Οδηγος αγορας σκηνης και γενικως...

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Τι είδος σκηνής να πάρω;

Λοιπόν εδω παίζουν πολλά ρόλο. Ο βασικότερος παράγοντας είναι η εποχή στην οποία θα την χρησιμοποιείς.

Για χειμώνα:

(1) Η σκηνή πρέπει να είναι μαζεμένη. Το ύψος της πρέπει να είναι γύρω στα 130±20cm για δύο βασικούς λόγους. 1ον για να έχει μικρότερη αντίσταση ανέμου και 2ον για να εγκλωβίζει τον ζεστό αέρα (που πηγαίνει προς τα πάνω) στον χώρο που θα βρίσκεσαι και όχι ψηλότερα.
(2) Τα εξωτερικά πανιά θα πρέπει να είναι βαριά και με μεγάλη αδιαβροχοποίηση 5000mm και πάνω (παρακάτω εξηγώ πως καταλαβαίνουμε τι πανί είναι τί), ώστε να κρατάνε το νερό και την υγρασία έξω.
(3) Σίγουρα Δύο στρώματα υφάσματος. Το εξωτερικό τρώει την βροχή, ενώ το εσωτερικό μένει στεγνό.




(4) Καλό είναι η είσοδος να έχεις αδιάβροχο προστατευτικό που να προφυλάγει το εσωτερικό της σκηνής απο το αέρα και την βροχή καθώς θα μπαίνω - βγαίνεις.




Πολλά site και εταιρίες τέτοιου είδους σκηνές τις βάζουν στην κατηγορία 4 Season. Αλλα και αυτά δεν είναι όλα ξεκάθαρα. Δλδ θέλει ψάξιμο.

Για καλοκαίρι:

Το καλοκαίρι ή περιόδους με καλό καιρό, θέλουμε δροσιά. Οπότε λίγο πολύ θέλουμε τα άκρως αντίθετα με αυτά των χειμερινών σκηνών.
(1) Σκηνές οι οποίες να είναι ευρύχωρες, με μεγάλο ύψος και καλό σύστημα εξαερισμού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο ζεστός αέρας να ανεβαίνει σε σημείο που να μην σας ενοχλεί και μετά θα παρασύρεται απο το ρεύμα. Δημιουργώντας έτσι μία σχετική δροσιά.
(2) Το σύστημα εξαερισμού βοηθάει αλλα δεν είναι αρκετό. Πρέπει να έχει δύο εισόδους και δύο μεγάλα παράθυρα με σήτες.
(3) Η αδιαβροχοποίηση πρέπει να κυμαίνεται απο 1500 mm στα 2000mm για να μπορεί να αντέξει και τις καλοκαιρινές - φθινοπωρινές βροχές.
(4) Τα υφάσματα καλό είναι να είναι ελαφριά και να διαπνέων (το εσωτερικό κυρίως αν είναι με δύο στρώματα).
(5) Χρώματα όσο πιο ανοιχτά, τόσο καλύτερα. Ο λόγος είναι προφανής.

Αυτές συνήθως είναι στην κατηγορία 2 season, 2/3 season, lite edition κτλ. Πολλές εταιρίες φτιάχνουν τις δικές τους κατηγορίες.

Τώρα για ενδιάμεσες εποχές, καταλαβαίνετε ότι αναλόγως την περιοχή και την περίοδο το φτιάχνεται manual. Απλό είναι, ανέφερα τις extreme καταστάσεις, για ενδιάμεσες, πάμε σε ενδιάμεσες λύσεις.

Υπάρχουν και δευτερεύοντες παράγοντες που μας επηρεάζουν στο τι είδος σκηνής πρέπει να πάρω.

Αν κάνω ελεύθερο χρειάζομαι ελαφρύ και ευέλικτοεξοπλισμό έτσι ώστε να μην φαίνεται η σκηνή απο μακριά και να μπορείς να στήσεις - ξεστήσεις γρήγορα.
Αν το κάμπινγκ διαρκεί 2-3 μέρες ή απο 15μέρες με μήνα.
Αν έχω οικογένεια, τότε πάμε στις οικογενειακές και ανάλογα με την εποχή κοιτάμε τα χαρακτηριστικά που αναφέρουμε παραπάνω, με κάποια προσαρμογή βέβαια.

Οι υποπεριπτώσεις είναι άπειρες.

Τι μέγεθος σκηνής να πάρω;

Το μέγεθος εξαρτάται, όπως γράφω παραπάνω απο το είδος της σκηνής που θα επιλέξω. Όμως ποια σκηνή θεωρείται μικρή και ποια μεγάλη σκηνή; Τι πρέπει να κοιτάξω στα χαρακτηριστικά;
Λοιπόν ένας μέσος άντρας έχει πλάτος γύρω 50cm και μία μέση βαλίτσα/backpack γύρω στα 40cm. Οι σκηνές συνήθως αναφέρουν τις διαστάσεις ως ΜΗΚΟΣ Χ ΠΛΑΤΟΣ Χ ΥΨΟΣ (πχ. 210 Χ 130 Χ 160). Οπότε αν θέλω να μείνουν μέσα 2 άτομα με εξοπλισμό θέλουμε χώρο απο 180cm πλάτος μέχρι όσο μας αρέσει, το μήκος συνήθως είναι standard στα 200cm και κάτι, και το ύψος εξαρτάται απο το ύψος σας. Αν είστε 175cm ΚΑΙ θέλετε για να είστε όρθιος τουλάχιστον 180cm με 185cm ύψος σκηνής.
Στο μέγεθος καλό να σκέφτεστε και το βάρος. Όσο πιο μεγάλη τόσο πιο βαριά. Αν έχεις μεταφορικό δεν υπάρχει θέμα αλλα άμα την κουβαλάς το ζόρι είναι μεγάλο.
Μην σας παρασύρει το οτι οι σκηνές λένε για πόσα άτομα είναι, δεν ισχύουν.

Για παράδειγμα, η παρακάτω είναι για δύο άτομα, max για τρία.





Πως καταλαβαίνω το κάθε πανί τι ιδιότητες έχει;

Το ύφασμα των σκηνών είναι σύνθετο υλικό που αποτελείται από μία βάση και ίνες. Η πλέξη των ινών, η πυκνότητα, καθώς και ο προσανατολισμός τους επιδρά σημαντικά στην αντοχή του υλικού. Στα υφάσματα των σκηνών δεν αναφέρουν και πολλά χαρακτηριστικά.

Συνήθως το πανί είναι απο:
(*)polyester
(*)nylon
(*)cotton
(*)polyester/cotton blend
Το καθένα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του.

Το polyester έχει μικρότερη αντοχή από το nylon αλλά αντιστέκεται καλύτερα στην φθορά από τις ακτίνες UV. Είναι λιγότερο διαπνέον (breathable) αλλα έχει καλύτερη αδιαβραχοποίηση. Κυκλοφορούν polyester με επιστρώσεις απο Πολυουρεθάνη (PU) που αυξάνει την αδιαβροχοποίηση αλλά το κάνει λιγότερο διαπνέον ή με σιλικόνη που αυξάνει την προστασία του απο τις ακτίνες UV.

To nylon χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που το βάρος παίζει σημαντικό ρόλο να είναι μικρό αφού είναι αρκετά πιο ελαφρύ απο ότι το polyester. Η παραγωγή του είναι πιο ακριβή αλλα το nylon με επίστρωση Πολυουρεθάνης και σιληκόνης είναι απο τα καλύτερα υφάσματα αν συνυπολογίσεις, το βάρος του, την ανθεκτικότητά του και την αδιαβραχοποίηση του. Όμως όλες αυτές οι προσθήκες το κάνουν λιγότερο διαπνέον. Συνήθως το βρίσκουμε στα πιο ακριβά μοντέλα, Season 4, Trekking, base κτλ.

Τα άλλα δύο δεν τα πολυ συναντάμε στην αγορά.

Ένα άλλο που μπορείς να δείς είναι για παράδειγμα ένα 60D 180T polyeste. Όπου το 60D(denier) σημαίνει οτι ζυγίζει 60g στα 1000m πανί και όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός Denier τόσο μεγαλύτερη αντοχή και αδιαβραχοποίηση του (αναλογικά όμως αυξάνεται και το βάρος). Το 180Τ (threads) λέει τον αριθμό των πλέξεων αν τετραγωνικό μέτρο, το ίδιο ισχύει και για τις πλέξεις (thread), όσο περισσότερες τόσο καλύτερο το ύφασμα, πιο γερό και με καλύτερη αδιαβραχοποίηση.

Η αδιαβραχοποίηση: Απο 1000mm το πάνι θεωρείται αδιάβροχο. Τώρα όσο μεγαλύτερος ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο βαθμός αδιαβραζοποίησης. Να έχετε υπόψιν οτι ο βαθμός αυτό αυξάνεται με ρπόσθετες επιστρώσεις που κάνουν το ύφασμα να μην αναπνέει. Γιαυτό δεν χρειάζεται κατάχρηση. Το καλοκαίρι μέχρι 2000mm είσαι καλά.

Τέλος μπορεί να αναφέρει αν το πανί είναι taffeta ή Rip-stop. Το πρώτο είναι το κλασσικό που συναντάμε σε όλες τις σκηνές (συνήθως δεν το αναφέρουν καν). Το δεύτερο είναι σε πιο ακριβά μοντέλα και στην ουσία σταματάει το σχίσιμο σε περίπτωση βλάβης. Είναι ο τρόπος που είναι τοποθετημένες οι ίνες στην μήτρα του σύνθετου υλικού μας. Άρα είναι πιο αξιόπιστη η σκηνή.

Στις μπανέλες τι πρέπει να κοιτάξω;

Οι μπανέλες (tent poles) μπορεί να είναι απο:

(*)Ανθρακονήματα (Carbon Fiber): υλικό μεγάλης αντοχής και ευλιγισίας. Το συναντάμε σε ακριβές σκηνές.
(*)Αλουμουμίνιο: Έχει πολυ καλή αντοχή και είναι αρκετά ελαφρύ.
(*)Fiberglass: Οι περισσότερες μπανέλες είναι απο αυτό το υλικό. Σε σχέση με τις αλουμινένιες είναι πολύ πιο βαριές γιατι για να έχουν ικανοποιητική αντοχή τις κάνουν πιο παχιές.

Εμείς λογικά θα επιλέξουμε ανάμεσα σε σκηνές που θα έχουν fiberglass μπανέλες. Αυτή που έχει την μεγαλύτερη διάμετρο θα έχει και την καλύτερη αντοχή, αφού θα είναι πιο παχιά. Αυτό όμως προσθέτει βάρος. Αν έχουμε θέμα κι εκέι, πάμε αναγκαστικά σε αλουμινένιες.

Πηγη:https://www.e-camping.gr/forum?view=topic&catid=3&id=9220
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Σκηνές Camping: Οδηγός αγοράς και tips στησίματος


Το camping έχει αμέτρητους λάτρεις και όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, έχει πιστούς οπαδούς από διάφορες ηλικίες. Μπορεί να προτιμάται κατά κύριο λόγο από φοιτητές και γενικά άτομα κάτω των 30, όμως δεν είναι λίγες οι οικογένειες που προτιμούν το camping για τις διακοπές τους, ήδη από το Πάσχα που φτιάχνει κάπως ο καιρός.

Όταν λοιπόν κάποιος επιλέξει να κάνει camping, ξεκινάει πάντα επιλέγοντας την σκηνή που θα πάρει μαζί του, είτε πάει σε οργανωμένο κάμπινγκ είτε κάνει ανοργάνωτο. Η σκηνή είναι το βασικότερο στοιχείο ενός κατασκηνωτή.

Αν λοιπόν έχετε επιλέξει να κάνετε και εσείς camping φέτος (ή απλά είστε από εκείνους που πήραν σκηνή πέρσι και δεν άντεξε ούτε 1 βδομάδα καλά – καλά πριν καταρρεύσει) συνεχίστε να διαβάζετε…

Παράγοντες αξιολόγησης για την αγορά σκηνής
Η εποχή
Μπορεί να σας φαίνεται αδιανόητο, αλλά υπάρχουν και σκηνές ειδικές για κατασκήνωση στο βουνό το φθινόπωρο αλλά ακόμα και τον χειμώνα, κάτω από έντονες καιρικές συνθήκες. Οι ορειβάτες που επιλέγουν να κάνουν ανάβαση σε κάποιο ψηλό βουνό συνηθίζουν να κουβαλάνε και όλον τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να διανυκτερεύσουν σε κάποιο σημείο.



Οπότε μεγάλη προσοχή χρειάζεται στον τύπο της σκηνής που θα επιλέξετε αλλά και στα παραπλήσια αξεσουάρ που θα προμηθευτείτε όπως ο υπνόσακος, που σαφώς είναι διαφορετικά σχεδιασμένος για εκείνους που θα κοιμηθούν στους 12 βαθμούς ή στους 30.

Καλό θα ήταν λοιπόν η σκηνή camping να είναι αδιάβροχη και να έχει κάποια αντοχή ενάντια στους ισχυρούς ανέμους. Φροντίστε οι ραφές να είναι θερμοκολλημένες για να μην βρεθείτε εκτεθειμένοι επειδή σκίστηκε η κλωστή από κάποια ραφή. Επίσης αν μπορείτε να προμηθευτείτε μια σκηνή κάμπινγκ με σήτα στις εξόδους και στα παράθυρα θα γλιτώσετε από τα ενοχλητικά κουνούπια. Έρευνες αναφέρουν ότι μια σκηνή από πολυεστέρα είναι πιο ανθεκτική ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία, με απότοκο να αυξάνεται η διάρκεια ζωής της σκηνής. Οπότε αποφύγετε το νάιλον. Ανάλογα τώρα με το μέρος και τις παροχές που θα θέλατε οι επιλογές είναι πάρα πολλές.

Το μέγεθος
Το μέγεθος θα το επιλέξετε με βάση τα άτομα που θα κοιμηθούν στην ίδια σκηνή, τον σωματότυπό τους/ύψος και από διάφορους ακόμα παράγοντες όπως ο ύπνος που κάνουν ή αν έχουν κλειστοφοβία. Για να είμαστε πάντα σίγουροι για το αποτέλεσμα συνηθίζουμε να επιλέγουμε σκηνή η οποία είναι για ένα επιπλέον άτομο, από όσο θα είμαστε. Ειδικά αν “μιλάμε” για δύο άτομα τότε θα ήταν ιδανική μια σκηνή για 3 άτομα, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος και έτσι να είναι πιο άνετα.

Συνήθως οι διαστάσεις είναι λίγο πάνω λίγο κάτω οι ίδιες ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, ωστόσο βεβαιωθείτε ότι οι διαστάσεις όντως σας εξυπηρετούν όλους κάνοντας πριν μια δοκιμή ή φυσικά ρωτώντας τους υπεύθυνους από το κατάστημα. Ειδικά αν είστε αρκετά ψηλός /ψηλή για να μην χρειαστεί να κουλουριάζεστε στη σκηνή για να χωρέσουν και οι υπόλοιποι.



Η τιμή
Αφού έχετε αποφασίσει ακριβώς τι απαιτήσεις θέλετε να έχετε από τη σκηνή σας τώρα έρχεται να προστεθεί και ο παράγοντας τιμή. Το θέμα είναι τελείως υποκειμενικό, απλά συνήθως η ποιότητα της σκηνής είναι αντίστοιχη της τιμής της.

Αν θέλετε επομένως μια σκηνή που θα την κρατήσετε για χρόνια πρέπει να δείτε αυτή την αγορά ως επένδυση, διαφορετικά ετοιμαστείτε για να αγοράζετε κάθε χρόνο νέα σκηνή camping. Αν πάλι θέλετε να κάνετε μια δοκιμή και σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε τη σκηνή ένα καλοκαίρι, ίσως τότε να μπορείτε να έχετε λιγότερες απαιτήσεις από τις προδιαγραφές και έτσι να βρείτε κάτι πιο οικονομικό στην πρώτη σας εμπειρία.

Πρακτικές συμβουλές για το στήσιμο σκηνής
Που θα στήσεις τη σκηνή
Η καλύτερη επιλογή για το στήσιμο της σκηνής είναι σε μια τοποθεσία κάπως υπερυψωμένη αν έχετε αυτή την επιλογή. Πρώτον γιατί σε περίπτωση βροχής δεν θα μαζευτούν τα νερά από υψηλότερα σημεία κοντά σας και δεύτερον γιατί εκεί έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας δροσίζει το αεράκι.

Η σκίαση
Ακόμα και αν έχετε βρει το ιδανικό σημείο για να στήσετε τη σκηνή σας, δεν πάτε πουθενά χωρίς το σκίαστρό σας, καθότι σίγουρα θα σας χρειαστεί είτε δίπλα στη σκηνή είτε στην παραλία. Επιλέξτε να κατασκηνώσετε κάτω από δέντρα που θα σας προσφέρουν φυσική σκιά, που είναι καλύτερη από την τεχνική, καθώς συγκεντρώνουν και περισσότερο αεράκι. Απλά αποφύγετε τα πεύκα που μπορεί να στάζουν ρετσίνι.

Έδαφος και μορφολογία
Σίγουρα δεν θα στήσετε τη σκηνή σας σε έδαφος που δεν είναι σε ευθεία, αποφύγετε τις λακκούβες ενώ παράλληλα αν έχει χόρτα, ξυλάκια, πέτρες και οτιδήποτε άλλο έχει το έδαφος που μπορεί να σας ενοχλεί το βράδυ στον ύπνο, καλό θα ήταν να το απομακρύνετε πριν ξεκινήσετε το οτιδήποτε άλλο. Το χώμα καλό θα ήταν μέτριας σκληρότητας ώστε να είστε σίγουροι ότι τα πασαλάκια σας θα αντέξουν, παρόλο που υπάρχουν πασαλάκια για όλα τα εδάφη.

Οδηγίες για το στήσιμο
Λίγο πολύ όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ή να βρούμε με κάποιον τρόπο από ποιο σημείο είναι η ανατολή και η δύση του ήλιου. Εσείς μόλις εντοπίσετε την ανατολή, φροντίστε να στήσετε τη σκηνή σας έτσι ώστε το σημείο που θα κοιμάστε να βλέπει στον βορρά. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε τις ώρες που ο ήλιος καίει περισσότερο.



Υπόθεμα – Πανί
Αν θέλουμε να προστατεύσουμε το πάτωμα της σκηνής θα ήταν καλό να επενδύσουμε και σε ένα πανί που θα το τοποθετούμε κάτω από τη σκηνή. Οι δύο βασικότερες επιλογές που έχουμε είναι δύο, ο μουσαμάς και το ελαιόπανο. Ο μουσαμάς ενώ είναι σκληρός και θα σας δώσει τη στήριξη που χρειάζεστε, είναι από υλικό που δεν “αναπνέει” και σε περίπτωση βροχής θα “ποτίσει”. Το ελαιόπανο από την άλλη ενώ είναι ευχάριστο και σας προστατεύει από διάφορες κακοτοπιές είναι πιο λεπτό από τον μουσαμά και σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο ενισχυμένο μπορείτε να το διπλώσετε περισσότερες φορές.

Πηγη:http://www.anagnostirio.gr/2017/07/26/skines-camping-odigos-agoras/
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Kαποτε αγοραζαμε οτι βρισκαμε στο διαβα μας.Δεν ειχαμε πολλες επιλογες,αλλα και τα χαρακτηριστικα της σκηνης δεν ητανε στανταρισμενα.Δεν ξεραμε αν ειναι αδιαβροχη και ποσο,δεν ξεραμε αν αντεχει στον καιρο και αν ψηνεσαι η παγωνεις και οταν ρωταγες για διαστασεις ,σου δινανε μια μεζουρα να την μετρησεις μονος σου.

Τα πραγματα ευτυχως αλλαξανε και ξερεις με τι εχεις να κανεις.Ανοιγεις το internet και τα εχεις ολα στο πιατο.Παρολα αυτα παντα εχεις τις αμφιβολιες σου.Αλλο το διαδικτυο και αλλο οι πληροφοριες απο πρωτο χερι.35 χρονια εχουνε περασει απο τα χερια μου αρκετες.Αυτη την στιγμη εχω 5-6 και διαλεγω αναλογα.
Θα προσπαθησω λοιπον να σας μεταφερω καποιες απο τις εμπειριες μου με συγκεκριμενες σκηνες,διαφορετικων κατηγοριων που μπορουμε ανετα να χωρεσουνε στην μηχανη μας.

Αυτο που παντα με απασχολει στην αρχη ειναι αν αυτο που αγοραζω,θα κανει την δουλεια για την οποια το αγοραζω.Μετα κοιταζω την ποιοτητα και τα χαρακτηριστικα της σκηνης,αλλα και αν η τιμη συμβαδιζει με αυτα που προσφερει,το γνωστο value for money.Κοιταζω αν με χωραει,αν ειναι ελαφρια για την μηχανη κλπ.

Σκηνη πρωτη High Peak Monodome

23659256_1421042247993418_765600777481734159_n.jpg
Ελαφρια και οικονομικη σκηνη.Απο 35 εως 45 ευρω.
Οι σκηνες αυτης τις κατηγοριας ειναι πολυ βολικες,ευκολες στο στησιμο.Την στηνεις χωρις καν να σε καταλαβουνε,κατι ιδιαιτερα χρησιμο σε μερη που δεν επιτρεπετε η κατασκηνωση.Δεν εχει βαρος και σε προστατευει,σε λογικα για την τιμη της,πλαισια απο κρυο και λογικες βροχες.
Απο Μαιο εως και Οκτωβρη κανει καλη δουλεια. Χωραει δυο ατομα,η ενα και ολα τα συμπραγκαλα μας.

Σε πολυωρη βροχη δοκιμαστηκε και δεν εβαλε σταγονα,σε περισσοτερη ομως λογικα δεν θα αντεξει.Το πρωι,οπως και οι περισσοτερες που δεν εχουνε διπλο πανι,κανει υδρατμους οι οποιοι μπορουνε ευκολα να μαζευτουνε με ενα πανακι.

Σκηνη δευτερη,COLEMAN CRESTLINE

coleman-tent-crestline-2l65-205112.jpg

Εδω τα πραγματα ειναι σαφως καλυτερα.Κοστιζει περιπου 80 ευρω.Ειναι Αμερικανικη,διπλο υφασμα και προθαλαμος.Η αδιαβροχοποιηση της δυο φορες καλυτερη απο την προηγουμενη και διαθετει προθαλαμο,ο οποιος ειναι ιδιαιτερα πρακτικος.Με βαρος κατω απο τρια κιλα δεν προβληματιζει η μεταφορα της.Οταν εχει ζεστη,σηκωνεις οποια πλαινα βολευει και παιρνεις τον αερα σου.Σιγουρα τριων + εποχων.

Την δοκιμασα σε παρα-παρα πολυ βροχη και δεν εβαλε ουτε σταγονα.Στον αερα δεν πολυμασαει και γενικα σε κανει να νοιωθεις σιγουρια.Ο προθαλαμος εχει ικανοποιητικο χωρο για αποθηκευση,ο οποιος συν τοις αλλοις,βοηθαει στο να κρατηθει η ζεστη πιο ευκολα.Οι εσωτερικοι χωροι ιδιοι σχεδον με της προηγουμενης,αλλα εχει ενα μικρο μειονεκτημα.Η εισοδος της ειναι οριζοντια και ο μεσα πρεπει να "πηδαει" τον μπροστα για να βγει.Ενοχλει αυτον που κοιμαται μπροστα του και μπορει να εισπραξει και κανα μπουκετο.

Εξαιρετικη σκηνη για τα λεφτα της.

Σκηνη Τριτη,Trimm Alfa

skini-trimm-alfa-modelo-2017.jpg

Εδω πλεον δεν μιλαμε για σκηνη,αλλα για σκηναρα.Οι Τσεχοι εχουνε κανει καταπληκτικη δουλεια.
Φοβερη ποιοτητα υλικων,πρακτικοτατη,εργονομικη και φινετσατη.Εχει πολλες καινοτομιες που ξαφνιαζουνε ευχαριστα.Τα 120 ευρω ειναι πολυ λιγα σε σχεση με τις"επωνυμες".Χρησιμοποιωντας την δεν καταλαβα γιατι θα πρεπει να πληρωσω τα διπλασια για να παρω μια σκηνη γνωστης φιρμας.

4000mm πραγματικη αδιαβροχοποιηση.Αντεξε σε τρομερη πολυωρη καταιγιδα.Δεν εβαλε ουτε σταγονα,με κρατησε περα απο στεγνο και ζεστο,αλλα και ο πατος περασε τις εξετασεις με αριστα.Η μιση σκηνη ητανε ολο το βραδυ μεσα στο νερο και δεν καταλαβα τιποτε.Καλος εξαερισμος και δροσερη στην ζεστη.Και εδω ο προθαλαμος βοηθαει παρα πολυ.Τα κιλα της 3.2 kgr δεν θα τα ελεγα πολλα.
Θα ελεγα τεσσαρων εποχων.

Ελπιζω οι παραπανω πληροφοριες να φανουνε χρησιμες σε καποιους.
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.094
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
η τσεχικη κανει για 2 ατομα ;;;; με το σχετικο χωρο γαι καποια ψιλοπράγματα;;;;
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
η τσεχικη κανει για 2 ατομα ;;;; με το σχετικο χωρο γαι καποια ψιλοπράγματα;;;;

Oριακα.
 

Akis69

member
Δημοσιεύσεις
650
Ηλικία
36
Περιοχή
πατρα
Μοτοσυκλέτα
dl 650
Όνομα
Άκης
ωραιος ο πανος.Smileys drinking beer Emoticon
την trimm δεν την ηξερα καθολου.εριξα μια γρηγορη ματια στο σαιτ της και δειχνει να εχει πολυ ωραια πραγματακια.
να πω την δικια μου μικρη εμπειρια.
τα 2 προηγουμενα καλοκαιρια,την εβγαλα με 2 φτηνοσκηνες 100% καλοκαιρινες,παμφηνες κλπ.
την μια την χαρισα και την αλλη την πουλησα.αν θες να πας σε ενα καμπ 2-3 μερες να κανεις 2 μπανια ειναι οκ.
επειδη λοιπον ηθελα μια μεγαλη για αυτοκινητο,οταν θα παμε μερες σε καμπινγ με τον σκυλο,τα τραπεζακια μας κλπ,πηρα μια 4-5 ατομων ψηλη,με τεντες κλπ και για το μηχανακι πηρα απτο decathlon της βουλγαριας μια quechua arpenaz 3+,η οποια κοστιζε 66 λεβα=33-34 ευρω.
βαση χαρακτηριστικων,προδιαγραφων κλπ,μπορει να συγκριθει με σκηνες διπλασιας και τριπλασιας τιμης.για να δει χαρακτηριστικα καποιος αν θελει,το αγγλικο σαιτ ειναι αυτο:
https://www.decathlon.co.uk/arpenaz-3-tent-3-man-blue-id_8347890.html
δυστυχως μονο ενα στησιμο στον κηπο καταφερα για να την δω,δεν προλαβα να παω καπου.φανηκε ομως ακομα και απτην συσκευασια η διαφορα στην ποιοτητα.
το κακο ειναι πως το δεκαθλον δεν στελνει στην ελλαδα.γενικα το δεκαθλον βουλγαριας στελνει στην βουλγαρια,της ιταλιας στελνεις εντος ιταλιας κλπ.
αυτο που εχω καταλαβει οσον αφορα την σκηνη για μοτοσυκλετα,περα απτα κλασικα οτι πρεπει να ειναι μικρη,ελαφρια με καποιο προθαλαμο αν ειναι δυνατον κλπ,ειναι να μπορεις να την στησεις και μονος σου αν χρειαστει.
επιλογες υπαρχουν πολλες ακομα και για μικρα μπατζετ.δεν χρειαζεται να παρουμε σκηνη των 300 ευρω για να παμε 2 μερες να στησουμε καπου.
υγ:εχω ιδεες για να κανουμε καμια σκηνομαζωξη οταν περασει ο χειμωνας.
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Mια χαρα για την χρηση που θελεις.

Οσο για τις ιδεες,ξεκινα απο τωρα για να με προλαβεις.:D
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.124
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Ξέχασα να πώ ότι είναι αυτόματη (pop up) γιατί βαριέμαι αφάνταστα το στήσε - ξεστήσε ... 35 χρόνια το έχω κάνει εκατομμύρια φορές...Νισάφι πχιά...
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.094
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Ξέχασα να πώ ότι είναι αυτόματη (pop up) γιατί βαριέμαι αφάνταστα το στήσε - ξεστήσε ... 35 χρόνια το έχω κάνει εκατομμύρια φορές...Νισάφι πχιά...



ειναι για Βαρυ καλοκαιρι μόνο ;;;;
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.124
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
ειναι για Βαρυ καλοκαιρι μόνο ;;;;
Ναι ρε...90€ την πήρα, έχω και saleva για τον χειμώνα αλλά τώρα πιά τον χειμώνα δεν....
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Ξέχασα να πώ ότι είναι αυτόματη (pop up) γιατί βαριέμαι αφάνταστα το στήσε - ξεστήσε ... 35 χρόνια το έχω κάνει εκατομμύρια φορές...Νισάφι πχιά...

Για την ακριβεια ανοιγει σαν ομπρελα.

Την συγκεκριμενη την βλεπω πρωτη φορα.Απ τα στοιχεια που εψαξα εχει ικανοποιητικοτατη αδιαβροχοποιηση και πολυ χωρο.
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.094
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Ναι ρε...90€ την πήρα, έχω και saleva για τον χειμώνα αλλά τώρα πιά τον χειμώνα δεν....

να μου πεις με την πρωτη ευκαιρία
 

πυξιδας990

well know member
Δημοσιεύσεις
2.945
Ηλικία
46
Περιοχή
λεωνιδιο τσακωνιας
Μοτοσυκλέτα
aprilia DORSODURO RED
Όνομα
Μανωλης
για βαλτε καμια ιδεα για καλοκαιρινη-φθινοπωρινη εδω ελλαδα αγορα,παντα..
αδιαβροχη για 4-5 ατομα και τιμη <χαλαρη>
 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
για βαλτε καμια ιδεα για καλοκαιρινη-φθινοπωρινη εδω ελλαδα αγορα,παντα..
αδιαβροχη για 4-5 ατομα και τιμη <χαλαρη>

Το χαλαρη ειναι σχετικο,οποτε σου βαζω 6 σκηνες διαφορων κατηγοριων,πριν ομως 2-3 πραγματακια που πρεπει να εχεις στον νου σου.

Τεσσερα ατομα το καλοκαιρι εκπεμπουν πολυ θερμοτητα,αρα η σκηνη πρεπει να εχει αρκετα καλο εξαερισμο.Οι δυο πορτες ειναι οτι καλυτερο.

Χρειαζεται ενας προθαλαμος,η καποιος γεισος,ετσι ωστε σε μια ψιλη βροχουλα να μην γινετε πατουρα η σκηνη απο το μπες βγες τοσων ατομων.

Τουλαχιστον 1000αρα και πανω αδιαβροχοποιηση.

Οσο πιο σκοτεινη γινεται,γιατι οταν αρχιζει να χαραζει θα ξυπναει ο πρωτος και στην συνεχεια θα στριφογυριζει μεχρι να ξυπνησουν και οι υπολοιποι.

Twist Lite μετρια σκηνη για καποιον που δεν εχει πολλες απαιτησεις.

Σκηνή Rock 4 XL λιγο πολυ στην ιδια κατηγορια με την προηγουμενη.Συν η καλυτερη αδιαβροχοποιηση,μειον το μονο πανι.

Panda Nevada XL μετρια αδιαβροχοποιηση,καλος προθαλαμος,διπλο πανι.

CAMPUS CURACAO δοκιμασμενη για πολλα χρονια.Εχει αντεξει τα πανδεινα και ειναι πολυ δροσερη.

Οι δυο τελευταιες ειναι και οι καλυτερες.Εχουν καλες διαστασεις,σωστο υψος και τα καταλληλα υλικα.

Η Escape Peak V ειναι η πιο πρακτικη απο ολες.Ικανοποιητικη αδιαβροχοποιηση,σωστα ανοιγματα και καλος προθαλαμος.2,5 κιλα περισσοτερα απο την επομενη,αλλα ετσι και αλλιως με το αυτοκινητο θα την κουβαλας.




Τελος η VANGO JAZZ 400.Οχι τοσο πρακτικη αλλα η πιο ποιοτικη απ ολες.Εχει λιγοτερο χωρο απο την προηγουμενη και θεωρω οτι 4 ατομα δεν θα βολευτουν ανετα.


Αν γινεις πιο συγκεκριμενος σε λεφτα και αναγκες,επανερχομαι.

ΥΓ Μια πολυ καλη λυση αντι για μια σκηνη 4 ατομων,2 σκηνες των δυο ατομων.Ιδια λεφτα αλλα πιο βολικο το στησιμο τους και μικροτερη η ενοχληση των υπολοιπων.
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.124
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Για καλή αυτόματη δεν μου είπατε....
 
Top Bottom