Ηταν ο Τζίμι Χέντριξ ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της Ροκ;

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.141
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Ερμηνευτής, συνθέτης, ηγέτης επί σκηνής. Ηταν βιρτουόζος και θεωρείται ο άνθρωπος που, με την τεχνική του και τις καινοτομίες που εισήγαγε, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα σόλο. Μπορεί να υπάρξει διάδοχός του;


Η Ιστορία της μουσικής έχει καταγράψει ήδη το όνομά του. «Με χρυσά γράμματα», για να δέσει απόλυτα ένα από τα κλισέ, εκείνα που ο Τζέιμς Μάρσαλ Χέντριξ, ο Τζίμι, απεχθανόταν. Ετσι κι αλλιώς, η ζωή του, η στάση του απέναντι σε αυτήν, όπως και κάθε έκφρασή του, στην καθημερινότητα ή στις νότες του, ήταν ένα ροκ απαύγασμα, ο ορισμός του τι είναι ροκ.

Γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1942, πριν από λίγες ημέρες «γιορτάσαμε» τα γενέθλια μιας τεράστιας απουσίας από τη ζωή και, εννοείται, από τη μουσική. Και έτσι, υπό αυτή την αφορμή, θυμηθήκαμε ξανά την πλούσια καριέρα που κάθε μουσικός θα ήθελε στο βιογραφικό του, βάλαμε ξανά τα βινύλια στο πικάπ για να θυμηθούμε τα αξεπέραστα σολαρίσματά του.

Αλήθεια, τι να πρωτοθυμηθείς από αυτόν τον απίστευτο βιρτουόζο, την ίδια στιγμή που όλα έχουν γραφεί άπειρες φορές για εκείνον, σε κάθε σημείο του πλανήτη; Ομως, υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί σταθμοί στη ζωή του οι οποίοι, όσες φορές και να διαβάσουμε για αυτούς, πάντα θα μας κάνουν να στέκουμε με το στόμα ανοιχτό. Και χωρίς λόγια.

Στον στρατό, το 1961

Την πρώτη του κιθάρα την απέκτησε στα 14 χρόνια του. Τη βρήκε πεταμένη στα σκουπίδια και είχε μόνο μία χορδή. Του άρεσε να την κρεμά πίσω από την πλάτη του, όπως ο μοναχικός ήρωας του γουέστερν «Τζόνι Γκιτάρ». Ο πιτσιρικάς Χέντριξ θαύμαζε τον Ελβις Πρίσλεϊ και τον Λιτλ Ρίτσαρντ και άκουγε μανιωδώς δίσκους τού Μάντι Γουότερς, του Λάιτνινγκ Χόπκινς και του B.B. King. Υπόκλιση.

Ο χωρισμός των γονιών του τον επηρέασε, ωθώντας τον να είναι πιο ντροπαλός και ευαίσθητος. Στα 15 του, αγόρασε την πρώτη του ακουστική κιθάρα -έναντι πέντε δολαρίων- από έναν γνωστό του πατέρα του. Εμαθε να παίζει μόνος του, αντιγράφοντας στην ουσία τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε ότι έπαιζαν άλλοι κιθαρίστες. Το 1959, ο πατέρας του του χάρισε την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα. Μάρκας «Supro Ozark».

Οι σημαδιακοί σταθμοί της ζωής του αναφέρουν ότι η πρώτη του συναυλία δόθηκε στο υπόγειο μίας εβραϊκής συναγωγής, στο Σιάτλ. Οτι το πρώτο του επίσημο συγκρότημα ήταν οι Velvetones, ενώ ακολούθησαν οι Rocking Kings. Από τότε ο Χέντριξ άρχισε να παίζει κιθάρα ενώ την κρατούσε πίσω από το κεφάλι του ή ανάμεσα στα πόδια του!



Το πρώτο βραβείο του το κέρδισε σε διαγωνισμό ερασιτεχνών μουσικών, στο «Apollo Theater», το 1964. Τότε, έγινε μέλος των The Isley Brothers, με πρώτη του ηχογράφηση το σινγκλ «Testify», τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς.

Ακολούθησαν οι Experience και με εκείνο το μουσικό σχήμα έδωσε την πρώτη του συναυλία, στις 13 Οκτωβρίου 1966, στο Εβρό της Γαλλίας, έπειτα από πρόσκληση του Τζόνι Χαλιντέι. Επειτα από άλλες τρεις ζωντανές εμφανίσεις επί γαλλικού εδάφους, οι Experience επέστρεψαν στην Αγγλία, όπου έγιναν γνωστοί για τις συναυλίες τους και τα υψηλά ντεσιμπέλ στα οποία έπαιζαν. Φυσικά, και για τη σπουδαία τεχνική κατάρτιση του Τζίμι. Παρά τη μεγάλη αρχική τους επιτυχία στην Ευρώπη, οι Experience αναγνωρίστηκαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μετά την εμφάνισή τους στο Monterey International Pop Festival, στις 18 Ιουνίου 1967. Στο τέλος της εμφάνισής τους, ο Χέντριξ έβαλε φωτιά στην κιθάρα του, επί σκηνής, σε μια εικόνα που στοίχειωσε για πάντα τη ροκ μουσική.


Σε νεαρή ηλικία, με τον τραγουδιστή Κέρτις Νάιτ, με τον οποίο έγραφαν μαζί μουσική (Jimi Hendrix/Facebook)

Πάντα το 1966, στο Λονδίνο, δημιούργησε, μαζί με τους Μιτς Μίτσελ στα τύμπανα και Νόελ Ρέντινγκ στο μπάσο, το φημισμένο συγκρότημά του, The Jimi Hendrix Experience. Από τότε έχουμε τα τραγούδια «Hey, Joe», «Purple Haze» και «The Wind Cries Mary». Το 1968, το συγκρότημα διαλύθηκε και τον αμέσως επόμενο χρόνο ο Χέντριξ συνέχισε με το συγκρότημα Band of Gypsys. Μια από τις πιο γνωστές του εμφανίσεις ήταν αυτή στο φεστιβάλ του Γούντστοκ, στις 18 Αυγούστου του 1969. Εκεί, μεταξύ άλλων, παρουσίασε μια διασκευή του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι σταθμοί στη ζωή και στην καριέρα του είναι αμέτρητοι, όπως -αντίστοιχα- και οι διαξιφισμοί για το εάν είναι ο καλύτερος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής. Και, εννοείται, για το εάν υπάρχει διάδοχος, ο επόμενος.


Η αλήθεια είναι ότι ο Χέντριξ όρισε νέους ορίζοντες σε αυτό το μουσικό είδος, περνώντας με μοναδικό τρόπο την πένα του επάνω στις χορδές της ηλεκτρικής κιθάρας. Μέσα από τους ενισχυτές το κοινό άκουσε τα σόλο του, μαγεύτηκε από τις μελωδίες του και γέμισε ορμή, αφού το ροκ αυτό είναι: επανάσταση απέναντι σε κάθε καθεστηκυία τάξη, σε οτιδήποτε κανονικό. Και η τεχνική τού Τζίμι ήταν από μόνη της μια ολάκερη επανάσταση, από τη στιγμή που ξεκίνησε να παίζει, ο κόσμος τής μουσικής δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος.

Κι όλα αυτά από έναν καλλιτέχνη που δεν πήγε ποτέ σε ωδείο και δεν ήξερε καν να διαβάζει μουσική, νότες, παρτιτούρες. Κι όμως, δημιούργησε μια σειρά από νέους όρους στο παίξιμο της κιθάρας, όπως το «φίντμπακ» και ο «ελεγχόμενος θόρυβος». Με λίγα λόγια, ήταν ο πιονέρος. Ο πρώτος. Οποιοσδήποτε ήρθε στη ζωή μας έπειτα από εκείνον ήταν, απλώς, ο επόμενος. Δεν υπήρξαν σημαντικοί κιθαρίστες μετά τον Χέντριξ; Φυσικά. Απειροι. Αλλά κανένας δεν ήταν Τζίμι. Ο ίδιος, βέβαια, δεν νοιάστηκε ποτέ για αυτόν τον τίτλο, άλλωστε «ο κορυφαίος κιθαρίστας» είναι κάτι εξαιρετικά υποκειμενικό, δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιου τύπου αντικειμενικότητα στη ροκ. Ας συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι ήταν μοναδικός…


Το ροκ τρίο «Jimi Hendrix Experience» στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, το 1967 (Express/Express/Getty Images)

Ουδείς μπορεί να προβλέψει ποια θα ήταν η πορεία του εάν δεν μεσολαβούσε εκείνος ο Σεπτέμβριος του 1970 – 17 έγραφε το ημερολόγιο. Πολλοί ισχυρίζονται πως ό,τι ήταν να δώσει το προσέφερε απλόχερα και έπειτα θα επαναλαμβανόταν. Ακριβώς την ίδια στιγμή, υπάρχουν άλλοι τόσοι που θεωρούν ότι μια τέτοια μουσική ιδιοφυία δεν θα σταματούσε ποτέ να μας εκπλήσσει με τον τρόπο που έκανε την κιθάρα του να «μιλά». Το βέβαιο είναι ότι εκείνη την ημέρα ο Χέντριξ συνάντησε τη φίλη του, Μόνικα Ντάνεμαν, στο ξενοδοχείο «Samarkand» του Νότινγκ Χιλ, στο Λονδίνο.

Επειτα από κατανάλωση αλκοόλ, η Ντάνεμαν οδήγησε τον Χέντριξ στην οικία φίλου τους, όπου παρέμειναν για λίγη ώρα και μετά επέστρεψαν στο διαμέρισμά της, στις τρεις τη νύχτα. Σύμφωνα με τη μοναδική μαρτυρία από την Ντάνεμαν, παρέμειναν άυπνοι μέχρι τις επτά το πρωί, όταν και αποφάσισαν να κοιμηθούν. Τέσσερις ώρες αργότερα, βρήκε τον Χέντριξ ζωντανό αλλά αναίσθητο και χωρίς να μπορεί να ξυπνήσει. Αμέσως, κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο έφθασε 18 λεπτά αργότερα και μετέφερε τον Χέντριξ στο νοσοκομείο «St. Mary Abbot’s», όπου ανακοινώθηκε ο θάνατος του στις 12:45 της 18ης Σεπτεμβρίου 1970. Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος του κιθαρίστα προήλθε από πνευμονική αναρρόφηση του εμετού του και ασφυξία, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια βαρβιτουρικών. Αργότερα, η Ντάνεμαν αποκάλυψε ότι ο Χέντριξ είχε καταπιεί το περιεχόμενο από εννέα ταμπλέτες «Vesparax» – δηλαδή, 18 φορές πάνω από την επιτρεπτή δόση.


Ο Τζίμι Χέντριξ βάζει φωτιά στην κιθάρα του επί σκηνής, το 1967 (Jim Marshall/Heritage Auctions)


Οπως ήρθε και άλλαξε τη μουσική, όταν έφυγε ο κόσμος της δεν θα ήταν ποτέ ο ίδιος – αλλά, είπαμε, ας αφήσουμε τα κλισέ κατά μέρος.

Σήμερα, εάν ζούσε, θα ήταν 75 ετών, ένας ροκ παππούς που θα έπιανε ακόμα την κιθάρα στα χέρια του -πάντα με το αριστερό- και θα έπαιζε ένα σόλο, ανάμεσα στις βιμπράτο ιστορικές ρήσεις που θα πέταγε στην παρέα: «Οταν η δύναμη της αγάπης υπερκεράσει την αγάπη της δύναμης, ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη».
Σπύρος Σεραφείμ
www.protagon.gr
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Ο ίδιος ο hendrix είχε πει οτι ο.μεγαλύτερος κιθαρίστας ηταν ο Μανώλης Χιώτης

https://www.google.gr/url?sa=t&sour...nAKsQFghkMA0&usg=AOvVaw3ZJx1PgTW-fZlTmK38qTCy
Χωρίς αυτό να τον μειώνει καθόλου.
Γούστα είναι αυτά και καθαρά υποκειμενικο το ποιος είναι ο καλύτερος κιθαρίστας.
Εξαρτάται ποιος κανει την έρευνα και τα ακούσματα που έχει.
Ας πουμε κατ εμέ θεωρώ ως τοπ τους KIRK HAMMET(METALLICA) DAVE MURRAY - JANICK GERS( IRON MAIDEN)
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.472
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Ξεχωριστος ναι.Απο τους καλυτερους ναι.Για μενα οχι ο καλυτερος.
 

ta-sio

new member
Δημοσιεύσεις
347
Ηλικία
43
Περιοχή
ΚΕΡΚΥΡΑ
Μοτοσυκλέτα
To NC750X, το γκρί, το καλό, το αντβέντσιουρρρ
Yamaha virago 250
Όνομα
TASOS
Αν και δεν μου αρέσει ο τρόπος που έπαιζε ο Χέντριξ θα συμφωνίσω οτι ήταν ΜΕΓΑΛΟΣ πρωτοπόρος. Από την εποχή του και μετά υπάρχουν χίλιοι δυο άλλοι το ίδιο ή και καλύτεροι 'τεχνίτες'. Δύσκολο να πεις αν υπάρχει καλύτερός του καθώς όλοι έχουν διαφορετικές τεχνικές, που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Αν ήταν να ξεχωρίσω κάποιους (για τα δικά μου γούστα) θα ήταν τον Rory Gallagher, τον David Gilmour και φυσικά τον τιτανομέγιστο Mark Knofler. Και οι 3 κάνουν (ο πρώτος έκανε) την κιθάρα να 'μιλάει και να λεεί ιστορίες' χωρίς περριτές φανφάρες και ανούσιες φιγουράτσες. Τα τραγούδια τους δεν χρειάζονται καν στίχους....
 

BULMONT

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.307
Ηλικία
60
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Μοτοσυκλέτα
ΚΤΜ 1190
Όνομα
BAΓΓΕΛΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Ακόμα οι Σαντάνα, Σατριάνι,Πέιτζ, Μπλάκμουρ, Ερικ Μπέλλ, Γκάρι Μουρ, Κλάπτον, Μέι, Σλάς,
και φυσικά ο Δρόλαπας από τα κορυφαία ονόματα που μου ήρθαν αυτόματα στο μυαλό....
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.303
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
33. KEN HENSLEY
Uriah Heep - Lady In Black


Κιθαρίστας, αλλά και συνθέτης πολλών επιτυχιών ενός από τα σπουδαιότερα classic rock - hard rock συγκροτήματα, τους Uriah Heep. Ξεκίνησε από το σούπερ γκρουπ των Gods στα μέσα του ’60. Επίσης είναι πολύ αξιόλογοι και οι δύο πρώτοι προσωπικοί του δίσκοι.

34. MARK BOLAN
Αν και πέθανε σε ηλικία μόλις 29 ετών σε τροχαίο με το αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα του κατάφερε έως τότε να βάλει τα θεμέλια του glam rock, ως πρωτοπόρος στο είδος. Υπήρξε ο ηγέτης των θρυλικών T. Rex.

35. MICK ABRAHAMS
Είναι ο κιθαρίστας της πρώτης περιόδου των Jethro Tull που ξεκίνησαν παίζοντας blues και δεν ξαναγύρισαν ποτέ σ’ εκείνη την πολύ καλή περίοδό τους, του «This Was». Η δίψα του για να παίξει blues τον οδήγησε στον σχηματισμό των Blodwyn Pig και των Mick Abrahams Band. Αξιόλογος κιθαρίστας που θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα.

36. RUNDY BUCKMAN
Ο κιθαρίστας του σπουδαίου συγκροτήματος Guess Who και μετά των Buckman - Turner Overdrive. Στα 15 του είδε τον Elvis με την κιθάρα του στο σόου του Tommy Dorsey και αποφάσισε να γίνει μουσικός. Πολύ μεγάλο ταλέντο που ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Chad Allan στους Brave Belt.

37. ROY BUCHANAN
ROY BUCHANAN - THE MESSIAH WILL COME AGAIN (LIVE 1976)


Από τους σπουδαιότερους και πιο επιδραστικούς blues-rock κιθαρίστες αν και δεν έτυχε αναγνωρισιμότητας όσο ζούσε. Το ‘σκασε από το σπίτι του στα 16 και πήγε να βρει την αδερφή του στο Λος Άντζελες. Αυτοκτόνησε με απαγχονισμό στις 14 Αυγούστου 1988 στο κελί του. Το ίδιο βράδυ είχε συλληφθεί για δημόσια μέθη. Φημολογείται ότι τον ήθελαν οι Rolling Stones για διάδοχο του Brian Jones κι εκείνος αρνήθηκε. Έχει τον τίτλο του «καλύτερου άγνωστου μπλουζίστα»

38. SCOTT HOLIDAY
Rival Sons - Pressure And Time


Είναι ο κιθαρίστας των Rival Suns, της αμερικάνικης μπάντας από το Long Beach της Καλιφόρνιας που σχηματίστηκε από τον ίδιο το 2009, από τις «στάχτες» των Black Summer Crush. Έχει δείξει σπουδαίο ταλέντο έως τώρα και ήδη έχει στρέψει τα μάτια επάνω του.

39. WARREN HAYNES
Warren Haynes Soulshine Live At The Crossroads Guitar Festival, June 26, 2010


Ο σπουδαίος κιθαρίστας που έφερε ο Gregg Allman στους Allman Brothers για να επαναδραστηριοποιήσουν το συγκρότημα θρύλο του αμερικάνικου νότου to 1989. Την πρόταση του έκανε ο Dickey Betts. Με τεράστια φήμη να τον συνοδεύει και κόσμο που πάει να τον δει σε κλαμπάκια της Νέας Υόρκης όπου εμφανίζεται, ανάμεσά τους πολλοί γνωστοί μουσικοί. Έχει γεννηθεί το 1960 και έχει σχηματίσει τους πολύ αξιόλογους Gov’t Mule.

40. JOHN MAYER
John Mayer Greatest Hits Collection


Γεννήθηκε το 1977 στο Κονέκτικατ της Αμερικής και είναι τελειόφοιτος του Berkley, στη Βοστώνη. Η μουσική του είναι ένα μείγμα pop, rock, soul, blues, folk, country. Αξίζει της προσοχής μας το παίξιμό του. Μπορεί η μουσική του να μην έχει τόσο βάθος, αλλά παίζει φανταστικά σαν κιθαρίστας. Έχει βγάλει 7 δίσκους από το 2001 έως το 2017.

41. STEPHEN STILLS
Από τους Buffalo Springfield στους Crosby, Stills, Nash and Young, δυο μεγάλα ονόματα όπου ο Stills έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι μόνο σαν κιθαρίστας, αλλά και σαν συνθέτης, τραγουδιστής και πολυοργανίστας. Έχει μεγάλη εκτίμηση στο χώρο της μουσικής.

42. T-BONE WALKER
Από τους πιονέρους του jump blues και του ηλεκτρικού blues είναι στο Νο 67 στη λίστα των 100 του Rolling Stone. Τεξανός αφρο-αμερικανός με καταγωγή από τους Ινδιάνους Τσερόκι. Μεγάλη μορφή.

43. WES MONTGOMERY
Έπαιζε τόσο γλυκά κιθάρα, επειδή έτσι έμαθε από μικρός για να μην ενοχλεί τους γείτονες. Είναι η μεγάλη κιθάρα της jazz. Από τις μεγάλες επιρροές του Γιάννη Σπάθα, μετά τον Jimi Hendrix.

44. ALBERT KING
Από τις μεγάλες κιθάρες του blues. Μαζί με τους B.B. King και Freddie King θεωρούνται οι τρεις άσοι της blues κιθάρας. Όταν τον ακούς νομίζεις ότι κάνει ό,τι θέλει την κιθάρα του. Είναι μέλος του Rock’n’Rol Hall Of Fame από το 2013.

45. ROBERT JOHNSON
Και ποιους δεν επηρέασε το παίξιμο του. Έκανε μόλις 16 ηχογραφήσεις κι όμως θεωρείται από τους πιο επιδραστικούς κιθαρίστες. Όποιος μουσικός σέβεται τον εαυτό του θα έχει παίξει τουλάχιστον ένα τραγούδι του. Η φωνή του ακούγεται τρεμάμενη στις ηχογραφήσεις γιατί τον έβαζαν να γράψει με την απειλή όπλου οι λευκοί.

46. DJANGO REINHARDT
Ο περίφημος τσιγγάνος βιρτουόζος που εφηύρε ένα τελείως δικό του στυλ παιξίματος στην jazz κιθάρα κι έγραψε ιστορία. Μεγάλωσε σε καταυλισμούς των Ρομά κοντά στο Παρίσι παίζοντας κιθάρα και άλλα όργανα. Η ζωή του έγινε ταινία από τον Γούντι Άλλεν και μέχρι σήμερα η gypsy jazz του είναι πολύ δημοφιλής.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=PQhTpgicdx4
 

kalampokas

member
Δημοσιεύσεις
1.040
Περιοχή
Κυψέλη
Μοτοσυκλέτα
"Σούζυ" GsxF 650 "Σκλάβος" Cbf 125
Όνομα
Θανάσης
Περιοχή
Κυψελάρα πάουα
Βαλτε στο χωλ οφ φεημ και τον cid vicious των sex pistols.
Λιγα και καλα
Μπάσο φίλε...και δεν ήξερε κιόλαςYes
 

X-anarxas

new member
Δημοσιεύσεις
126
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
Honda Transalp 700
Όνομα
Anarxas
Ο αγαπημένος μου είναι ο Randy Rhoads

"Randy was six when he first picked up his grandfather’s ancient guitar. “He didn’t even know how to hold it,” says Kathy. “He would put it on the ground and play it.” Noting his aptitude, Dee arranged for Randy and Kathy to start guitar lessons together at Musonia. After just nine months his teacher told Dee that the young Randy couldn’t be taught any more; he knew everything the teacher knew."

Source: https://www.loudersound.com/features/randy-rhoads-the-guitarist-who-changed-the-world
 

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Δεν εχει τελος η λιστα, ανετα παιζουν και οι Jimmy Page, Roger Waters, Brian May και πάρα πολύ άλλοι

ψηφίζω jimmy page γι΄αυτή την κομματάρα:


 

panGS

member
Δημοσιεύσεις
1.674
Ηλικία
51
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης
Σύντροχοι δεν υπάρχει καλύτερος και χειρότερος σε αυτούς...
Ολοι τεράστιοι και γι΄αυτό έχουν αφήσει αυτά που έχουν αφήσει...
Φίλε @SHOOTER045 για την ιστορία...τον είχαν ρωτήσει "Πως είναι να είσαι ο καλύτερος κιθαρίστας στον κόσμο" ;
Και αυτός απάντησε "Δεν ξέρω ρωτήστε τον Gallagher " .Έτσι θρυλείται...
Γράφω λοιπόν και εγώ δύο , όχι επειδή ντε και καλά τους θεωρώ τους καλύτερους και τέτοια , όπως έγραψα πάλι δεν υπάρχει καλύτερος και χειρότερος , αλλά επειδή δεν έχουν γραφτεί από εσάς...


και έναν τύπο που τον έχουν διασκευάσει πάρα πολλοί...


 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom