σε λαδόκολλα (για να μην κολλήσουνε).

Τα βουτάμε στην τρούφα ή σε καρύδα.

Τα βάζουμε στο ψυγείο (συντήρηση εννοείται) μέχρι να στερεοποιηθούν.




Καλή επιτυχία και Καλή σας Όρεξη! :D
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δημοσιεύσεις
1.317
Περιοχή
Αθηνανιστάν
Μοτοσυκλέτα
Suzuki V-Strom 650cc (tweety)
Όνομα
ΜοτοΑγαπούλης
Περιοχή
Αθηνανιστάν
Και μια καλή (κλεμμένη)........Bcdefghg




ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με Ουίσκι (Συνταγή βραβευμένη με 9 χρυσούς σκούφους)


Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι.

Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.

Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου.

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5) για 10 λεπτά.

Σερβιριστήτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.

Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι.

Επαναλάβετε αυτό το βήμα άλλες δύο φορές.

Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου.

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγιά.

Μετά από ένα κέτα... όχι τέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάντων ......
κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο.

Άνιφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε.

Βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο ατπ την άλλη.

Αφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατρία Κίσκη αμόκα.

Νύστε, λύστε, ψήστε το κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα.

3 λοτήρια αρφότερα.....

Ζαμέψτε το γατόπουλο από χάμω, (έπεσε το μακαλισμένο), καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο.

Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικά στα κλαπάκια της κουζίνας.

Μην αποχειραθήτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδώ μάτω.

Απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι.

Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί.

Την επόμεν μέρα, πάρτε ένα αλκα σέλτζερ.

Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα.

Και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα.



Την άλλη εβδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή : Κατσικάκι με τσικουδιά!!!





RollingRollingRolling
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.162
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Και μια καλή (κλεμμένη)........Bcdefghg




ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με Ουίσκι (Συνταγή βραβευμένη με 9 χρυσούς σκούφους)


Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι.

Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.

Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου.

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5) για 10 λεπτά.

Σερβιριστήτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.

Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι.

Επαναλάβετε αυτό το βήμα άλλες δύο φορές.

Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου.

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγιά.

Μετά από ένα κέτα... όχι τέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάντων ......
κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο.

Άνιφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε.

Βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο ατπ την άλλη.

Αφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατρία Κίσκη αμόκα.

Νύστε, λύστε, ψήστε το κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα.

3 λοτήρια αρφότερα.....

Ζαμέψτε το γατόπουλο από χάμω, (έπεσε το μακαλισμένο), καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο.

Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικά στα κλαπάκια της κουζίνας.

Μην αποχειραθήτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδώ μάτω.

Απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι.

Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί.

Την επόμεν μέρα, πάρτε ένα αλκα σέλτζερ.

Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα.

Και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα.



Την άλλη εβδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή : Κατσικάκι με τσικουδιά!!!





RollingRollingRolling
H αγαπημενη μου......
 

tedvj23

member
Δημοσιεύσεις
859
Περιοχή
Patra City
Όνομα
ΘΟΔΩΡΗΣ
Ευκολο Κεικ με Μπανανες..


Υλικά (για ένα μπαστούνι)
225 γρ. φαρινα
175 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (*****ό)
1 κ.γ. Baking Powder
2 κ.σ. γάλα
2 αυγά
2 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι

Παρασκευή:
1. Βγάλτε το βούτυρο απ’ το ψυγείο αρκετή ώρα πριν ετοιμάσετε τα υλικά για να *****ώσει και λίγο πριν ξεκινήσετε την ετοιμασία, βάλτε τον φούρνο στους 180ºC να προθερμανθεί. Λιώστε τις μπανάνες με το πιρούνι.
2. Βουτυρώστε τη φόρμα που θα κάνετε το κέικ και επενδύστε τη με λαδόκολλα ή χαρτί σιλικόνης για ευκολία.
3. Συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε με μίξερ χειρός ή στη κουζινομηχανή για 2 λεπτά.
4. Ρίξτε το μίγμα μέσα στη φόρμα, ισιώστε το, δώστε του ένα χτύπημα στον πάγκο να φύγουν τυχόν θύλακες αέρα και βάλτε τη στο φούρνο στους 180ºC.
5. Στα 50’, βάλτε ένα αιχμηρό μαχαίρι στο κέικ και εφόσον βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το για άλλα 5-10’.
6. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρείτε τη φόρμα με το κέικ απ΄τον φούρνο, περιμένετε ένα λεπτό και στη συνέχεια αφαιρείτε το κέικ με το χαρτί. Βγάζετε το χαρτί και ακουμπάτε το κέικ πάνω σε μια σχάρα που αερίζεται, προκειμένου να έρθει σταδιακά σε θερμοκρασία δωματίου.
 

jtnakos

member
Δημοσιεύσεις
1.876
Ηλικία
46
Περιοχή
Σάμπως ξέρω; Σιάτιστα- Πτολεμαΐδα- Γιάννενα
Μοτοσυκλέτα
Fiat Punto Adve
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Πτολεμαΐδα
Και μια καλή (κλεμμένη)........Bcdefghg




ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με Ουίσκι (Συνταγή βραβευμένη με 9 χρυσούς σκούφους)


Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι.

Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.

Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου.

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5) για 10 λεπτά.

Σερβιριστήτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.

Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι.

Επαναλάβετε αυτό το βήμα άλλες δύο φορές.

Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου.

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγιά.

Μετά από ένα κέτα... όχι τέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάντων ......
κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο.

Άνιφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε.

Βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο ατπ την άλλη.

Αφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατρία Κίσκη αμόκα.

Νύστε, λύστε, ψήστε το κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα.

3 λοτήρια αρφότερα.....

Ζαμέψτε το γατόπουλο από χάμω, (έπεσε το μακαλισμένο), καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο.

Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικά στα κλαπάκια της κουζίνας.

Μην αποχειραθήτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδώ μάτω.

Απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι.

Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί.

Την επόμεν μέρα, πάρτε ένα αλκα σέλτζερ.

Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα.

Και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα.



Την άλλη εβδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή : Κατσικάκι με τσικουδιά!!!





RollingRollingRolling

Έχω λιώσει στο γέλιο PraisingRollingRollingRollingRollingRollingRollingRolling
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.142
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
μια παρα πολυ απλη συνταγή πιτα οποιαδηποτε πίττα (σπανακοπιττα τυροπιττα κλπ κλπ)

αφου προετοιμασετε την πιττα σας συμφωνα με τις ορέξεις σας και συμφωνα με τον τοπο σας
την βαζετε στον φουρνο στους 250 βαθμούς
και περιμενετε μπαινοντας για να περασει ο χρονος σας στο ΦΒ
μολις μυρίσει την βγαζετε...............

 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.374
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
μια παρα πολυ απλη συνταγή πιτα οποιαδηποτε πίττα (σπανακοπιττα τυροπιττα κλπ κλπ)

αφου προετοιμασετε την πιττα σας συμφωνα με τις ορέξεις σας και συμφωνα με τον τοπο σας
την βαζετε στον φουρνο στους 250 βαθμούς
και περιμενετε μπαινοντας για να περασει ο χρονος σας στο ΦΒ
μολις μυρίσει την βγαζετε...............

Καλη ειναι ,αμα την ξυσεις λιγο ,τρωγεται χαχαχαχαχα
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.420
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ρε σεις, η γωνιά της Βέφας έγινε εδώ, θα μας πάρουν στο ψιλό....RollingRollingRollingRolling
Τι αντρες ειμαστε μη κολωνεις ωρε μανο abcdefghgkabcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.420
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.420
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Εδω σας εχω λογο γιορτης ειπα να κανω ενα γλυκακι πρωι πρωι YesYes

Καρυδόπιτα με κρέμα
Αφράτη, σιροπιαστή καρυδόπιτα γεμάτη χοντροκομμένα καρύδια με μια στρώση απολαυστικής βουτυρένιας κρέμας από πάνω.

Πλούσια και χορταστική ένα κομμάτι σε ικανοποιεί πλήρως ειδικά όταν η κρέμα που την καλύπτει αναμιγνύεται με το γλυκό συμπληρώνοντας ιδανικά το ένα το άλλο.

Εύκολη στην παρασκευή της, σίγουρη η επιτυχία της. Απλά φτιάξε την!


ΜΕΡΙΔΕΣ:
16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
3 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 10 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για το σιρόπι:

  • 290 γρ ζάχαρη
  • 360 ml νερό
  • 1 στικ κανέλας
  • χυμό ½ φρέσκου λεμονιού
Για την καρυδόπιτα:

  • 180 ml ελαιόλαδο
  • ½ χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 110 γρ χοντροκομμένα καρύδια
  • ½ κγ κανέλα σκόνη
  • ¼ κγ γαρύφαλλα σκόνη
  • 4 αυγά
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 30 ml κονιάκ ή ρακή
  • ¼ κγ μαγειρική σόδα
  • 250 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ (1/2 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα:

  • 2 αυγά
  • 65 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ ζάχαρη
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 720 ml γάλα ζεστό
  • 20 γρ βούτυρο
Για γαρνίρισμα:

  • 25 γρ χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Για το σιρόπι βάζω σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη, το νερό, το στίκ κανέλας και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύω και τα αφήνω να βράσουν για 2-3 λεπτά. Βγάζω το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
  2. Για το γλυκό χωρίζω τα αυγά, τους κρόκους από τα ασπράδια.
  3. Χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  4. Σε ένα μπολ αναμιγνύω το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τα καρύδια, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
  5. Στον μπολ του μίξερ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη να λιώσουν και να πάρουν ένα παστέλ κίτρινο χρώμα.
  6. Προσθέτω το μείγμα με το ελαιόλαδο και τα καρύδια.
  7. Ρίχνω τη σόδα στο κονιάκ και τα ενώνω στο μείγμα.
  8. Τέλος αφού αναμείξω το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι, τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα.
  9. Βγάζω το μπολ από το μίξερ και με μια μαρίζ προσθέτω σε δόσεις τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά να μην χάσει τον όγκο του το μείγμα.
  10. Το ρίχνω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 28 εκ και το ψήνω στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180*C για περίπου 30 λεπτά.
  11. Μόλις το χρώμα του γίνει χρυσαφί και η οδοντογλυφίδα που το τσιμπήσω βγει καθαρή, είναι έτοιμο, το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω για 2 – 3 λεπτά να κρυώσει.
  12. Το λούζω με το κρύο σιρόπι και το αφήνω για περίπου 1 ώρα να το απορροφήσει όλο.
  13. Όταν περάσει αυτό το διάστημα φτιάχνω την κρέμα χτυπώντας τα αυγά με το σύρμα να αφρατέψουν σε μια κατσαρόλα.
  14. Αναμιγνύω το αλεύρι με τη ζάχαρη και τα ρίχνω στα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  15. Προσθέτω τη βανίλια και αφού έχω ζεστάνει το γάλα (όχι καυτό), το βάζω σταδιακά στο μείγμα.
  16. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα απαλά συνεχώς (γιατί είναι εύκολο να κολλήσει στον πάτο), μέχρι η κρέμα να πήξει. Όταν στέκεται πλέον στην ράχη της κουτάλας είναι έτοιμη, την βγάζω από την φωτιά, τις προσθέτω το βούτυρο ανακατεύοντας το να λιώσει και την ρίχνω πάνω από την καρυδόπιτα.
  17. Πασπαλίζω από πάνω με τα καρύδια και αφήνω για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει τελείως το γλυκό για να μπορέσω να το κόψω.


DSC00690.JPG

Λαιτ ειναι 350 θερμιδες το κομματι abcdeabcdeabcde
 

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Λαιτ ειναι 350 θερμιδες το κομματι abcdeabcdeabcde



Ναι πολύ λαιτ, έγώ θέλω 6 κομμάτια στην καθισιά=2000kcal Angry old man
 
Top Bottom