Ταξίδια αξιοθέατα

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Πάμε για μακροβούτια σε μοναδικές παραλίες της Ευρώπης


Με τοπίο που απέχει από το ελληνικό νησιώτικο, αλλά έχει τη δική του ομορφιά, αρμονία και μοναδικότητα, οι παρακάτω παραλίες υπόσχονται κρυστάλλινα νερά για ατελείωτες βουτιές, για όσους σκέφτονται να αποχωριστούν τα πάτρια εδάφη φέτος το καλοκαίρι.

Praia de Benagil, Algarve, Πορτογαλία
Μια από τις πιο απόμακρες αμμώδεις ακτές της Πορτογαλίας, η Praia de Benagil δεν λείπει εύκολα από τις λίστες με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Η μοναδικότητά της εντοπίζεται στην τοποθεσία της, στην καρδιά ενός πολύ γραφικού βράχου με μια τρύπα στο κέντρο του που αφήνει τις ακτίνες του ήλιου να περάσουν, φωτίζοντας την παραλία. Ένα πολύ ιδιαίτερο θέαμα που μπορεί να δει κάποιος φτάνοντας στην παραλία είτε με καγιάκ, είτε με καραβάκι, είτε με οργανωμένες ξεναγήσεις SUP.


Scala dei Turchi, Σικελία
Η Ιταλία με τα 450 νησιά της και τα 7600 χιλιόμετρα ακτογραμμή, σίγουρα αποτελεί δύναμη όσον αφορά όμορφες παραλίες στην Ευρώπη. Οι σιτσιλιάνικες ακτές της Scala Dei Turchi που μεταφράζεται στα ελληνικά ως «Σκάλα των Τούρκων» σίγουρα βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της. Ο ασβεστόλιθος που κυριαρχεί στην παραλία προσδίδει το ιδιαίτερο λευκό χρώμα σε τέλεια αντίθεση με τις τιρκουάζ αποχρώσεις του νερού και το μπλε του ουρανού και θα τη βρείτε ανάμεσα σε δύο αμμώδεις παραλίες, με εύκολη πρόσβαση. Κοντά υπάρχουν, μάλιστα, και εστιατόρια, snack bar αλλά και δημόσιες τουαλέτες.


Playo de Maro, Nerja, Ισπανία
Βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ισπανίας και είναι σίγουρα ονειρεμένος μεσογειακός προορισμός, έξω από το χωριό Nerja. Η παραλία είναι άγρια και οι ανέσεις της λιγοστές, γι’ αυτό όσοι την επισκέπτονται πρέπει να έχουν φροντίσει να προμηθευτούν από πριν τα απαραίτητα. Ένα μικρό beach bar σερβίρει τοπικά τάπας και μια μικρή ποικιλία ποτών, αλλά οι περισσότεροι εκεί ασχολούνται με το snorkeling και το scuba diving. Τα νερά της θάλασσας είναι κρυστάλλινα και υπάρχει πλούσια χλωρίδα και πανίδα στην περιοχή, με πολλούς που ασχολούνται με το καγιάκ και το κανό να απολαμβάνουν το γραφικό τοπίο κατά μήκος της ανδαλουσιανής ακτογραμμής. Κοντά υπάρχει και ένας όμορφος καταρράκτης, για όσους απολαμβάνουν το υγρό στοιχείο στο μέγιστο.

Étretat, Νορμανδία, Γαλλία
Αν και δεν είναι η πιο δημοφιλής παραλία στη Γαλλία, παραμένει τόσο όμορφη που αξίζει να ξεχωρίσει σε μια τέτοιου είδους λίστα. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος της χώρας στην περιοχή της Νορμανδίας και οι λόφοι που την περιτριγυρίζουν της χαρίζουν μια μοναδική ομορφιά, που απέχει από την κλασική τροπική εικόνα με την λευκή άμμο που έχουμε στο μυαλό μας. Η εν λόγω παραλία έχει πολύ λεπτό μικρό χαλικάκι και κατά μήκος της μαζεύονται κάθε χρόνο αρκετοί τουρίστες για να δροσιστούν στα νερά της, αλλά και να θαυμάσουν το μαγευτικό τοπίο.

Hοyvika, Andoya, Νορβηγία
Φεύγοντας από τη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη, ανηφορίζουμε λίγο βόρεια, για να συναντήσουμε μια μοναδική παραλία στον Αρκτικό Κύκλο, στο υπέροχο νησί Andoya στη Βόρεια Νορβηγία. Η παραλία είναι must για αυτούς που αναζητούν το διαφορετικό, την άγρια ομορφιά, σε μια χώρα που σίγουρα δεν φημίζεται για τις παραλίες της, αλλά εν προκειμένω συνδυάζει παραλία και μαγικό τοπίο. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά πεζοπορικά μονοπάτια για πανοραμική θέα και πλούσια πανίδα, με διάφορα είδη πτηνών να φιλοξενούνται στα περίχωρα.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Σούπερ προορισμοί για τον Σεπτέμβρη
Επιλέγουμε έξι τέλειους προορισμούς, που η δροσιά του Σεπτέμβρη τους κάνει ακόμα καλύτερους και σου προτείνουμε να πας κι εσύ.



Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων που πάνε διακοπές τον Σεπτέμβριο: Όσοι ξέμειναν και δεν πρόλαβαν να κλείσουν άδεια καλοκαιρινή, και όσοι το κάνουν πολύ στοχευμένα, με σκοπό να αποφύγουν τον τουριστοχαμό. Και οι δύο αυτές κατηγορίες, όμως, περνάνε υπέροχα. Επειδή οι διακοπές του Σεπτεμβρίου έχουν άλλη χάρη. Άλλη δροσιά. Άλλη ησυχία και άλλη αίσθηση ότι κλείνεις για τα καλά το κεφάλαιο που λέγεται “καλοκαίρι” και είσαι έτοιμος για πιο χουχουλιαστές καταστάσεις.

Και να θυμίσουμε ότι το φθινόπωρο ξεκινά επίσημα εκεί γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε μια χαρά καλοκαιρινότατες είναι κι αυτές οι διακοπές—και θα σου το επιβεβαιώσουν οι τέλειες παραλίες που θα σου προτείνουμε ευθύς.

*Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν υπολογιστεί για το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου, και οι τιμές που αναγράφονται αφορούν την μία διανυκτέρευση.

Πάμε Άνδρο για φύση, φύση, φύση


Επειδή είναι δυο ώρες μακριά και τα ακτοπλοϊκά από το λιμάνι της Ραφήνας δεν είναι ούτε 20€. Επειδή έχει τριάντα μία παραλίες, από φουλ ερημικές μέχρι φουλ οργανωμένες. Επειδή είναι πράσινη και σπάει τον μύθο που θέλει τις Κυκλάδες να είναι μόνο ξερή πέτρα—ειδικά αν πας στον Νεραϊδότοπο, που είναι όνομα και πράμα, ή στις πηγές των Μαινητών να πιεις παγωμένο νερό. Είναι όμως και τα μονοπάτια για πεζοπορία, κι αυτά οργανωμένα στην εντέλεια – θα τα βρεις εδώ.
Πού να βουτήξεις: Στην Άχλα, που είναι λίγο δυσπρόσιτη, αλλά μοναδική, και σίγουρα καλύτερη τον ήσυχο Σεπτέμβρη απ’ το κατακαλόκαιρο. Άλλα must είναι και ο Ζόρκος και της Γριάς το Πήδημα με τον τέλειο βράχο.
Πού να μείνεις: Στα όμορφα δωμάτια του Valsamia Studios στο Γαύριο από 30€, αλλά και στα λιτά και χαριτωμένα δωμάτια του Katerina Beach Rooms από 45€ την διανυκτέρευση.
Διάβασε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Άνδρο

Πάμε Λευκάδα για μερικές βουτιές ακόμα


Η Λευκάδα έχει πολλά πράγματα να κάνεις και να δεις, αλλά δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Λευκάδα είναι και οι παραλίες της. Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί είναι από τις πιο γνωστές, αλλά αξίζει να εξερευνήσεις και τις πιο χωμένες, για να ανταμειφθείς με μικρούς επίγειους παραδείσους. Το καλοκαίρι, που λες, η Λευκάδα μας τα χαλάει γιατί γίνεται ο κακός χαμός—γι’ αυτό και την αγαπάμε λίγο περισσότερο τον Σεπτέμβρη.
Πού να βουτήξεις: Εκτός από τις δύο παραλίες-σταρ που αναφέραμε, αξίζει να επισκεφτείς το Κάθισμα, με την τέλεια λευκή του άμμο, τον Άι Γιάννη αν σου αρέσουν τα water sports και τους Μύλους αν σου αρέσει ο γυμνισμός. Όλες οι παραλίες είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο (όπως και το ίδιο το νησί).
Πού να μείνεις: Στα Tommy’s Rooms στην Πόλη της Λευκάδας, που τα βρήκαμε από 33€ ή στα Kondilw Rooms στο Καλαμίτσι, από 40€.
Διάβασε περισσότερα - Τα best of της Λευκάδας

Στο Πήλιο επειδή τα θέλεις όλα

Και θα τα έχεις! Το Πήλιο σου δίνει βουνό. Σου δίνει θάλασσα. Σου δίνει σκηνικά οικογενειακά, ρομαντικά ή και απομονωμένα—επειδή μπορεί να θες να το ζήσεις ερημίτης, ποιοι είμαστε εμείς για να σε κρίνουμε; Και, ξανά, ο Σεπτέμβριος ταιριάζει πολύ στο Πήλιο επειδή όλα τα ετερόκλητα στοιχεία του αυτή την εποχή βρίσκονται στα καλύτερά τους.
Πού να βουτήξεις: Στον Μυλοπόταμο και στο Χορευτό, για εξωπραγματικά βράχια στον πρώτο και πράσινη λιτότητα στον δεύτερο. Αν το ‘χεις με πεζοπορία, θα σου προτείνουμε και την Φακίστρα, που βρίσκεται στην βάση ενός μεγάλου γκρεμού και είναι αδιανόητα όμορφη.
Πού να μείνεις: Στην Ίριδα, που βρήκαμε τα ωραιότατα δωματιάκια της από 33€, αλλά και στο Hotel Victoria στα Καλά Νερά, από 34€ η διανυκτέρευση.
Διάβασε περισσότερα – 10 + 1 λόγοι για να πας τώρα Πήλιο

Στην Τζια για εξόρμηση κοντινή


Από το Λαύριο απέχει μία ώρα. Σαν να λέμε γειτονιά. Η Τζια (ή Κέα) προσφέρεται για τις τελευταίες σου βουτιές, για τις τελευταίες σου βόλτες, για όλες αυτές τις τελευταίες καλοκαιρινές εμπειρίες που θες να μαζέψεις πριν μαζέψεις και τα καλοκαιρινά σου στο πατάρι. Για να μην μιλήσουμε για το δίκτυο διαδρομών που έχει, που είναι από τα πιο καλά οργανωμένα στις Κυκλάδες.
Πού να βουτήξεις: Στο Γυαλισκάρι, αν θες κάτι οργανωμένο, με χρυσαφένια, ψιλή άμμο. Αν η οργάνωση είναι κάτι που δεν θέλεις στις διακοπές σου, να πας στην Συκαμιά, που θα βρεις εκεί όλη την χαλάρωση που στερήθηκες όσο οι συνάδελφοι έκαναν τα μπανάκια τους κι εσύ έπηζες στη δουλειά.
Πού να μείνεις: Στα πολύ φροντισμένα Kouros Apartments που τα βρήκαμε από 72€ την διανυκτέρευση, αλλά και στο Stavento House με τα σούπερ μπαλκονάκια από 65€.
Διάβασε περισσότερα - Ακόμα να φύγεις για Τζια;

Στην Σκόπελο για να μην κάνεις τίποτα


Τίποτα, δηλαδή, εκτός από μπάνια και βόλτες ανάμεσα σε πεύκα. Μην παρεξηγηθείς με αυτό που λέμε, το λέμε για καλό· μερικές φορές το ‘χεις ανάγκη να μην κάνεις τίποτα στις διακοπές σου, να χαλαρώνεις σε μια παραλία όλη μέρα και να ρεμβάζεις. Ε, στην Σκόπελο αυτό το κάνεις με άνεση, ειδικά τον Σεπτέμβρη.
Πού θα βουτήξεις: Στην Μηλιά, την πιο ξακουστή παραλία του νησιού. Στον Αγνώντα, που είναι σούπερ ήσυχος και γεμάτος πεύκα, ή στο Βαλάνιο, που μπορείς να κάνεις και γυμνισμό. Αν θες κάτι πιο βραχώδες, θα κατευθυνθείς βόρεια και θα πας στο Γλυφονέρι—που είναι μακράν η πιο εύκολα προσβάσιμη βόρεια παραλία του νησιού.
Πού να μείνεις: Στα Διαμερίσματα Μπετσάνη που είναι άνετα, ευρύχωρα και τα βρήκαμε από 25€ την διανυκτέρευση. Εναλλακτικά, στα Crystal Rooms, για φουλ νησιώτικη αισθητική (αλλά μέσα στο πράσινο), στην ίδια τιμή.
Διάβασε περισσότερα - Βόρειες Σποράδες: Σκιάθο, Σκόπελο ή Αλόννησο;

Στην Μονεμβασιά επειδή έχει κάστρο


Κάστρο και καλντερίμια υπέροχα για να παίζεις νοητό κρυφτό με τις σκέψεις σου. Μερικές φορές, χρειάζεσαι να βρεθείς σε μια καστροπολιτεία (που ακούγεται τόσο παραμυθένια λέξη) και να ζήσεις καστροσκηνικά. Που σημαίνει ότι θα κάνεις ατελείωτες βόλτες… στις Βόλτες, την ελικοειδή διαδρομή που ανηφορίζει προς την Άνω Πόλη. Κι από εκεί θα απολαύσεις συγκλονιστική θέα, και ίσως ένα ηλιοβασίλεμα μέσα από την μεγάλη Πύλη.
Πού να μείνεις: Δωμάτια με θέα έχουμε στο Lekka’s House, από 40€ την διανυκτέρευση. Εναλλακτικά, στα Monemvasia Green Apartments για καθαρό οξυγόνο, από 45€.
Διάβασε περισσότερα - Η Μονεμβασιά είναι όνειρο φθινοπωρινό
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Σούπερ μονοήμερες στην Στερεά Ελλάδα
Αν έχεις μόνο μία ημέρα για να φύγεις λίγο απ' την πόλη, έχουμε τέσσερις εκδρομές για εσένα—για να βγεις εκτός πόλης, αλλά να προλάβεις και να γυρίσεις.



Το καλοκαίρι τελείωσε, τις διακοπές σου μπορεί να τις έκανες, αλλά… δεν σου φτάνει. Και λογικό, σε ποιον έφτασαν ποτέ οι διακοπές; Το πρόβλημα είναι πως η επιστροφή στην σκληρή καθημερινότητα σημαίνει και περιορισμένο χρόνο. Αν, λοιπόν, μπορείς να ξεκλέψεις έστω και μία μέρα για να φύγεις λιγάκι από την πόλη και να ξεσκάσεις, καλό είναι να το εκμεταλλευτείς.

Αυτές είναι μερικές δικές μας προτάσεις για πράγματα που μπορείς να κάνεις, αν μένεις στην Αθήνα και θες να φύγεις το πρωί, και να κοιμάσαι στο κρεβάτι σου το βράδυ.

Στην Λειβαδιά

Ούτε δυο ώρες δεν απέχει με το αυτοκίνητο η Λειβαδιά, και είναι ένας προορισμός που κάθε φορά θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Ιστορία, φύση, παράδοση και η αίσθηση ότι έχει πάει πολύ πιο μακριά απ’ ό,τι στην πραγματικότητα πήγες, όλα αυτά κάνουν την Λειβαδιά από τα καλύτερα μέρη για να φορτίσεις ταχύτατα τις μπαταρίες σου. Φυσικά το επίκεντρο της εκδρομής θα είναι οι Πηγές Κρύας, στα νότια της πόλης, για περπάτημα ανάμεσα σε γραφικά δρομάκια, αιωνόβιους πλάτανους και καταρράκτες, για να καταλήξεις στο πανέμορφο πέτρινο θεατράκι της Κρύας.

Και επειδή θα πεινάσεις: Στο Καλλίγευστον που σερβίρει γνώριμες γεύσεις με γκουρμέ plot twist (περί τα 15€ το άτομο), και για κάτι πιο παραδοσιακό στα Κοψίδια που σου φέρνουν στο πιάτο φοβερά κρέατα (γύρω στα 12-15€ το άτομο).

Στο Σαρακήνικο της Εύβοιας

Και γιατί όχι; Τελευταία μπανάκια όσο προλαβαίνουμε, και αν μπορούμε να τα συνδυάσουμε με κάπου πιο μακριά, τότε ακόμα καλύτερα. Πόσο μάλλον, θα έχουμε και ακόμα περισσότερη ησυχία. Απέχει γύρω στις δυο ώρες από το κέντρο της Αθήνας, που σημαίνει ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε νωρίς και να προλάβουμε να πιάσουμε θέση στη σκιά, και έπειτα να περάσουμε μία μέρα κάνοντας… αυτό που κάναμε στις διακοπές μας, δηλαδή τίποτα. Επειδή η ανάγκη να κάνεις τίποτα είναι παντός εποχής, αλλά είναι πάντα καλύτερα να έχεις μικρά διαλείμματα από την αδράνεια κάνοντας βουτιές.

Και επειδή θα πεινάσεις: Θα πας στα Μελτέμια, που σερβίρουν χορταστικά πιάτα της ώρας, σε τιμές γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Στους Δελφούς

Έντεκα χιλιόμετρα έξω απ’ την Αράχωβα – η οποία απέχει μόλις δύο ωρίτσες από την Αθήνα – μπορείς να πας και να δεις το μέλλον σου στο μαντείο των Δελφών. Και σίγουρα θα είναι λιγότερο διφορούμενη η προφητεία από ό,τι κι αν ήταν αυτά που έλεγε η Πυθία· το δικό σου μέλλον προβλέπεται 100% ήρεμο, χαλαρό και χωρίς ενοχλήσεις—εντάξει, το τελευταίο είναι σχετικό, αλλά το φθινόπωρο σίγουρα η κατάσταση είναι πιο ήρεμη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Θα κάνεις βόλτες σε έναν από τους καλύτερους αρχαιολογικούς χώρους που έχουμε στην Ελλάδα, θα δεις το Ιερό του Απόλλωνα και θα πάρεις πολλές βαθιές ανάσες, να γεμίσεις τα πνευμόνια σου με καθαρό αέρα.

Και επειδή θα πεινάσεις: Στην Ταβέρνα Δίον θα φας άριστο παραδοσιακό φαγητό, σε καλές τιμές (γύρω στα 12€ το άτομο), ή στο Πατρικό Μας, για να φας με υπέροχη θέα, σε λίγο πιο τσιμπημένες τιμές.

Στην Οίτη


Δυόμισι ώρες από την Αθήνα, βρίσκεται ο Εθνικός Δρυμός της Οίτης, που είναι ό,τι πρέπει για μια φθινοπωρινή μέρα—όπως και η Παύλιανη, το πανέμορφο χωριουδάκι που βρίσκεται στην είσοδό του. Πέτρινα σπιτάκια, πράσινο παντού, και εδώ η αίσθηση ότι ο χρόνος κάπως πάγωσε, ότι δηλαδή δε γίνεται αυτό το μέρος να είναι τόσο κοντά στο καθημερινό μας χάος. Τα άπειρα μονοπάτια θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις της πεζοπορίας, όπως και οι συχνές αλλαγές σκηνικού—από τα έλατα βρίσκεσαι ξαφνικά ανάμεσα σε πλατάνια, με μόνιμο ακουστικό χαλί τα νερά που κυλούν. Παράδεισος δίπλα μας, που λες.

Και επειδή θα πεινάσεις (με τόση πεζοπορία): Στο Ξύλο & Παράδοση θα φας εκλεκτό σπιτικό φαγητό, πιο μαμαδίσιο δεν πάει, και το ίδιο και στην Ταβέρνα Λίτσα. Μπόνους και στα δύο οι λογικές τιμές, όπως και η απίστευτη θέα.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Πανέμορφα χωριά στα ορεινά της Ελλάδας
Αν σκέφτεσαι να πάρεις τα βουνά, έχουμε πέντε πανέμορφα χωριουδάκια να σου προτείνουμε, για να περάσεις το τέλειο τριήμερο.



Όσο χειμωνιάζει, οι ορεινοί προορισμοί γίνονται σιγά-σιγά ο κανόνας. Και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, μιας και το βουνό έχει μια γοητεία διαφορετική. Πιο μυστήρια. Και, σίγουρα, υπάρχουν προορισμοί σούπερ σταρ, όπως η Αράχωβα. Αλλά εμείς δεν θα σε στείλουμε στην Αράχωβα, εκεί θα σκεφτόσουν να πας και μόνος σου.

Πάμε να δούμε πέντε εναλλακτικούς προορισμούς για το ορεινό σου τριήμερο…

Σημείωση: Τα δωμάτια έχουν υπολογιστεί για το τριήμερο 15 με 17 Νοεμβρίου, για δύο άτομα.

Στην Αρίστη

Πέτρινα σπίτια, χτισμένα ανάμεσα σε καταπράσινες συστάδες δέντρων, θεόρατοι βράχοι και βουνοκορφές, και πανέμορφα μονοπάτια για πεζοπορία. Η Αρίστη βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων, και είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά που μπορείς να επισκεφτείς στο Ζαγόρι. Η κεντρική της πλατεία (με τον απαραίτητο πλάτανο) προσφέρει πανοραμική θέα σε όλο το χωριό και αποτελεί το σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσεις όχι μόνο την γύρω περιοχή και να εισπνεύσεις πεντακάθαρο αέρα, αλλά και τα γύρω χωριά.

Στην άκρη του βράχου μιας σπηλιάς που βρίσκεται πάνω από την γέφυρα του Βοϊδομάτη (που αποτελεί hot spot για τους λάτρεις των ποταμιών), είναι χτισμένο το Μοναστήρι της Παναγιάς της Σπηλιώτισσας, απ’ όπου θα απολαύσεις συγκλονιστική θέα. Επίσης, αν σου αρέσει η πεζοπορία, υπάρχει πολύ καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι που περνάει μέσα από ένα τμήμα του φαραγγιού του Βίκου.
Εδώ να μείνεις: Στο ξενοδοχείο Ταξιάρχες βρήκαμε δωμάτιο με 58€ τη βραδιά, ενώ στο πανέμορφο Aberratio Boutique Hotel θα έχεις απίστευτη θέα με 87€ την βραδιά.

Στο Νυμφαίο

Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά όλης της Ευρώπης, σύμφωνα με την UNESCO, και εμείς θα συμφωνήσουμε. Σχεδόν ενάμισι χιλιόμετρο πάνω από την στάθμη της θάλασσας, το Νυμφαίο είναι ένα παραδοσιακό χωριό στο βουνό Βίτσι – εκεί που βρίσκεται και το καταφύγιο του Αρκτούρου, στο οποίο μπορούμε να κάνουμε και εθελοντική εργασία και να μάθουμε πολλά για τις αρκούδες και τους λύκους που προστατεύονται εκεί.
Εδώ να μείνεις: Στο ξενοδοχείο Linouria βρήκαμε δωμάτιο με 60€ την βραδιά, ενώ στον Ξενώνα Κοντογιάννη με 70€. Και τα δύο είναι σούπερ γραφικά και όμορφα, με πολύ ωραία θέα.

Στην Στεμνίτσα

Σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, η Στεμνίτσα είναι ένα από τα ομορφότερα στολίδια της Ορεινής Αρκαδίας. Πλατάνια, καρυδιές και κερασιές φυτρώνουν παντού, φτιάχνοντας ένα καταπράσινο τοπίο, μέσα από το οποίο ξεπροβάλλουν αρχοντικά πυργόσπιτα. Υπάρχουν τόσα πολλά καλντερίμια που περνούν κάτω από καμάρες και μπλέκονται μεταξύ τους, καταλήγοντας σε μια ολοζώντανη κεντρική πλατεία.

Και μετά τις (πολλές) βόλτες που θα κάνεις σε αυτό το χωριό, θα σκαρφαλώσεις μέχρι το κοντινό Αεράκι, για να απολαύσεις ίσως το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Αρκαδίας. Ή και γενικά.
Εδώ να μείνεις: Βρήκαμε δωμάτιο στο Αρχοντικό της Ζωής στα 70€ την βραδιά, με μεγάλα, προσεγμένα και ζεστά δωμάτια. Εναλλακτικά, στον Ξενώνα Στεμνίτσα βρήκαμε με 75€.

Στα Άνω Πορόια

Χαμηλώνουμε το υψόμετρο, αλλά η ομορφιά εκτινάσσεται στα ύψη. Στα 400 μέτρα και σε απόσταση πολύ κοντινή στην λίμνη Κερκίνη, βρίσκεται αυτό το κουκλίστικο χωριό που επιβλέπει την λίμνη και την κοιλάδα της. Εδώ μπορεί να χάνεις λίγο από το στοιχείο της παράδοσης, αφού δεν θα δεις και τόσα πολλά από τα παλιά αρχοντικά, αλλά αυτό αναπληρώνεται από την αίσθηση που θα έχεις βολτάροντας στο χωριό.

Μέσα από γραφικά σοκάκια, ρυάκια που κυλούν και μονοπάτια (πολύ καλά σηματοδοτημένα) που εξερευνούν το βουνό, τα Άνω Πορόια είναι από εκείνα τα μέρη που νιώθεις να μπαίνει πιο καθαρός αέρας στα πνευμόνια σου και μόνο που το βλέπεις στις φωτογραφίες.
Εδώ να μείνεις: Στο Αρχοντικό Βιγλάτορας με τα όμορφα, ευρύχωρα δωμάτιά του βρήκαμε με 60€ την βραδιά, ενώ στο Morfi Hotel της Κερκίνης, βρήκαμε με 45€.

Στα Φιδάκια

Σκαρφαλώνεις έναν δρόμο που δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο παρά… φιδογυριστός, μέσα από πυκνά έλατα, στα 960 μέτρα, και φτάνεις σε ένα από τα πιο όμορφα – αλλά και απόμερα – χωριά της Ευρυτανίας. Η θέα από εκεί πάνω είναι απίστευτη, αγναντεύοντας σχεδόν όλο τον νομό και τις κεραμιδοσκεπές που εκτείνονται από κάτω.

Και όταν χορτάσεις θέα, το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι κοντά, και σε προσκαλεί για ατελείωτες βόλτες ανάμεσα σε τόσο ανέγγιχτη, τόσο λυτρωτική φύση. Επειδή οι διακοπές στο βουνό δεν χρειάζονται πολλά-πολλά: Ίσα να πάρεις αρκετή δόση φύσης για να έρθεις στα ίσια σου.
Εδώ να μείνεις: Στον Ξενώνα Οιχαλία με τα πανέμορφα δωμάτιά του, βρήκαμε με 85€ την διανυκτέρευση.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Lille: Οι κρυφές γωνίες της Φλαμανδικής Γαλλίας




Η Λιλ είναι χωρίς αμφιβολία η πιο… πολύπλευρη πόλη, αν όχι της Ευρώπης, της Γαλλίας σίγουρα. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, τόσο κοντά με το Βέλγιο που αρκεί να διασχίσετε μερικές στάσεις με το μετρό για να περάσετε τα σύνορα από τη μία χώρα στην άλλη.


Την ίδια στιγμή, βρίσκεται εξίσου κοντά και με το Λουξεμβούργο, την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία γεγονός που την καθιστά ιδανικό «στρατηγικό» σημείο στο χάρτη. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που πολιορκήθηκε τόσο πολύ ανά τους αιώνες, ειδικά την περίοδο του Μεσαίωνα.

Μπορεί να είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, όμως δεν καταφέρνει να «ξεφύγει» από την απλότητα της ευρωπαϊκής επαρχίας. Συγχρόνως, η γειτνίασή της με το Βέλγιο, την κάνει να αποποιείται αρκετά στοιχεία από τον «αυθεντικό» γαλλικό χαρακτήρα της. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως η αρχιτεκτονική της δεν θυμίζει σε τίποτα την «πατρίδα» της και οι κάτοικοί της, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Γάλλους, προτιμούν τις μπύρες από το παραδοσιακό και φημισμένο κρασί, ενώ τα γαλλικά τους τα προφέρουν σαν γνήσια… φλαμανδικά! Άλλωστε, σύμφωνα και με την ίδια την ιστορία, η Λιλ από τους ρωμαϊκούς χρόνους ακόμη, κατατάσσεται στις φλαμανδικές πόλεις.

Αν ψάχνετε μερικούς καλούς λόγους να επισκεφθείτε την ιδιαίτερη αυτή πόλη, παρακάτω έχουμε καταγράψει μερικούς για να σας πείσουν να το επισπεύσετε!

Θα περιηγηθείτε στην «καρδιά» της πόλης

Η Λιλ, γενέτειρα του ξακουστού προέδρου De Gaulle, τον τίμησε δίνοντας το όνομά του στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η πλατεία Charle de Gaulle είναι περιστοιχισμένη από φινετσάτα καφέ, εστιατόρια και μία μεγάλη αγορά. Ως επί το πλείστον είναι πλακόστρωτη, γεγονός που «ανοίγει» περισσότερο την όρεξη του ταξιδιώτη για ατελείωτο περπάτημα, ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες του μήνα. Είναι σίγουρα η πρώτη στάση που θα κάνετε φτάνοντας στην πόλη και το κατάλληλο σημείο «εκκίνησης» για την περιήγησή σας. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη πλατεία στεγάζεται ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία, αν όχι το μεγαλύτερο της Ευρώπης, το Furet du Nord, ένας παράδεισος για κάθε βιβλιοφάγο!




Θα επισκεφθείτε το Vielle Bourse

Το Vieille Bourse, στα ελληνικά το «Παλιό Χρηματιστήριο», είναι ένα από τα πιο όμορφα και εμβληματικότερα σημεία της πόλης. Το συγκεκριμένο κτήριο χρονολογείται πολύ πίσω στο 17ο αιώνα και αποτελείται από 24 πανομοιότυπα σπίτια που δημιουργούν μία εσωτερική πλατεία, παρόμοια με τις δικές μας παλιές αυλές αλλά σαφώς μεγαλύτερη. Αν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε το πρωί, θα μπορέσετε να χαζέψετε αυτό το «θαύμα» αρχιτεκτονικής ενώ, από το μεσημέρι και μετά μαζεύονται πωλητές μεταχειρισμένων βιβλίων και επιδέξιοι σκακιστές που στήνουν «αυτοσχέδιες» παρτίδες σκάκι πάνω σε τελάρα και ξύλινες επιφάνειες. Είναι αναμφίβολα μία επίσκεψη που αξίζει τον χρόνο σας.



Θα θαυμάσετε την Όπερα της Λιλ

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες Όπερες που υπάρχουν στην Ευρώπη και όχι άδικα. Φιλοξενεί παραστάσεις από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ενώ το πρώτο επίσημο «άνοιγμα» έγινε το 1923. Είναι ένα νεοκλασικό κτήριο απαράμιλλης ομορφιάς, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Louis Marie Cordonnier. Ακόμη και αν δεν υπάρχει μία παράσταση η οποία να σας κεντρίζει το ενδιαφέρον, είναι ένα «στολίδι», ένα ορόσημο που δεν γίνεται να περάσει από κανέναν απαρατήρητο. Τα Σαββατοκύριακα είναι ένα από τα «στέκια» των 100.000 φοιτητών της πόλης, οι οποίοι συνηθίζουν να κάθονται ατελείωτες ώρες στα σκαλιά του, να τραγουδάνε, να βάζουν δυνατά μουσική, να κάνουν skate και ποδήλατο. Αν φυσικά δεν έχει κάποια παράσταση.



Θα χαθείτε στο παραμυθένιο Citadel

Στο τέρμα της πόλης, αφήνοντας πίσω την παλιά συνοικία, ο δρόμος μάς οδηγεί σε έναν επίγειο παράδεισο! Το γραφικό Citadel της Λιλ, μπορεί να είναι μικρότερο σε σχέση με εκείνα που συναντάμε σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις, όμως είναι το πιο γραφικό. Είναι μία μεγάλη καταπράσινη έκταση όπου κατά μήκος της ρέει ένα μικρός παραπόταμος. Στις όχθες του υπάρχουν ποδηλάτες, σκεπτικοί διαβάτες, παρέες φοιτητών και οικογένειες που κάνουν πικ νικ. Υπάρχουν μερικές μπυραρίες, εστιατόρια και καφέ που μπορείτε να καθίσετε. Κάθε Κυριακή, λίγο έξω από το Citadel, κάνει «στάση» και το υπαίθριο λούνα παρκ της πόλης, το οποίο θα σας «ταξιδέψει» σε μία άλλη εποχή, γιατί όχι και σε μιαν άλλη ηλικία!



Θα θαυμάσετε από κοντά το Palais des Beaux-Arts

Αν και μικρή πόλη η Λιλ έχει πολλά σημεία με καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Ένα από αυτά είναι το Palais des Beaux-Arts, το οποίο δημιουργήθηκε έπειτα από προτροπή του Ναπολέων Βοναπάρτη στις αρχές του 19ου αιώνα, με σκοπό να δημιουργήσει μία πιο στενή επαφή στους πολίτες του με την τέχνη. Ήταν ένα από τα πρώτα μουσεία που τέθηκαν σε λειτουργεία στη Γαλλία και παραμένει αξιοθαύμαστο για τη μοναδική αρχιτεκτονική του. Παραμένει όπως λέει και η ονομασία του ένα «Παλάτι» των Καλών Τεχνών, καθώς φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα όπως αυτά των: El Greco, Rodin, Toulouse-Lautrec,Picasso, Delacroix.



Αν ψάχνετε, λοιπόν, έναν μακρινό προορισμό για να πραγματοποιήσετε το επόμενο ταξίδι σας, η Λιλ είναι η «χρυσή τομή» της Ευρώπης. Όχι μόνο θα πάρετε μία «γεύση» από Γαλλία και Βέλγιο, αλλά με ελάχιστες ώρες απόσταση μπορείτε να μεταβείτε στην Ολλανδία και τη Γερμανία, συνδυάζοντας ακόμη περισσότερη εξερεύνηση σε ένα μόνο ταξίδι!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Απίθανες πόλεις που δεν είχες σκεφτεί να πας
Τι είναι Λαπεενράντα, γιατί να πας στο Μπρίστολ, και τι έχει να κάνεις στο Κουτάισι; Τα πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια είναι μόνο η αφορμή.



της Ηρώς Κουνάδη

Ωραία, δε λέμε, τα Παρίσια και οι Ρώμες, δεν έχεις όμως λίγο βαρεθεί να είσαι τουρίστας μεταξύ τουριστών, και να πληρώνεις μισό μηνιάτικο για ένα Σαββατοκύριακο στην αιωνιότητά τους; Τρεις low cost αεροπορικές μας βάζουν ιδέες για ταξιδάκια… where no man has gone before, που λέγανε και στο Star Trek, και μας πετάνε πάμφθηνα σε τέσσερις πανέμορφες πόλεις για τις οποίες γυρνώντας θα έχεις πράγματα να πεις –πράγματα που οι φίλοι σου δεν θα έχουν ξανακούσει άλλες εκατό φορές.

Κουτάισι, τι είναι;

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γεωργίας είναι χτισμένη στις όχθες ενός ποταμού που ο Ηρόδοτος τον λέει Φάσι και τον θεωρεί το σύνορο Ευρώπης και Ασίας που πέρασαν ο Ιάσωνας με τους Αργοναύτες. Σήμερα τον λένε Ριόνι, αν αναρωτιέσαι. Παλιά μεσαιωνική πρωτεύουσα της Γεωργίας, που λες, το Κουτάισι είναι σήμερα μια γλυκύτατη πόλη 150.000 κατοίκων, γεμάτη ενδιαφέροντα μουσεία, μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς που περιλαμβάνουν μεσαιωνικά μοναστήρια και καθεδρικούς ναούς, φυσικά μνημεία σαν το σπήλαιο Sataplia με τα αποτυπώματα δεινοσαύρων και εστιατόρια στο όνομα των οποίων πίνει νερό ο Lonely Planet.



Πώς θα πάω εκεί; Η Wizzair πετά απευθείας από την Αθήνα, σε τιμές που ξεκινούν από 74€ στα μέσα Δεκεμβρίου και από 62€ στις αρχές του επόμενου Ιανουαρίου. Πήγαινε-έλα πάντα.

Μπρίστολ έχεις πάει;

Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Αγγλίας −ρώτα όποιον φοιτητή βρετανικού πανεπιστημίου θέλεις− πατρίδα περίπου μισού εκατομμυρίου ανθρώπων, χτισμένο πάνω στην θάλασσα και πλημμυρισμένο τέχνη και ζωή.



Το Μπρίστολ απέχει περί τις τρεις ώρες από το Λονδίνο, έχει όμως ολόδική του ατμόσφαιρα, εντυπωσιακά πολλή επαφή με τη φύση για μεγάλη πόλη (κανό, πεζοπορίες, ποδηλατάδες σε μονοπάτια, βουτιές σε ιαματικά νερά και αναρρίχηση στο φαράγγι του Avon), κουζίνα που θα σου διαλύσει ό,τι στερεότυπο έχεις και δεν έχεις για τη Βρετανία, και πολλά ενδιαφέροντα μουσεία, γκαλερί και χώρους τέχνης που δεν θα σε αφήσουν να βαρεθείς ούτε στιγμή. Λεπτομέρειες έχει ο Lonely Planet εδώ και το Visit Bristol εδώ.



Πώς θα πάω εκεί; Η easyjet πετάει απευθείας από την Αθήνα με μόλις 79€ στις αρχές Δεκεμβρίου. Τη συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για αναχώρηση την Πέμπτη 5 και επιστροφή την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.

Η Νυρεμβέργη δεν είναι μόνο η δίκη της

Τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας μετά το Μόναχο μπορεί να την ξέρεις κυρίως για τη βαριά της Ιστορία, τον συμμαχικό βομβαρδισμό που την έκανε συντρίμμια και τις δίκες των Ναζί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.



Αξίζει, όμως, να τη γνωρίσεις και για το ιστορικό της κέντρο με τα λιθόστρωτα σοκάκια που ξαναχτίστηκε σχεδόν από το μηδέν, τις υπαίθριες αγορές της που ειδικά την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα είναι ακόμα εντυπωσιακότερες, τις γοτθικές της εκκλησίες και τα αξιοθέατα που περιλαμβάνουν το δικαστήριο όπου έγινε η περίφημη δίκη, μουσεία που θεωρούνται από τα καλύτερα της χώρας και το σπίτι όπου έζησε και μεγαλούργησε ένα από τα διασημότερα παιδιά της, ο Άλμπρεχτ Ντίρερ.



Πώς θα πάω εκεί; Η Ryanair πετά απευθείας στη Νυρεμβέργη από την Αθήνα, με 46€ πήγαινε-έλα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Λαπεενράντα calling

Σου μιλήσαμε για την περίπτωσή της και πέρυσι, αλλά ένα φρεσκάρισμα μνήμης ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Η Λαπεενράντα, που λες, είναι μια μικρή φινλανδική πόλη στις όχθες της λίμνης Saimaa. «Πολυτέλεια πλάι στη λίμνη» την χαρακτηρίζει ο Lonely Planet μιλώντας για το εντυπωσιακό της κάστρο, εντός των τειχών του οποίου χτυπά η καρδιά της παλιάς πόλης, και τα αξιοθέατα που περιλαμβάνουν μεσαιωνικές εκκλησίες και σούπερ εντυπωσιακές κατασκευές από άμμο στις όχθες της λίμνης (πάρε μια πρώτη γεύση από εδώ) που είναι η μεγαλύτερη από τις περίφημες χίλιες λίμνες της Φινλανδίας.



(*) Όλα καλά κι ωραία σχετικά με τη Λαπεενράντα, αλλά μην κρυβόμαστε, ένας εξίσου σημαντικός λόγος να πας εκεί είναι ότι απέχει τρεις ώρες οδικώς από την Αγία Πετρούπολη. Όπως μάλλον ξέρεις αν είσαι πτωχός πλην φιλόδοξος ταξιδιώτης, στη Ρωσία low cost δεν προσγειώνονται. Κοίτα τώρα και μια άλλη σατανική σύμπτωση: Η Αγία Πετρούπολη μόλις εξαιρέθηκε από την φοβερή και τρομερή (και πανάκριβη) γραφειοκρατία της ρωσικής βίζας. Πάνω από δύο συμπτώσεις δεν είναι συμπτώσεις, λέει μια παλιά φινλανδική παροιμία.



Πώς θα πάω εκεί; Η Ryanair ξεκινά και πάλι απευθείας πτήσεις από την Αθήνα στη Λαπεενράντα από τον Απρίλιο του 2020, με τιμές στα 80€ πήγαινε-έλα.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Οκτώ λόγοι για να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας στο Γκέτεμποργκ


Η συνοικία Haga στο Γκέτεμποργκ

Μια πόλη κοινωνική όσο η Στοκχόλμη -που έχει ψηφιστεί ως η πιο φιλική του κόσμου σύμφωνα με το hostelworld.com- εκλεπτυσμένη, με νεοκλασική αρχιτεκτονική και σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή, η δεύτερη πόλη της Σουηδίας είναι διαφορετική, αποτελώντας ταυτόχρονα έναν αυθεντικό σκανδιναβικό προορισμό. Αν δεν είναι ήδη στην ταξιδιωτική σας λίστα, δείτε γιατί πρέπει να βάλετε το Γκέτεμποργκ στους στόχους σας.
Δεν του λείπει το… heavy metal
Δεν αναφερόμαστε μόνο στο μουσικό είδος, αλλά σε βιομηχανικά ορόσημα, όπως το Μουσείο Volvo και την εμβληματική γέφυρα Älvsborg που συνδέει το βόρειο και το νότιο μέρος της πόλης. Η γέφυρα αυτή συνθέτει μια έκρηξη… γαλαζοπράσινου χρώματος και οι τριγύρω καμινάδες και γερανοί αποτελούν στον ορίζοντα της πόλης ό,τι και οι ουρανοξύστες στο Μανχάταν.


Το καταπράσινο Slottsskogen

Είναι πράσινο από όλες τις απόψεις
Αναλογικά με το μέγεθός του, το Γκέτεμποργκ είναι πλούσιο σε πάρκα και πράσινο. Το Slottsskogen, για παράδειγμα, αποτελεί έναν πράσινο παράδεισο στο κέντρο της πόλης, με παιδικές χαρές, σημεία για πικ-νικ και δωρεάν ζωολογικό κήπο κι αν τα μονοπάτια του φανούν σε κάποιον κάπως αστικά, μπορεί να κατευθυνθεί προς τα δυτικά και την κοιλάδα Azalea, όπου σίγουρα θα βρει την ηρεμία του μέσα στη φύση. Όπως είναι αναμενόμενο, το Γκέτεμποργκ είναι μια οικολογική πόλη, με «πράσινη» δημόσια μετακίνηση, με ηλεκτρικά λεωφορεία χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία ξεκίνησαν λειτουργία το 2015. Συν τοις άλλοις, το ποδηλατικό σχήμα Styr & Ställ δίνει για χρήση στο κοινό 1000 ποδήλατα μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου, με τα 30 λεπτά βόλτας να είναι δωρεάν.
Ξέρει από μουσική
Ειδικά για τους φιλόμουσους ταξιδιώτες, το Γκέτεμποργκ είναι μια καλή περίπτωση, με… «εξαγωγές» όπως ο José González, οι Little Dragon, οι Goat, η ροκ μπάντα In Flames κ.ά. Η πόλη αυτή απευθύνεται σε ψαγμένα μουσικά γούστα και δεν αφήνει εύκολα κάποιον παραπονεμένο, με αγαπημένα δισκάδικα όπως Dirty Records και Bengans Skivbutik, τα dance club της λεωφόρου Avenyn, τα άπειρα indie στέκια στη Långgatorna και το τεράστιο ετήσιο φεστιβάλ Way Out West.


Liseberg, το παλιότερο θεματικό πάρκο της Σουηδίας

Διαθέτει το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Σκανδιναβίας
Το Liseberg άνοιξε το 1923 και αποτελεί το παλιότερο θεματικό πάρκο της Σουηδίας. Αν το 30 χρόνων Lisebergbahnen τρενάκι του δεν καταφέρει να σας αναστατώσει, τότε σίγουρα οι τεράστιες πράσινες μασκότ του θα τα καταφέρουν.
Έχει πολλή (street) τέχνη
Το Artscape, που είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ street τέχνης της Σκανδιναβίας, έβαλε το Γκέτεμποργκ στο χάρτη το 2016, παρ’ όλο που τα πολύχρωμα έργα τέχνης στο δρόμο αποτελούν μέρος της υποκουλτούρας της πόλης τις τελευταίες 3 δεκαετίες. Το κέντρο τέχνης Roda Sten Konsthall, μάλιστα, αποτελεί κέντρο δημιουργικότητας από τη δεκαετία του ’80, όταν το ανέλαβαν ντόπιοι καλλιτέχνες και πλέον φιλοξενεί πλήθος εκθέσεων, event και εργαστηρίων, ενώ το εξωτερικό του αποτελεί καμβά για τους γκραφιτάδες της περιοχής. Αν δεν σας ταιριάζει πολύ η τέχνη του δρόμου, τότε στο Konstmuseet θα βρείτε αυτό που ψάχνετε, με έργα του Ρέμπραντ, του Πικάσο και του Βαν Γκογκ.


Όσο περισσότερο το περπατήσετε, τόσο περισσότερο θα το απολαύσετε

Είναι εύκολο να το γυρίσεις
Λόγω του συμπυκνωμένου μεγέθους του, το περπάτημα αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο μετακίνησης. Συν τοις άλλοις, περπατώντας έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να βρείτε κρυμμένα διαμάντια στους δρόμους, από καταστήματα μέχρι μπαρ, αλλά και να γνωρίσετε τους πολύ φιλικούς ντόπιους, οι οποίοι μετά χαράς θα σας καθοδηγήσουν.
Εκτιμά τη μόδα και το design
Αν τα εκτιμάτε κι εσείς, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να επισκεφτείτε, από το Μουσείο Röhsska. Η συλλογή του δείχνει την πρόοδο που έχουν οι πιο σημαντικές συνεισφορές στη μόδα, το design και τις εφαρμοσμένες τέχνες από το 1800 έως και σήμερα, στα πάντα, από κινέζικα κεραμικά μέχρι αυθεντική κουζίνα του ’40 από το επαναστατικό Unité d’Habitation του διάσημου ελβετού αρχιτέκτονα Λε Κορμπυζιέ.

Είναι φθηνό
Σε σχέση με τη Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ είναι 10% φθηνότερο τόσο σε διαμονή, όσο και σε φαγητό και μετακινήσεις.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ανακαλύψτε το όμορφο Μπρίστολ!



Ένα μοναδικό μέρος εξαιρετικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής, ένα πολυπολιτισμικό και καλλιτεχνικό κέντρο, το Μπρίστολ (Bristol) βρίσκεται 169 χλμ δυτικά του Λονδίνου και κοντά σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς της Αγγλίας όπως το Stonehenge και το Κάρντιφ. Το Μπρίστολ είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας με τον πληθυσμό του στο αστικό κέντρο να φτάνει το μισό εκατομμύριο. Φιλοξενεί πολλά γνωστά εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το ομώνυμο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, το University of the West of England και το University of Law.Έχει πλούσια ιστορία η οποία ξεκινάει από το 1000 μ.Χ όπου και ιδρύθηκε δίπλα στον ποταμό Avon που υπάρχει ακόμα και σήμερα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το φαράγγι που προσθέτει ομορφιά και έρχεται σε αντίθεση με τις μεγάλες τραχιές πλαγιές πλούσιες σε βλάστηση.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Η πόλη έχει δικό της διεθνές αεροδρόμιο αλλά εξυπηρετείται και με τρένο και λεωφορεία από και προς την πρωτεύουσα της γηραιάς Αλβιώνας. Επίσης το οδικό σύστημα της Αγγλίας είναι άψογο και με πολύ λίγα διόδια από το Λονδίνο προς το Μπρίστολ.

Λόγω λοιπόν της πλούσιας ιστορίας της, της ιδιαιτερότητας της και των κρυμμένων θησαυρών αυτή την πόλη αξίζει να τη γνωρίσετε καλύτερα.



Αρχικά πρέπει να αναφερθούμε στο εξαιρετικό μουσείο και πινακοθήκη του Μπρίστολ με έργα γνωστών καλλιτεχνών όπως του Banksy ο οποίος έχει δημιουργήσει πολλά γνωστά έργα του στην πόλη. Το Μουσείο έχει επίσης αρχαία Αιγυπτιακά ευρήματα και εκθέματα από τη μεσολιθική εποχή και την εποχή του σιδήρου, ενώ επίσης προσφέρει και απολιθώματα και οστά από δεινόσαυρους καθώς επίσης και αναπαραστάσεις ζώων στο τμήμα της φυσικής ιστορίας. Εξαιρετικά επίσης είναι τα ασιατικά βάζα και αγγεία που υπάρχουν στην αίθουσα με τα κεραμικά
  • Η πασίγνωστη γέφυρα, βρίσκεται στο Clifton σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της πόλης. Η γέφυρα έχει το όνομα της περιοχής (Clifton suspension bridge) και προσφέρει εξαιρετική θέα της πόλης!
  • Το Bristol’s Old Vic που είναι ένα από τα παλαιότερα θέατρα της Αγγλίας που λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Χτίστηκε το 1746 και πρόκειται για ένα κτίριο εξαιρετικής αισθητικής. Φυσικά αν υπάρχει χρόνος θα μπορούσατε να δείτε και κάποια από τις υπέροχες παραγωγές που φιλοξενεί ενίοτε το θέατρο
  • Τη Royal West of England Academy στο Clifton που είναι η παλαιότερη γκαλερί της πόλης
  • Τα πιο γνωστά graffiti του Banksy και γενικότερα το street art της πόλης που σε αφήνει άφωνο
  • Τον υπέροχο καθεδρικό ναό της πόλης με τα πανέμορφα βιτρώ
  • Το Willis Memorial που είναι πλέον πύργος του πανεπιστημίου του Μπρίστολ
  • Το Llandoger Trow ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης που χρονολογείται στο 1664 και σήμερα λειτουργεί ως pub
  • Τις γραφικές γειτονιές του Clifton με τα μικρά όμορφα καφέ, περιποιημένα μαγαζιά και τα όμορφα ανθοπωλεία καθώς και τα σπίτια βικτοριανής αρχιτεκτονικής.
  • Την αποβάθρα δίπλα από τον ποταμό Avon με τα πλοιάρια αραγμένα και πιο συγκεκριμένα το SS-Britain ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα, για την εποχή του ατμόπλοια.


Η πόλη προσφέρει επίσης εξαιρετικά μέρη για φαγητό. Μερικά από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα μέρη που με τις γεύσεις τους μας τράβηξαν το ενδιαφέρον ήταν τα εξής:

  • Gourmet Burger Kitchen (GBK): Τα εν λόγω καταστήματα αποτελούν μια βρετανική αλυσίδα η οποία προσφέρει εξαιρετικά burger. Παρά το γεγονός ότι είναι αλυσίδα, το φαγητό τους δεν είναι καθόλου τυποποιημένο. Δοκιμάστε τις εξαιρετικές τηγανιτές γλυκοπατάτες
  • At the well & Laundrette: Όπως δηλώνει και το όνομα του μαγαζιού (Laundrette) το μαγαζί εκτός από την εξαιρετική διακόσμηση, φαγητό και ροφήματα που παρέχει, προσφέρει και τη δυνατότητα να πλύνετε και να στεγνώσετε τα ρούχα σας στον ξεχωριστό χώρο του πλυσταριού. Όσο γίνεται αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό πρωινό και brunch του μαγαζιού, ή και να πάτε μόνο γι’ αυτό! Σερβίρονται τα καλύτερα pancakes που προσωπικά έχω δοκιμάσει. Προτείνω ανεπιφύλακτα pancakes με μούρα, μπεϊκον και σιρόπι σφενδάμου – Fun fact: Αν και όσοι πάτε θα το δείτε, ο κωδικός για το WiFi είναι Persil, όπως ακριβώς το απορρυπαντικό!
  • Bella Italia: Για όσους είναι λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας, αυτό το μέρος είναι το ιδανικό. Με υπέροχο φαγητό, το bella italia θέτει τα standards ψηλά σε ότι αφορά την ιταλική κουζίνα! Η πίτσα και οι μακαρονάδες καθώς επίσης η μεγάλη ποικιλία κρασιών είναι βέβαιο πως θα ικανοποιούσαν κάθε λάτρη των μεσογειακών γεύσεων.
  • Kaspa’s deserts: Για όσους έχουν αδυναμία στα γλυκά και κυρίως στις κρέπες, τις βάφλες και τα milkshakes αυτό είναι το κατάλληλο μέρος.
  • Zaza Bazaar: Προσωπικά από τα αγαπημένα μου εστιατόρια, το zaza προσφέρει με δέκα λίρες Αγγλίας, τη δυνατότητα να δοκιμάσετε, ασιατική,μεξικάνικη,ιταλική, ινδική και πολλές άλλες κουζίνες καθώς επίσης και επιδόρπια. Ο χώρος είναι πανέμορφος με ανοιχτές κουζίνες που επιτρέπουν να βλέπετε τους μάγειρες να κάνουν τα μαγικά τους ενώ υπάρχουν μεγάλα παράθυρα τα οποία βλέπουν στον ποταμό Avon.


Τα πανέμορφα καφέ και pub είναι αμέτρητα, όπως επίσης και τα club. Αυτά που τράβηξαν το ενδιαφέρον μας ήταν τα επόμενα:

  • Αν είσαι νέος και θες να γνωρίσεις φοιτητές τότε το Lola lo είναι το ιδανικό μέρος για σένα! Ένα κλαμπ που κάνει εξαιρετικές μουσικές επιλογές και που προσελκύει τονέο κόσμο, λόγω του ιδιότυπου στυλ του και της διακόσμησης που σε κάνει να πιστεύεις πως βρίσκεσαι στη Χαβάη.
  • Αν είσαι λάτρης της μπύρας και του κρασιού τότε η μπυραρία Christmas Steps είναι για σένα.
  • Μη σε ξεγελάει το όνομα. Λειτουργεί κανονικά όλο τον χρόνο. Πρόκειται για ένα ζεστό όμορφο χώρο με μεγάλα παράθυρα, δερμάτινες θέσεις, ξύλινα τραπέζια και εκτεθειμένους τοίχους από τούβλο.
  • Είτε επειδή αγαπάς τη Jazz, είτε επειδή θες κάτι διαφορετικό για να έχεις μια άλλη εμπειρία. Το Bootlegger, είναι ένα jazz bar που προσφέρει υπέροχα κοκτέιλ και κλασικά ποτά, με μερικές μικρές τροποποιήσεις από τους bartenders του. Ο χώρος είναι ζεστός, το προσωπικό ένθερμο και η μουσική εξαιρετική!


Τι γίνεται όμως με τα ροφήματα; Προφανώς το Bristol όπως κάθε πόλη που σέβεται τον εαυτό της έχει αμέτρητα coffee shops, άλλα ιδιαίτερα και άλλα παραρτήματα γνωστών αλυσίδων. Ωστόσο σε αυτό το ταξίδι το coffee shop που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το Bar Chocolat με τα υπέροχα ροφήματα και τα γευστικότατα γλυκά, κατάφερε να κερδίσει τη θέση του επάξια.

Η πόλη προσφέρει μεγάλη αγορά, από ιδιαίτερα μαγαζάκια με vintage ρούχα και διακόσμηση έως γνωστά πολυκαταστήματα. Για όσους αγαπούν να ανακαλύπτουν μικρά μαγαζιά και να ξετρυπώνουν ευκαιρίες η Park street είναι η κατάλληλη λύση. Όσοι πάλι θέλουν να ψωνίζουν από γνωστά καταστήματα και έπειτα να απολαμβάνουν έναν καφέ σε μία από τις καφετέριες που υπάρχουν στο χώρο του εμπορικού κέντρου, τότε το Cabot Circus είναι το μέρος στο οποίο θα λατρέψετε τις αγορές σας.



ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

Το Bristol είναι πανέμορφο όλες τις εποχές. Υπάρχουν φεστιβάλ, θεατρικές παραγωγές και συναυλίες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Το χειμώνα υπάρχει το Halloween ενώ έπειτα η πόλη ντύνεται στα γιορτινά της. Το καλοκαίρι υπάρχει το φεστιβάλ με τα αερόστατα, όπου εκατοντάδες πολύχρωμα μπαλόνια γεμίζουν τον ουρανό. Όποια εποχή και να διαλέξετε να πάτε, το σίγουρο είναι ένα: ότι θα την ερωτευτείτε!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ταξίδι στην Ταϊλάνδη: τα must για να το απολαύσετε



Ιδανικός προορισμός για ταξίδι του μέλιτος, η Ταϊλάνδη υπόσχεται να σας χαρίσει ένα διαφορετικό χειμώνα. Ακόμη, όμως, κι αν ο έγγαμος βίος δεν προβλέπεται σύντομα, ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη σίγουρα θα σας ανανεώσει. Αρκεί να ξέρετε πώς να τη γνωρίσετε.
Με την εποχή των βροχών να τελειώνει, η περίοδος από Νοέμβριο ως Φεβρουάριο είναι η καλύτερη εποχή να επισκεφτεί κάποιος την πανέμορφη αυτή ασιατική χώρα. Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει σε σχέση με το καλοκαίρι, οι βροχές σταματούν και η high season ξεκινά σε μια χώρα που αντιμετωπίζει το χειμώνα… αλλιώς. Δείτε τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε, αν το επόμενό σας ταξίδι σας φέρει προς τα εκεί.

Βόλτα σε ελέφαντα
Ο ελέφαντας αποτελεί εθνικό σύμβολο της Ταϊλάνδης και ένα τιμώμενο ζώο, το οποίο πρέπει να γνωρίσετε από κοντά. Μπορείτε να εκπαιδευτείτε για να πάτε βόλτα μαζί του ή απλώς να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό και να εμβαθύνετε στην κουλτούρα της χώρας. Ενημερωθείτε στο Chiang Dao Elephant Camp και στο Thailand Elephant για το πώς μπορείτε να βάλετε και την εμπειρία του ελέφαντα στο ταξίδι σας.


Περιήγηση στα Ανάκτορα της Μπανγκόκ
Μια πανέμορφη σειρά κτιρίων, που μετράνε περισσότερα από 200 χρόνια ζωής, αποτελούν ίσως τον πιο διάσημο τουριστικό προορισμό στην Μπανγκόκ. Το μεγάλο παλάτι (Grande Palace) ήταν η επίσημη κατοικία του βασιλιά της Ταϊλάνδης από τον 18ο αιώνα έως και τον 20ο αιώνα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1782 και μέσα στον ίδιο περίβολο βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα Phra Kaeo, ένα θησαυροφυλάκιο ταϊλανδικής τέχνης, που αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο της χώρας. Μη χάσετε, επίσης, το Ναό του Ξαπλωμένου Βούδα, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος Βούδας σε κλίση της Ταϊλάνδης, αλλά και το Ναό της Αυγής (Wat Arun), ο οποίος είναι εντυπωσιακός με πορσελάνη και μωσαϊκά και προσφέρει πανοραμική θέα στη Μπανγκόκ.

Γύρος των νησιών
Η Ταϊλάνδη διαθέτη ακτογραμμή 8 χιλιάδων χιλιομέτρων που σας περιμένει να την εξερευνήσετε με καράβι και να γυρίσετε σε όσες παραλίες και νησιά επιθυμείτε. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τον κόλπο Phang Nga Bay που αποτελεί από το 1981 προστατευόμενο τμήμα λόγω των σπηλαίων και των αρχαιολογικών χώρων, κατακτώντας μια θέση στα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα μέρη της χώρας. Το Phuket και το Krabi θα σας καταλήξουν με τις πανέμορφες παραλίες τους και στην Ταϊλάνδη πρέπει οπωσδήποτε να μην χάσετε την εμπειρία snorkeling. Ιδιαιτέρως γραφικές είναι και οι ακτές του Koh Phan Ngan, Koh Tao και Koh Samui στον κόλπο της Ταϊλάνδης.


Γνωριμία με φυλές
Οι Akha, Lisu, Hmong και Karen είναι φυλές που μπορείτε να συναντήσετε στη βόρεια Ταϊλάνδη. Κάντε ένα διάλειμμα από τις τουριστικές δραστηριότητες και περάστε μερικές ημέρες με μια ντόπια οικογένεια, προκειμένου να γνωρίσετε έναν τελείως διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο ζωής.

Πέρασμα από τις πλωτές αγορές
Μια συνηθισμένη εικόνα στην Ταϊλάνδη είναι οι ξύλινες σχεδίες και καράβια, τα οποία γεμίζουν με πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά και συνιστούν μια πανέμορφή και ξεχωριστή πλωτή αγορά. Επιλέξτε μια αγορά (Damnoen Saduak, Ratchaburi 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μπανγκόκ, Taling Chan Weekend Floating Market Μπανγκόκ κ.ά.), επισκεφτείτε τη νωρίς για να αποφύγετε τα πλήθη και ζήστε τη μοναδική αυτή εμπειρία, διαλέγοντας ταυτόχρονα τα πιο φρέσκα προϊόντα. Μην ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή, για να απαθανατίσετε αυτή την εμπειρία.


Εκδρομή στο Kanchanaburi
Η επαρχία Kanchanaburi δυτικά της Ταϊλάνδης είναι μια περιοχή με πλούσια δάση, παράδεισος για φυσιολάτρες και backpackers. Εδώ θα βρείτε την αρχή της διάσημης Γραμμής του Θανάτου (Death Railway) και τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Kwai, τα οποία αποτελούν ανατριχιαστικά απομεινάρια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κατασκευάστηκαν από κρατούμενους του πολέμου. Κοντά θα βρείτε και τον Tiger Temple, ένα βουδιστικός ναό που χτίστηκε το 1994 σαν ένα ιερό μέρος για άγρια ζώα, με αρκετές τίγρεις ανάμεσά τους.


Επίσκεψη στα Εθνικά Πάρκα
Αν μη τι άλλο, η Ταϊλάνδη χαρακτηρίζεται από πολλά και ποικίλα τοπία και πανέμορφα εθνικά πάρκα, ιδανικά για πεζοπορία και ποδήλατο. Μερικά από τα πιο διάσημα και υπέροχα είναι το Doi Inthanon National Park που φιλοξενεί την πιο ψηλή κορυφή της Ταϊλάνδης, το Khao Yai National Park που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα δάση μουσώνων και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, το Sai Yok National Park με καταρράκτες, σπηλιές και σπάνια ζώα και το Khao Sok National Park στα νότια της χώρας, μεταξύ άλλων.
 

zissimo

new member
Δημοσιεύσεις
448
Ηλικία
67
Περιοχή
Πάτρα
Μοτοσυκλέτα
BMW R 100 GS Paris Dakar ,BMW R 1150 R
Όνομα
Ζήσιμος
Περιοχή
Πατρα
Η επαρχία Kanchanaburi δυτικά της Ταϊλάνδης είναι μια περιοχή με πλούσια δάση, παράδεισος για φυσιολάτρες και backpackers.

και εξαιρετικής ποιότητας ζαφείρια !
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.265
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Τι να μας πούνε ρε.....Το χωριό μου.....
......βρε ! σταματα καμμια φορα να δουμε και κανενα αλλο μερος ...... μπορει να εχουμε ξεχασει τιποτα ...! Hammer Smash
Το οτι εχουμε γυρισει την υδρογειο εφτα φορες μεχρι τωρα και καταληξαμε πως σαν εδω πουθενα .... δεν μπορει να ισχυσει σαν κανονας αμα δεν βρεθει η εξαιρεση του .....! :D
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ταξίδι στην Γκόα: πέντε λόγοι να το βάλετε στόχο


Ινδίας, η Γκόα είναι το μικρότερο κρατίδιο της χώρας, δημοφιλές ανάμεσα στους κύκλους της γιόγκα, αλλά και στους σύγχρονους «χίπιδες», οι οποίοι έβρισκαν καταφύγιο εκεί, στη σκιά των κοκοφοίνικων, για να κάνουν διαλογισμό. Δεν χρειάζεται, όμως, να είστε γιόγκι ή χίπης για να την επισκεφτείτε, ειδικά τώρα που το μέρος αρχίζει και αναπτύσσεται. Οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν να βγάλετε εισιτήριο.

Γκόα δεν είναι μόνο παραλίες
Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εκεί να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε πέρα από τις χρυσαφένιες της παραλίες κι οι ταξιδιώτες ολοένα και το συνειδητοποιούν. Εκκλησίες και μοναστήρια που έχουν μπει στη λίστα της Unesco με τα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, με σημαντική την εκκλησία του Bom Ιησού, στην οποία βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου Francis Xavier, αλλά και το πολύχρωμο χάος του Panaji που είναι η πρωτεύουσα, είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που πρέπει να δείτε. Χάρη στις ξεναγήσεις σε αυτή την πλευρά της Γκόα και σε e-bike tours που πραγματοποιούνται σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, γίνεται ακόμη πιο εύκολο να γνωρίσετε το μέρος.



Το Postcard Moira μέσα στη φύση

Ανοίγουν συνεχώς νέα ξενοδοχεία
Τον Δεκέμβριο πρόκειται να ανοίξει το Hilton Goa Resort πάνω από τις όχθες του ποταμού Nerul, αποτελώντας την ιδανική βάση για όσους θέλουν να εξερευνήσουν το μέρος, πέρα από τις παραλίες. Έχουν ήδη, όμως, ανοίξει διάφορα ξενοδοχεία, με την Postcard Resorts’ να μετρά ήδη τρία: το Postcard Moira, το Postcard Velha και το Postcard Cuelim. Για την απόλυτη πολυτέλεια, το Taj Fort Aguada Resort & Spa κοντά στις οχυρώσεις του φρουρίου του 16ου αιώνα, ενώ τo Cabo Serai το οποίο άνοιξε στα μέσα του 2019 προσφέρει διαμονή σε πολυτελείς σκηνές και πανέμορφα αγροτόσπιτα. Δύο νέες boutique βίλες του Ama Stays & Trails’ στο Candolim είναι επίσης ιδανικές επιλογές για όσους βρεθούν στην ινδική πόλη.


Bungee jumping στη λίμνη Mayem

Δίνει έμφαση στην περιπέτεια
Τον Αύγουστο του 2018, η Ινδία αποκάλυψε το δεύτερο σημείο bungee jumping, 55 μέτρα πάνω από τη λίμνη Mayem στη βόρεια Γκόα για όλους αυτούς που αναζητούν αδρεναλίνη και περιπέτεια. Για όσους προτιμούν το parasailing, τα καλύτερα σημεία είναι τα Bogmalo, Calangute, Colva, Majorda and Anjuna και είναι πλέον και δυνατό να δοκιμάσει κανείς flyboarding στην Baina beach, ενώ η Majorda και το Candolim είναι δύο φανταστικοί προορισμοί για windsurf και kitesurf. Κι αν θέλετε κι άλλες αποδείξεις ότι η Γκόα δεν είναι μόνο παραλίες, κατευθυνθείτε στο Φαράγγι Upper Sauri.


Οι περισσότερες παραλίες πλέον στην Γκόα είναι πεντακάθαρες

Οι παραλίες της είναι καλύτερες από ποτέ
Αν παρ’ όλ’ αυτά, οι παραλίες είναι το κύριο ενδιαφέρον σας, να σας πούμε ότι το πρόβλημα με τα σκουπίδια που αντιμετώπιζε το μέρος στο παρελθόν έχει πλέον βελτιωθεί χάρη στους καθαρισμούς που πραγματοποιήθηκαν από καινοτόμα σχήματα, όπως το Drishti Marine, ένα πρακτορείο διαχείρισης ιδιωτικών παραλιών, και πολλά άλλα. Το συγκεκριμένο, όμως, έστησε ένα pop up bar αποβλήτων, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να πάρουν δωρεάν μπίρα ή κοκτέιλ, αν παραδώσουν 10 καπάκια από μπουκάλια, 20 γόπες ή 5 πλαστικά καλαμάκια που βρήκαν στην παραλία. Και κάπως έτσι, τα κρυστάλλινα νερά της περιοχής έχουν και την παραλία που τους αξίζει, ενώ το μέρος έχει μεταμορφωθεί σε κορυφαίο προορισμό καταδύσεων. Δημοφιλείς παραλίες είναι η Baga Beach με την πλούσια θαλάσσια ζωή της, αλλά και οι παραλίες γύρω από το νησί Grande, όπου θα δείτε και το ναυάγιο του SS Rita, ενός βρετανικού εμπορικού πλοίου.

Γαστρονομία που εξελίσσεται σας περιμένει στην Γκόα

Δεν θα πεινάσετε ποτέ
Οι πιατέλες θαλασσινών με φρέσκο καλαμάρι και τα φθηνά μπουκάλια μπίρας Kingfisher είναι μια εκδοχή της γαστρονομικής κατάστασης εκεί. Η γαστρονομική σκηνή, όμως, της Γκόα όλο και εξελίσσεται με ταχύτητες φωτός και οι επιλογές των ταξιδιωτών είναι πολλές και εκλεκτές. Μια από αυτές είναι το εστιατόριο La Plage στην παραλία Ashvem, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακή, τοπική κουζίνα με γαλλική χροιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε την υπέροχη βιρμανική κουζίνα στο Bomra’s στο Candolim. Για φαγητό και μουσική ενδείκνυται το Royal Enfield Garage Café Goa στην Arpora, όπου θα δοκιμάσετε τα πάντα, από μπέργκερ μέχρι spring rolls με θαλασσινά, και θα τα απολαύσετε.


 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.265
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Για τα εξωτικα μερη με φοινικες στις αμμουδερες παραλιες κ.λ.π να προσθεσω οτι ....... η παρουσια των μεγαλο-ελικοφορων μοσκιτο και αλλων ζωντανων οντων , οι υψηλοτατες τιμες υγρασιας και θερμοκρασιας , η παρουσια κυριως καλοκαγαθων "σελαχιμορφων" κυτων (καρχαριες ) , η αποτομη αλλαγη των καιρικων φαινομενων (βροχες ,τοπικοι τυφωνες , τσουναμια κ.λ.π) , η μεγαλη πιθανοτητα λοιμωξης λογω κακιστων συνθηκων συντηρησεως ποσιμου νερου και τροφων και τελος ..... σε μερικα μερη η "περιεργη διαθεση" των κατοικων ειδικα απεναντι στην λευκη φυλη τουριστων (κατακτητων ....) ....... ολα αυτα και πολλα αλλα , να τα εχουμε υπ΄οψη ..... διοτι ο φωτογραφικος φακος με το πρασινο ή το γαλαζιο φιλτρο δεν τα αποθανατιζει στα καρτ-ποσταλ......!
Γι΄αυτο λεμε σαν εδω πουθενα ..... εκ των υστερων βεβαια αφου τα εχουμε δει ολα αυτα , σχεδον .......!Stoned Emoticon
 

Σάββας

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.450
Ηλικία
61
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Συμφωνώ απολύτως, όπου και αν έχω πάει λέω και ξαναλέω...σαν την Ελλαδάρα δεν έχει (τι νομίζατε Σαλονικιοί, μόνο η Χαλκιδική είναι ?) !Greeting
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Για τα εξωτικα μερη με φοινικες στις αμμουδερες παραλιες κ.λ.π να προσθεσω οτι ....... η παρουσια των μεγαλο-ελικοφορων μοσκιτο και αλλων ζωντανων οντων , οι υψηλοτατες τιμες υγρασιας και θερμοκρασιας , η παρουσια κυριως καλοκαγαθων "σελαχιμορφων" κυτων (καρχαριες ) , η αποτομη αλλαγη των καιρικων φαινομενων (βροχες ,τοπικοι τυφωνες , τσουναμια κ.λ.π) , η μεγαλη πιθανοτητα λοιμωξης λογω κακιστων συνθηκων συντηρησεως ποσιμου νερου και τροφων και τελος ..... σε μερικα μερη η "περιεργη διαθεση" των κατοικων ειδικα απεναντι στην λευκη φυλη τουριστων (κατακτητων ....) ....... ολα αυτα και πολλα αλλα , να τα εχουμε υπ΄οψη ..... διοτι ο φωτογραφικος φακος με το πρασινο ή το γαλαζιο φιλτρο δεν τα αποθανατιζει στα καρτ-ποσταλ......!
Γι΄αυτο λεμε σαν εδω πουθενα ..... εκ των υστερων βεβαια αφου τα εχουμε δει ολα αυτα , σχεδον .......!Stoned Emoticon
Συμφωνώ απολύτως, όπου και αν έχω πάει λέω και ξαναλέω...σαν την Ελλαδάρα δεν έχει (τι νομίζατε Σαλονικιοί, μόνο η Χαλκιδική είναι ?) !Greeting

Μετα απο παραπονα απο τους συντροχους cdefcdefHugHug Ελλαδαρααααααααααααααααα

Τήνος με μια ματιά…


Γνώρισε την Τήνο και ανακάλυψε τα μυστικά της!
Οι παραλίες, τα χωριά, η ιστορία, τα έθιμα, η αρχιτεκτονική, η τέχνη και τα μουσεία, εκδηλώσεις και δραστηριότητες, το προσκύνημα και η Παναγία Τήνου. Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός με όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι στην Τήνο.




 
Top Bottom